Santibhavank P / Shutterstock.com

Gisteren liet mijn vrouw mij haar mobieltje zien met op het scherm een lang bericht in het Thais met daarin verwerkt een klein stukje Nederlands. Er was een Nederlander in Udon Thani om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Ter verduidelijking werd er ook een foto van het paspoort van het slachtoffer getoond.

De foto van het paspoort toonde een 72-jarige Nederlander, v.Z. uit Utrecht. Ik ging op zoek naar meer bijzonderheden over dit ongeval om er op dit blog een posting van te maken.

Eerste bericht

In het eerste bericht, dat ik op Internet tegenkwam werd inderdaad melding gemaakt van een frontale botsing afgelopen donderdagavond in het district Thung Fon in de provincie Udon Thani. Bij dat ongeval kwamen een buitenlandse man en een Thaise vrouw om het leven en werden vier anderen, waaronder twee kinderen, ernstig gewond. De buitenlander zou 61 jaar oud zijn en uit Holland komen volgens de politie.

Leeftijdsverschil

Dat leeftijdsverschil tussen de man op de foto van het paspoort en de mededeling van de politie zat mij dwars en ik ging verder zoeken. Alle grote krantensites berichtten over dit ongeluk, maar bijzonderheden verschilden nogal. Bij de een zouden de slachtoffers beiden de chauffeur van hun auto’s zijn geweest, een andere site meldde, dat beiden op de passagiersstoel naast de bestuurder hadden gezeten.

Erger was het, dat in een van de berichten nu gesproken werd over een 61-jarige Nederlander met de naam Michael Eriksen. Nu had ik wel een beeld over deze trieste zaak, maar keek toch nog even op Thaivisa. Geen echte verdere bijzonderheden op zich, maar er stond wel een reactie onder van een lezer: “Michael Eriksen is geen Nederlander, maar komt uit Denemarken”

Verwarring

Daarmee was voor de verwarring compleet en weet ik niet meer wie nu het slachtoffer is en waar hij vandaan komt. Wie het ook is of waar hij ook vandaan komt, het maakt het ongeval uiteraard niet minder triest, er kunnen weer twee doden worden bijgeteld bij het grote aantal verkeersslachtoffers in Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thaise berichtgeving over fataal verkeersongeluk”

 1. Ceesdu zegt op

  De 72 jarige Nederlander is Chris van Zanten uit Chumpae, hij is overleden. Zijn vriendin is in zorg wekkende toestand in het ziekenhuis. Alle instanties zijn al op de hoogte.Het ongeval was in Khon kaen.

 2. Johnny BG zegt op

  De verwarring is inderdaad groot want Michael Eriksen wordt ook als dodelijk slachtoffer van een ongeluk op 30 maart 2017 genoemd. https://www.khaosod.co.th/breaking-news/news_278110

  Het maakt allemaal nog eens duidelijk dat wat er in het nieuws staat niet altijd de waarheid hoeft te zijn

 3. Karel van der Bijl zegt op

  Gringo, op 3 oktober werd de vraag in 1 van de Facebook groepen gesteld … het betreft Christiaan van Zanten … als je deze link volgt vind je de vraag met reacties … https://www.facebook.com/search/top/?q=nederlanders%20in%20thailand

 4. Tino Kuis zegt op

  Dit is het enige Thaise bericht wat ik kon vinden is van 31 maart 2017 en dat zegt:

  https://www.homecable.co.th/home-news/local-news/news_10299/

  Dat ongeluk was een frontale botsing op donderdag 30 maart 2017 waar de bestuurder van de ene auto, een 61-jarige Nederlander genaamd Michael Eriksen (die verwijzing naar een Deen is uitsluitend op basis van zijn naam) om het leven kwam, en in de andere auto liet de bestuurster, een Thaise vrouw van 32 jaar het leven. Vier mensen waaronder twee kinderen in deze auto werden gewond. Dat was in de gemeente Thung Fon in de provincie Udon Thani. 2017 en dus niet afgelopen donderdagavond.

  Hier staat het verhaal in het Engels:

  https://www.chiangraitimes.com/61-year-old-dutch-national-michael-eriksen-killed-in-head-on-collision-in-udon-thani.html

  Op het mobieltje van je vrouw, over die de 72-jarige v. Z. uit Utrecht moet dus een ander ongeluk zijn geweest? Daarover vind ik niets in de Engelse, Nederlandse of Thaise pers.

  Misschien dat je nog even je bronnen kan laten zien?

 5. hendrik zegt op

  De berichtgeving van nieuwsfeiten is blijkbaar hetzelfde als het rijgedrag kan er niets anders van maken. My condoleandes aan een ieder die deze mensen verloren.

 6. Rob V. zegt op

  Ik zag van het weekend inderdaad in een Thai-Nederlandse facebook groep een foto van een paspoort voorbij komen met ene meneer van Z. geboren eind jaren 40, maar daar stond toen nog bij dat zijn partner op de IC lag. Mogelijk worden er twee ongelukken door elkaar gehaald?

 7. hans zegt op

  Een ongeval dat plaats vond op 31 Maart 2017 volgens de Nation,
  http://www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30310886

 8. Ger-Korat zegt op

  Via Facebook volgde ik de gebeurtenisen daar er een oproep de ochtend na het ongeluk werd gedaan of iemand het slachtoffer, Nederlander Van Z. , 72 jaar en overleden, kende. Er werd om hulp gevraagd en daarom werd het paspoort getoond. Er waren verder geen gegevens bekend want zijn vriendin was niet aan te spreken want lag op dat moment op de IC-afdeling. Hij bleek in Chumpae , provincie Khon Kaen, te wonen. Daar er geen echte familie hier was heeft men uiteindelijk een dochter kunnen vinden in Nederland die voor het vrijgeven van het lichaam kan zorgen. Dit is wat ik begreep over de Nederlander.

  • Ger-Korat zegt op

   Zag iets in de Bangkok Post, het gebeurde afgelopen donderdag. https://www.bangkokpost.com/news/transport/1224691/dutchman-thai-woman-killed-in-udon-crash

   • Tino Kuis zegt op

    Nee hoor, was maart 2017


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website