Beloofd is beloofd: ‘we keep them rolling’

Door Hans Bos
Geplaatst in Goede doelen
6 augustus 2014

Herinnert u zich het ‘home for the destitute’ in Prachuap Khiri Khan nog? De Lions Club Hua Hin had een paar maanden geleden beloofd alle gehandicapte bewoners van dit tehuis voor daklozen te voorzien van passende rolstoelen. Dit in samenwerking met Vincent Kerremans, regionaal coördinator van het RICD Wheelchair Project uit Chiang Mai, onder bescherming van HKH prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Het is gelukt! Dertig bewoners kunnen zich nu rijdend voortbewegen over het terrein van dit tehuis. Het wordt bevolkt door ruim 300 geestelijk en lichamelijk gehandicapten, vondelingen, hiv-patiënten, bedelaars en andere volwassenen die door de samenleving zijn uitgekotst.

Kerremans en zijn Belgische kompaan Luc hebben er voor gezorgd dat alle rolstoelen op maat werden gemaakt. De rolstoelen werden vanuit Chiang Mai met een vrachtwagen naar Prachuap gebracht. De kosten van vervoer en verblijf zijn betaald door de Lions Club Hua Hin.

Nederlands/Zwitserse Lizzy bood de bewoners 300 korte broeken aan van het geld dat zij inzamelde op haar maandelijkse Multi Culti-avonden in Hua Hin. De schoonfamilie van Lionslid Hans Goudriaan zorgde voor de grootste feestvreugde door op te komen draven met een geweldige hoeveelheid eten voor de bewoners.

De tocht van Hua Hin naar het tehuis was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Voorafgegaan door een politiewagen met zwaailicht en sirene konden we overal ongehinderd doorrijden. Dat was geregeld door luitenant-kolonel Sathabhorn Sangunsuk, hoofd van de tourist police in Hua Hin.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Beloofd is beloofd: ‘we keep them rolling’”

  1. Jan VC zegt op

    Prachtig dat er solidariteit beoefend word. Tegengif voor de rest van de mensheid , die zich wetens en willens blijft vast pinnen in haat en geweld. Zie Syrië, Gaza, Oekraïne, Irak enz… enz….! Laat ons beginnen bij ons zelf, onze buurt, onze gemeente….. Vrede is een werkwoord!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website