Foto: © Stasis Photo / Shutterstock.com

Het stinkt verschrikkelijk maar Thai, vooral uit de Isaan, zijn er dol op: gefermenteerde vis. De marinade daarvan, Pla Ra, wordt veelvuldig gebruikt om maaltijden op smaak te brengen. Het ministerie van Landbouw heeft nu nieuwe productievoorschriften vastgesteld ter verbetering van de kwaliteit.

De eisen zijn gepubliceerd in de Royal Gazette. Pla ra die niet aan de eisen voldoet, wordt niet gecertificeerd.

Een fabrikant in Ban Nonplakhao (Kalasin) is het eens met de nieuwe voorschriften omdat die zullen helpen de kwaliteit te verbeteren. Kleine producenten maken zich echter zorgen dat vele recepten en productiemethodes die in bepaalde gebieden traditie zijn, niet aan de eisen voldoen. In dat geval hebben grote producenten voordeel omdat ze gemakkelijker aan de eisen kunnen voldoen. Een producent in Ban Mo (Saraburi) benadrukt dat haar pla ra van hoge kwaliteit is maar ze weet niet of die aan de nieuwe eisen voldoet.

De eisen zijn die zijn aangekondigd gelden slechts als richtlijnen voor producenten, ze zijn niet verplicht deze te volgen. De producenten kunnen aan de hand van de richtlijnen hun product verbeteren en meer marktaandeel veroveren.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website