Een aanbieding van Bangkok Hospital in Hua Hin voor een Health Expo. Da’s niet slim, zo denkt een weldenkend mens. Een paar uur later komt de afzegging, in verband met de veiligheid van de klanten. Dank je de koekoek, een typisch geval van Thaise flipflop.

Waar de burgemeester met hulp van bareigenaren de Bintabaht-straat schrobt met desinfecteren spul (ik was niet van plan waar dan ook de straat te likken) en de volgende dag alle bars worden gesloten. Maar toch ook weer niet, want bars die ook eten aanbieden, mogen openblijven.

De overheid (maar weer een ander onderdeel) gebiedt bij elkaar uit de buurt te blijven, maar dat geldt dan blijkbaar weer niet voor de kantoren van Immigration, waar de mensen hutjemutje op elkaar gepropt staan. Dat geldt ook niet voor minibussen, waar de passagiers bijna op elkaars schoot zitten. Wat de ene autoriteit de ene dag voorschrijft, wordt de andere dag gewijzigd, aangepast of zelfs ingetrokken. De Thai ondergaan het met gelatenheid, maar buitenlanders moeten zich maar zien te redden in dit bureaucratische mijnenveld.

De verschillende luchtvaartmaatschappijen doen er nog een schepje bovenop. Wie vliegt wel en wanneer? Wijzigen van een ticket mag, maar kan vaak niet. In mijn kennissenkring zitten om die reden al tien Nederlanders op een houtje te bijten. Een paar zijn op de bonnefooi naar Bangkok gereisd om te kijken of ze weg konden komen. Ze kwamen onverrichterzake terug naar Hua Hin. In onzekerheid wachten ze de nabije toekomst af. Bij gebrek aan informatie van de overheid, vertrouwen velen op Thailandblog, zo is gebleken.

Na 30 dagen komt dan de vraag hoe het zit met verlenging van hun 30-dagen exempt. In de volle rij gaan staan bij Immigration? 1900 baht aftikken voor 30 dagen extra? En daarna? Tot overmaat van ramp stelt Immigration zich formeel op. Bij de verlenging hoort een verzoekbrief van de ambassade en die kost ook nog eens 1300 baht. Overstay hoeft eerst niet te worden afgerekend, later weer wel.

Vanaf morgen (donderdag) geldt de noodtoestand, maar wat de regels zijn, moeten we nog afwachten. Als niet meer tussen de provincies mag worden gereisd, zitten de Nederlanders helemaal klem. En komt die avondklok er ook?

Voor alle zekerheid heb ik wat extra water en voedsel in huis gehaald. Het probleem met hamsteren is dat je steeds opnieuw moet inslaan. De voorraad slinkt en het is onzeker hoelang we nog bij elkaar uit de buurt moeten blijven. Het enige dat in het land van flipflop zeker is, is dat alles onzeker is.

5 reacties op “(Over)leven in het land van flipflop”

 1. Tino Kuis zegt op

  Hua Hin

  Lees dit verhaal over rijke jongeren die vrolijk feest vieren Hua Hin en zich niets aantrekken van de de wens/noodzaak samenscholingen te vermijden. Daar liepen een paar het virus op.

  https://www.thaienquirer.com/10041/thailands-rich-and-famous-sent-their-kids-to-quarantine-in-hua-hin-where-they-held-parties-and-caught-the-virus/

 2. John Chiang rai zegt op

  Het zijn zeker niet de jongeren alleen die ondanks alle dreiging rustig hun feestjes blijven vieren, zoals Tino Kuis dit in zijn reactie reeds terecht noemde.
  In het dorp waar ik ieder jaar tijdelijk woon met mijn Thaise vrouw,zijn talloze mannen die het gebruik van hun party en overmatig lao Khao drinken,veel belangrijker vinden dan iedere preventie tegen dit hoog besmettelijk en dodelijke Virus.
  Uit beleefdheid hun niet stom te noemen,noem ik het toch een uiterst fatale onwetenheid,waarmee ze hele groepen en ook hun eigen families mee in gevaar kunnen brengen.
  Ik heb de familie van mijn vrouw ,die zelf een zuster heeft die haar man deze Lau Khao overmatig is toegedaan gewaarschuwd ,wat dat voor haar en haar familie betekenen kan.
  Omdat ik mijn vrouw en mij zelf niet graag offer wil laten worden, van deze zinloze zuiperijen en onmetelijke onwetenheid,die ik zo snel niet veranderen kan,heb ik als preventie voor morgen bij Thai Airways een vlucht geboekt om ons in iets meer zekerheid te brengen.
  Het is namelijk niet zo dat het Coronavirus zich verspreidt,het is de onvoorzichtige niet wetende die andere dingen veel belangrijker vindt dan gewoon thuis te blijven,die zich zelf en vele onschuldigen in gevaar brengt.
  Er zullen zeker weer reageerders komen die dit in hun omgeving anders zien,maar denk van diegenen die ergens op het land wonen,er ook erg veel zullen zijn ,die dit dreigende probleem heel erg bekend voorkomt. Ps.Denk er aan blijf gezond,je hebt het voor een groot deel zelf in de hand.

  • Mark zegt op

   Hou ermee rekening dat het virus in Thailand al behoorlijk ver onder de bevolking moet verspreid zijn.
   Het rond gehos, ook door risicogroepen (Chinese toeristen, Phi noi, etc…) heeft hier veel te lang blijven duren. Tal van overheidsmaatregelen werrden dusdanig genomen dat ze volksverhuizingen uitlokken.

   Dit alles om duidelijk te maken dat reizen ondertussen alles behalve van risicovrij is. En dat verslechterd met de dag. Binnenlands reizen in Thailand wordt onder de noodtoestand ook lastig. Een eigenwijze bruine of groene geuniformeerde kan je reisschema grondig verknallen. Is je driver virusvrij. Hoeveel besmette mensen zitten op je binnenlandse vlucht? Op de bus? In je trein?

   Misschien is in Thailand in uw kot blijven wel veiliger dan plaats van een kwart van de wereldbol rondtoeren.

   Veilig landvervoer in de EU is ook niet evident. Belgen die terugkeren uit buitenland moeten nu 14 dagen in quarantaine, een chauffeur die hen eventueel afhaalt aan de luchthaven ook. Het wordt toch allemaal heel erg lastig.

   En een half etmaal in met een paar honderd mensen op een internationale vlucht?

   Mijn vrouw en ik twijfelen erg of het nu nog wijs is terug te vliegen naar Europa. We kunnen hier in Thailand ook in ons kot blijven. Als we toch buiten moeten om voedsel in te kopen nemen we vergaande voorzorgen. Bril, operatiekamer maskers, handschoenen. Hand wassen, vele malen. Meerdere keren douchen, zeker na woonst verlaten, enz.

   Spullen die aangeraakt zijn door derden ontsmetten met zeepoplossing + Detthol. Of ze vijf dagen onaangeroerd laten in een plastic bak.

   Het hek blijft toe. Derden, ook familie en vrienden komen er niet meer in. Socializen via Line en WhatsApp.

   Mijn vrees om hier ziek te vallen doet me nog twijfelen om alsnog terug te keren naar BE. Hoeft geen Covid19 complicatie te zijn, gewoon een breuk of een ontsteking, op het moment dat de pandemie hier piekt.

   Ik schrijf dit als langverblijver die over een comfortabele veilige woonst in Thailand beschikt. Indien ik toerist zou zijn zou ik al lang een terugvlucht geboekt hebben. Kost wat kost.

 3. ruud zegt op

  Iemand die uit Bangkok naar het dorp kwam heeft van het dorpshoofd te horen gekregen, dat hij 14 dagen thuis moest blijven.

 4. Trees van Maren zegt op

  Ik wil bij deze mijn vrienden en bekenden die vastzitten in Huahin heel
  veel sterkte wensen.
  Maar vooral,
  BLIJF GEZOND!!!!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website