De zuidvleugel van de oude terminal voor binnenlandse vluchten van de luchthaven Phuket is weer in gebruik genomen nu de eerste fase van de renovatie is voltooid.

De opening komt op tijd, nu het hoogseizoen is aangebroken en het aantal passagiers toeneemt. De verbouwde zuidelijke vleugel omvat zowel een aankomst- als vertrekhal met 22 incheckbalies.

De luchthaven verwacht dat tijdens het hoogseizoen, dat loopt van eind oktober tot maart, het aantal nationale en internationale vliegtuigbewegingen zullen stijgen naar 300 per dag. De luchthaven verwerkt dan  dagelijks gemiddeld 50.000 passagiers.

Binnenkort zal worden begonnen met een van de noordelijke vleugel van de binnenlandse terminal. Die upgrade moet in april volgend jaar worden afgerond.

De upgrade van de terminal maakt deel uit van de algehele uitbreiding van de luchthaven. Er is 5,14 miljard baht geïnvesteerd om de  passagiersgroei op twee na drukste luchthaven van Thailand bij te kunnen benen. Zo is men op 16 september vorig jaar al begonnen met bouw aan een  nieuwe internationale terminal.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website