Hadden we onlangs een mooie posting over de ergernissen die wij in hotels ervaren, vandaag een ergernis of eigenlijk een toenemend probleem van hoteleigenaren. Steeds meer hotelgasten hebben er namelijk geen enkele moeite mee een paar “souvenirs” uit hun hotelkamer mee te nemen.

Dan gaat het niet alleen over handdoeken maar eigenlijk alles wat niet is vastgeschroefd komt daarvoor in aanmerking. Oh, dat is niet waar, zelfs als het is vastgeschroefd zijn er gasten die kans zien, stereo’s en TV’s te stelen, om maar niet te spreken over deurkrukken, douchekoppen, kleerhangers en dergelijke. Ja, ik heb zelf tijdens mijn vele reizen ook wel dingen meegenomen uit hotelkamers, ik beken het. Laten we maar eens een lijstje maken.

Pennen en potloden

Natuurlijk nam ik alle pennen en potloden mee, altijd handig om te hebben. Het is trouwens gratis publiciteit voor het hotel als de naam en de website er op vermeld staat. Ook de notitieblokjes en enveloppen nam ik mee. Die enveloppen gebruikte ik om eigen post in te versturen, interessant voor de ontvanger, toch?

Handdoeken en beddengoed

Handdoeken zijn echt geliefd bij hotelgasten en er verdwijnen er heel veel in de bagage van reizigers. Ik las ergens dat de hotelketen Holiday Inn er wereldwijd meer dan 500.000 kwijtraakt per jaar. Dekbedden, kussens, lakens en kussenslopen verdwijnen ook in een alarmerend tempo.

Ja, ik heb ooit ook wel eens een handdoek meegenomen, maar voelde me daar niet prettig bij om “gesnapt” te worden. Dat was eens, maar daarna nooit meer.

Zeepjes en lotions

Ook daaraan heb ik mij veelvuldig schuldig gemaakt, alle losse toiletartikelen zoals zeepjes, lotions, shampoo, tandenborstel, scheermes, gingen bij mij de koffer in.

Waszakken

In de hotelkamer zijn er altijd plastic of canvas waszakken beschikbaar, bestemd om je wasgoed door de service van het hotel te laten wassen. Ik gebruikte ze wel voor het wasgoed, niet om bij de vaak dure wasserij van het hotel in te leveren, maar gewoon om verpakt mee naar huis te nemen.

Kamerjas en paraplu

Zeer gewilde artikelen om mee te nemen, maar daar ben ik nooit aan begonnen. Als er al een badjas beschikbaar was gebruikte ik die sowieso niet dus waarom zou ik het meenemen. Hier kom je trouwens bij een punt waar hotels nog wel eens aandacht aan besteden met een mededeling dat sommige artikelen gewoon te koop zijn bij de receptie.

Lucifer en suikerzakjes

Mag je vanzelfsprekend zo meenemen en dat deed ik ook een tijdlang. Mooie luciferdoosjes (leeggemaakt) stopte ik een grote mandfles, die als decoratie in de hal van mijn huis stond.

Suikerzakjes van hotels, restaurants vanuit de hele wereld kwamen in een mooie schaal bij koffievisite op tafel. Interessant, nietwaar, om te horen: “Goh, ben je daar geweest?”.

Zo, dat was het zo’n beetje, mijn bekentenis. Nee, batterijen uit de remote control, gloeilampen en ook de bijbel die je af en toe in je nachtkastje aantrof waren bij mij wel veilig. Toch zijn het wel artikelen die veelvuldig gestolen, sorry, meegenomen worden.

Nu bent u aan de beurt. Maak uw geweten schoon en vertel ons wat u (wel eens) uit een hotelkamer tot uw eigendom maakte. Het zij u bij voorbaat vergeven!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Wat hebt ú meegenomen (gestolen) uit een hotelkamer?”

 1. dirk zegt op

  Iets meenemen uit een hotel ! Nou een handdoek o.i.d. die al 1068 keer is gebruikt kan me niet echt boeien. Het enige wat ik tijdens een Indonesie trip altijd van de kamer meenam waren de zeepjes,shampoo enz. Die waren bestemd voor de kinderen die buiten zaten want die kregen dit soort artikelen nooit omdat daar eenvoudig weg geen geld voor was.

 2. Rob V. zegt op

  Uiteraard de zeepjes e.d. in de badkamer, altijd handig. Een enkele keer een pen maar die tref je niet vaak aan op de kamer. Of sporadisch een luciferdoosje. Maar dit zie ik niet echt als diefstal, is vaak toch promotiemateriaal of iets wat anders toch de prullenbak in gaat bij het schoonmaken van de kamer.

  En ja, indien we ontbijtbuffet hebben in het hotel dan gaat er vaak een broodje, beleg (jamkuipje) en soms een stukje fruit mee voor de lunch. Hoort ook niet helemaal maar ligt er toch en beter dan een halfvol bord laten staan. Zakjes suiker die over zijn gaan ook mee, altijd handig, maar een klauw doen uit het suikermandje, dat niet. Je moet wel redelijk blijven en niet gaan graaien vind ik.

  Kamerjassen, slippers, handdoeken, klerenhangers etc. zou ik niet weten waarom ik die mee zou willen nemen? En het is ook nog eens diefstal. Gloeilampen, batterijen, bedlinnen, TVs meenemen is gewoon triest.

 3. Khun Peter zegt op

  Misschien ben ik te braaf, maar ik ben nooit verder gekomen dan wat zeepjes en die kleine flesjes met shampoo. Toen ik er achter kwam dat ik deze toch nooit thuis gebruikte ben ik daar mee gestopt. Dus al jaren geen dingen meer meegenomen, of hooguit een pen of potlood.

 4. Karel zegt op

  In mijn leven als internationaal vertegenwoordiger, heb ik in heel veel in hotels geslapen en eigenlijk nooit iets meegenomen, alleen één keer.

  Ik moest € 22,50 afrekenen voor een ontbijt bij een hotel in Brussel, ik had twee geroosterde boterhammen op, een met jam en een met ham en een glas melk en koffie.

  Dit vond ik zo de perken te buiten gaan, dat ik naar de kamer terug ben gegaan en een handdoek heb mee genomen. Daarna ben ik en het bedrijf waar ik voor werkte, ook nooit meer naar het hotel terug gegaan.
  Deze hadden zich letterlijk uit de markt geprijsd.

 5. bona zegt op

  Het enige wat ik meeneem, zijn de mooie herinneringen en enkele foto’s.
  Normaal laat ik wel wat achter, Wat drinkgeld en een vriendelijke dank aan het personeel.
  Ik zou liever mijn hand laten afhakken dan te stelen.

  • quillaume zegt op

   Ronduit belachelijk om dergelijke dingen mee te jatten.
   Vaak zijn het zaken die je voor een habbekrats kunt kopen.
   Je laat je ronduit kennen.

 6. Jo zegt op

  Nou here U go.

  Ergens eind tachtiger jaren had ik thuis een Kapstok. Met plastic hangertjes. Ik zag in een Hotel mooie houten en dacht wauw. Die heb ik toen eentje meegenomen. Dat beviel zo goed dat ik daarna enige tijd uitzonderlijke hangers spaarde aan de kapstok. Totdat mijn koffer openviel en er een hanger uitviel. Toen ben ik met mijn misdadig gedrag gestopt. De katoenen waszakken gebruik ik nu nog. Mooi met het hotel logo en naam erin geborduurd. Maar heden neem ik niets meer mee behalve de vaak veel te dure Hotelrekeningen.

 7. Jan zegt op

  Ik neem altijd mijn eigen dochegel mee op vakantie, maar neem wel de kleine flesjes mee die in het hotel staan erg handig als je weer thuis bent en naar b.v. de sauna gaat. Aangezien dat ik ze niet in het hotel gebruik maar elders zie ik dit niet als diefstal….maar wellicht zeg ik dit om mij eigen geweten gerust te stellen. Behalve een pen, heb ik verder nog nooit wat meegenomen.

 8. jacqueline zegt op

  Laat ik nu altijd gedacht hebben , dat je de toilet artikelen , gratis bij de kamer kreeg ,zoals soms ook een flesje water .
  Hoe duurder de kamer des te meer toilet artikelen , en bij een goedkoop gasthouse krijg je helemaal niets .
  Dus feitelijk steel je geen toilet artikelen , maar heb je ervoor betaald , of zit ik abuis , en heb mij onbedoeld ook schuldig gemaakt aan diefstal ?

 9. Sjaak S zegt op

  Ik vind het meenemen van shampoo en dergelijke niet bepaald “diefstal”. Vroeger – toen er nog brieven geschreven werden – nam ik wel eens enveloppen en briefpapier mee. Dat vond ik altijd leuk om te gebruiken. Echter weet ik dat in Japan onze Lufthansa bemanning niet meer welkom was en een contract gemaakt moest worden met een nieuw hotel, omdat er een mini-tv van de badkamer door een van de bemanningsleden was meegenomen!! (dat is dan wel weer 25 jaar geleden). Door de daad van één persoon, waren honderden anderen de dupe. Het was een prachtig mooi hotel!
  Ook werden op de kamers die vaak door luchtvaartmaatschappijen voor een jaar gehuurd werden, de minibars leeggemaakt. Een van de redenen was dat er wel eens flesje met water gevuld terug gevonden door hotelpersoneel!
  Het grootste dat ik ooit meegenomen had, was een handdoek van een Sheraton hotel. Ik vond de letter S met een kransje zo mooi, omdat dat ook de eerste letter van mijn naam was. Ook de eerste letter van schaamteloos en schaamrood…. ik heb er ondanks mijn “vreugde” toch wel lange tijd mee moeilijk gehad, dat ik dat gedaan had.

 10. Theovanbommel zegt op

  Spijtbetuiging……….

  Als beroep export manager nam ik altijd een zeepje en lucifers mee. Daar ik op 21 jarige leeftijd begon te reizen ben ik begonnen met dit te verzamelen.toen ik 64 jaar was zei ik tegen mijn Vrouw. ik ga vandaag iets doen wat ik nog nooit gedaan heb………zij was nieuwsgierig en kwam erachter dat ik nog nooit een stuk zeep gekocht had.
  De doos met lucifersdoosjes: In alle maten en variaties tot pepermuntrollen waar lucifers in zaten toe was uitgegroeid tot een volle verhuisdoos.bij een verzekeringscontrole thuis kwam aan het licht dat ik leefde op een tijdbom ik moest ze verwijderen en ja hoor het was gevaarlijk bij brand.
  Ik heb er geen spijt van maar toch zal ik het niet meer doen.
  Sorry………..Theo.

 11. Wim zegt op

  Leuke vraag, die je even je reisjes in herinnering laat komen. Ja, zeepjes en shampoo gaan bijna altijd mee. Sommige hotels (Sofitel bijv.) hebben ook wel heel lekkere geur. Een pen of potlood, maar verder valt er ook weinig nuttigs te halen. Een andere aardige vraag, die misschien meer crimi-reacties oplevert kan zijn wat er allemaal (on) terecht bij de reisverzekering wordt gedeclareerd. Ik kreeg vorig jaar geld terug als vaste klant van de verzekering. Waarschijnlijk omdat ik al jaren niets claimde en ook niet nodig vond. Maar ik hoor ook wel eens mensen die speciaal bonnetjes bewaren om tenminste de betaalde premie weer bij de verzekering te kunnen claimen.

 12. Jack G. zegt op

  Ik laat juist dingen achter in de vuilnisbak voor vertrek. Komt nog uit de tijd dat je maar 20 kg mee mocht nemen en dan was het kijken wat wel en wat niet mee terug ging. Nu is het van en naar het oosten bijna allemaal 30 kilo die mee mag maar ik dump nog steeds het één en ander. Ben ik nu een afvaldumper die de vuilnishoop in het buitenland laat stijgen naar grote hoogte? Tijdschriften, een tweede hans boek, bijna lege scheerzeep, bijna lege douchespul, een oud badlaken om op het strand te liggen.

 13. RonnyLatPhrao zegt op

  Diefstal of niet. Ik bekijk het zo.

  Je heb gebruiksgoederen en verbruiksgoederen in het hotel.
  Goed, de lijn daartussen zal misschien niet zwart/wit zijn maar grijs.
  In grote lijnen kan je toch een onderscheid maken tussen de twee.

  Gebruiksgoederen, zijn goederen die door het hotel meestal meerdere keren, voor verschillende gasten en voor langere tijd gebruikt worden.
  Voorbeelden zijn de waterverwarmer, TV, lakens dekens, borden, bestek, handdoeken, badjassen, etc..

  Verbruiksgoederen zijn meestal voor eenmalig gebruik en persoonsgebonden.
  Voorbeelden zijn shampoo, zeepjes, koffie, flesje water, toiletpapier, etc..

  Gebruiksgoederen heb je in huur van het hotel, en neem je die mee dan is het diefstal.
  Verbruiksgoederen heb je gekocht (gratis bestaat niet) en neem je die mee dan is het geen diefstal.
  Het zal natuurlijk niet zo op je hotelrekening staan, maar bij het opmaken van de kostprijs van een kamer wordt er wel op die manier gedacht.

  Verbruiksgoederen neem ik al eens mee..
  Dikwijls handig als je korte reizen maak en je denk dat het misschien niet voorhanden zal zijn.
  Zo heb ik ook meestal een zeepje, scheermesje tandenborstel bij uit een hotel als ik in het vliegtuig stap. Na gebruik werp je het weg en ben je er van af.

  Gebruiksgoederen heb ik nog nooit meegenomen.

 14. Christina zegt op

  Ik snap het niet dat er van een hotel kamer veel verdwijnt. Als we uit checken controleren ze de kamer. Een keer had ik bij het Montien hotel in Bangkok de slippers meegenomen ik had ze al gedragen dus niet geschikt voor de volgende gast. Moest ik 250 baht betalen. Ik heb ze maar even uit de koffer gevist. Dat vond ik teveel op de markt koop je stoffen voor nog geen 40 baht. Handdoeken meenemen ik moet er niet aandenken neemt veel te veel ruimte in beslag. Nee een hotel kamer strippen is aan mij niet besteed.

  • patrick zegt op

   behalve de flesjes shampoo en douchegel, neem ik nooit iets mee. Die flesjes zijn inderdaad handig in je handbagage in het vliegtuig, meestal onder de vloeistoflimiet, dus geen gedoe aan de douane. Bij mijn laatste bezoek aan een hotel in Patong waren er ook echt lekker zittende slippers in bamboe of zo. Ik vond ze zo fijn zitten dat ik vroeg aan het kamermeisje of die mee mochten. Ik dacht dat ze telkens wel nieuwe plaatsten voor de volgende gasten want ik vind het ook niet erg hygiënisch om deze aan de gasten door te gaan geven. Nee, het was de bedoeling dat de volgende er ook gebruik kon van maken. De slippers zaten plots een heel stuk minder goed bij de gedachte dat die door wie weet wie al voor mij gedragen werden…

 15. Jan VC zegt op

  Het is nooit bij mij opgekomen iets uit een hotelkamer mee te nemen tot….. mijn Thaise vrouw op het toneel verscheen. Alle shampoo, badmutsjes, tandenborstels en meer van die prullaria worden consequent meegenomen. Zelf nemen we altijd onze eigen spullen mee…. Onbegrijpelijk maar geen discussie waard!

 16. Frank zegt op

  nog nooit wat meegenomen al maakt het hotel het je erg aanlokkelijk. Iedere dag weer nieuwe zeepjes en champoo terwijl de andere nog dicht zitten. Als je dan week maand verblijft kun je het echt niet meer kwijt in de badkamer en het kamer meisje ging dus vrolijk verder op de ijskast. Heb haar, toen ik haar tegen kwam in mijn kamer eerst alles (op een na) weer laten meenemen. Ze kunnen het ook overdrijven. Lees hierboven dat iemand die de vele extra’s aan straat kinderen heeft gegeven. Sorry dat ik daar nog nooit op gekomen ben,. Dat zal ik dan voor het eerst gaan doen zodra ik terug ben. (in mate natuurlijk, pak niet ierde dag de nieuwe champoo en zeepjes mee.)

 17. Jan zegt op

  ik heb nooit gestolen uit mijn hotelkamer. Ik ga ervan uit dat bij het uitchecken wordt gecontroleerd dat alles aanwezig is dat aanwezig moet zijn. Nooit een probleem mee gehad.

  Ik kreeg (afhankelijk van het hotel) elke dag 2 flesjes water en die nam ik mee naar buiten om weg te geven (Cambodja) en flesjes shampoo en zeepjes nam ik soms ook mee. Dat alles is voor mijn persoon bestemd dus ik heb er de beschikking over.

  Wie neemt er nu een handdoek mee? Ik heb wel eens een mooie zaklamp onder het bed gevonden (kennelijk verloren door een hotelgast) en die nam ik mee maar dat is geen gestolen waar. Gestolen goed gedijt niet en dat is ook zo.

 18. Christina zegt op

  Vergat nog te vermelden dat de hotels aan bezuiningen zijn. Op onze laatste trip had het Narai hotel in Bangkok grote flessen en badschuim met pompje. Die steek je echt niet in je koffer of tas.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat badschuim of shampoo nu (zie je trouwens meer) in een busje met pompje zit, is inderdaad een besparingsmaatregel (groen zijn scoort-minder afval). Het is niet zozeer een specifieke anti-diefstal maatregel.
   Iemand die badhandoeken, kamerjassen of wat ook meeneemt laat zich niet tegenhouden omdat het badschuim of de shampoo nu in een groter busje met pompje zit….

  • patrick zegt op

   vond ik, gezien het mijn laatste 2 nachten waren, in het Narai inderdaad wel een tegenvaller.Ik neem meestal mijn shampoo mee van de laatste nacht voor in de handbagage. Je weet immers nooit waar je terecht komt. Daarnaast vond ik Narai bijlange geen 4 sterren waard.

 19. Rick zegt op

  Als ik wat meeneem is dat meestal uit een van de betere hotels maar daar heb ik dus dan ook voor betaald zoals scheermesjes een tandenborstel, Shampoo, aan het linnengoed en badhandoeken wat moet ik ermee?

 20. Realist zegt op

  Als je nooit wat mee genomen hebt hoef je ook niet te reageren lijkt me.
  Nu ik neem alles mee wat gebruik- artikelen zijn incl. de kamer meid.
  Zeepjes,shampoo,poeder,badschuim altijd weggeven aan iemand die ze spaarde en de overige aan armoedige plaatselijke mensen.
  Hotels met een prijskaartje boven de 200,– euro ook wel eens een handdoek,en eenmaal een paar slippers waar ik 10 jaar met plezier gebruik van heb gemaakt.
  Nu is het wel zo dat de mensen die naar Thailand gaan er wonen of in een hotel verblijven (voor een korte of langere tijd) geld genoeg hebben om alles te kopen dus waarom meenemen uit een hotel,of guesthouse.
  Ik heb 4 jaar een guesthouse gerund in Pattaya en de dingen die werden meegenomen slaan alle records.
  Handdoeken bij de vleet,batterijen uit de remote controles van airco en tv,sleutels met sleutelhanger,de key card voor elektra op de kamers,bloemstukjes,beddenspreien,lakens,en zelfs een complete kluis.
  En uit de bar namen ze zelfs de meisjes uit de bediening mee,of schoon het geen lady bar was.

 21. Fransamsterdam zegt op

  In het hotel in Pattaya (Dynasty Inn) waar ik meestal verblijf staat op elke kamer een keurig ‘menukaartje’ met wat er in de kamer aanwezig is en hoort te blijven. Achter elk item staat de prijs die bij vernieling of vermissing in rekening wordt gebracht. Ik geloof dat het enige wat er niet op staat het kaartje zelf is. Toch eens vragen. Dat is misschien wel een leuk souvenir. Verder nooit ergens belangstelling voor gehad, afgezien van de eerder genoemde VERbruiksartikelen, die gewoon op of weg mogen zijn.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   In het Dynasty Inn heb ik vorige week nog enkele dagen verbleven toen we enkele dagen naar Pattaya zijn gegaan.

   Inderdaad ligt er op de kamer een kaart met de prijzen van de verschillende gebruiksartikelen.
   Zowat alle gebruiksartikelen staan er inderdaad op.
   Prijzen voor schadevergoeding zijn natuurlijk niet alleen als het verdwenen is, maar ook als je het artikel beschadigd hebt.
   Zulke lijsten storen mij niet. Je moet alles maar met de nodige zorg behandelen en niets stuk maken of laten verdwijnen.

   Best goed hotel anders met vriendelijk personeel. Geen zwembad maar wel twee whirlpools op het dak. Het Lek vlakbij voor het ontbijtbuffet, maar ik heb het ook eens een dag op de kamer genomen.

   Ideale locatie voor de vaste bezoekers van de Wunderful zou ik zeggen 😉

 22. Ron Bergkotte zegt op

  Wij zijn niet verder gekomen dan koffie (thee) lepeltjes uit vliegtuigen. We zijn ruim voorzien, ook van maatschappijen die niet meer bestaan. Wil derhalve graag ruilen 2 x China Airlines voor 1 x Coconut Airways.

 23. lung addie zegt op

  Er is idd een groot onderscheid tussen gebruiks- en verbruiksgoederen. De eerste soort wordt volledig in de prijs van de kamer verrekend, de tweede soort wordt gedeeltelijk verrekend want ook in de hotels weten ze dat er nogal eens gegraaid wordt.
  Ik neem nooit iets mee uit een hotelkamer, geen zeepje, geen champoo ( daar ik kaalhoofdig ben heb ik trouwens geen champoo nodig ha ha ha ). Indien ik iemand zou kennen die deze zaken verzameld zou ik wel overal een ongebruikt exemplaar van de verbruiksgoederen meenemen.
  Ik zou beschaamd zijn in geval ze mij van diefstal van hotelgoederen zouden moeten beschuldigen. Heb wel ooit een uiterst geval van kamerdiefstal meegemaakt. Was op Koh Samui. De vorige huurder van de bungalow had letterlijk alles, maar dan ook alles wat niet te heet of te zwaar was, bij afwezigheid van de resorteigenaar, in een wagen geladen en meegenomen: TV, alle huisraad, zelfs de vloermatjes en de batterijen uit de afstandsbediening van de aircon. Het beddegoed, de handdoeken … werkelijk alles.Was er tevens zonder betalen vandoor gegaan. Dit gebeurde waarschijnlijk met voorbedachten rade, deze vent wou zich duidelijk ergens zelf goedkoop installeren.

  lung addie

 24. lung addie zegt op

  sri, foutje in mijn eerste zin betreffende de verrekening van de goederen … was nog vroeg deze ochtend toen ik de reactie schreef. Gelieve de volgorde om te draaien.

  lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website