In november kwamen er in totaal 3.065 buitenlandse toeristen aan in Thailand, zo blijkt uit officiële cijfers. Dit aantal is slechts een fractie van de 3,39 miljoen aankomsten in dezelfde periode vorig jaar. Een maand eerder kwamen er 1.201 buitenlanders naar het land.

Het overheidsbeleid is er op gericht om het land geleidelijk open te stellen voor buitenlandse bezoekers, waarbij ook binnenlandse reizen gestimuleerd wordt. De inspanningen om de door toerisme aangedreven economie nieuw leven in te blazen, kreeg een zware klap toen er 10 dagen geleden een nieuwe uitbraak van Covid-19 werd ontdekt in Samut Sakhon met als resultaat 1.600 nieuwe besmettingen in 43 provincies.

In de periode januari – november daalde het aantal buitenlandse bezoekers met 81% ten opzichte van een jaar eerder tot slechts 6,7 miljoen, waarvan 6,69 miljoen in het eerste kwartaal. De Thaise overheid verwacht in 2021 slechts 5 miljoen buitenlandse bezoekers.

Buitenlanders zijn momenteel verplicht om onder strikte voorwaarden, eerst een speciaal visum aan te vragen en moeten na aankomst twee weken in quarantaine.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.60/5. From 5 votes.
Please wait...

10 reacties op “In november slechts 3.065 buitenlanders naar Thailand”

 1. Osen1977 zegt op

  Ik verwacht ook de staatsloterij te winnen op 31 december. Kan toch alleen maar lachen om dit soort voorspelingen. Ik gun het Thailand van harte die 5 miljoen toeristen, maar met de huidige koers die ze varen mogen ze al blij zijn met 50.000 toeristen!.

 2. rob zegt op

  Ls,

  Laten wij hopen de het toerisme snel aantrekt maar er kan zoveel in zo’n korte tijd veranderen. In grote ‘lijnen ‘ verwacht men wereldwijd dat het pas weer in 2023 / 2024 ‘ normaal ‘wordt. Het is dan nog de vraag of het ivm de milieuproblematiek de ‘oude ‘wordt.

 3. Patjqm zegt op

  Ik las dat er op 22 december door de Thaise regering beslist werd om de iets eerder weer opengestelde ” exemption on arrival” van 30 dagen naar 45 dagen te brengen ( wegens de 15 nahten quarantaine). Ik heb vandaag het consulaat in Antwerpen hiernaar gevraagd ( want geen info op website van Thaise Ambassade van Brussel) en kreeg snel antwoord:
  Geachte,
  Wij hebben daar nog geen enkele notificatie van ontvangen en met de opkomende evolutie van C-19 blijft het heel onzeker.
  Mvg,
  RTCA

  • RonnyLatYa zegt op

   Heb je dan ook gelezen dat het voorstel aanvaard werd door het Kabinet, het nog moet ondertekend worden door de PM en dat het vervolgens nog in de Royal Gazette moet verschijnen.
   Zolang dat niet gebeurt zal er ook niets in voege komen

   • RonnyLatYa zegt op

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-095-20-visa-exemption-opgetrokken-van-30-naar-45-dagen/

  • herman buts zegt op

   Deze maatregel is zoals zoveel voorgaande zinloos, quasi niemand die werkt heeft 45 dagen verlof dus het aantal dat hiervan gebruik gaat maken is verwaarloosbaar.Zolang de 14 dagen quarantaine blijven zie ik weinig toeristen naar Thailand komen.Hopelijk weet men binnen enkele maanden of je nog besmettingsgevaarlijk bent na vaccinatie.dat is het enige dat nog enige hoop kan brengen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het staat nu toch op de website van de Thaise ambassade in Brussel.
   https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en
   (update van 28 december)

   “LATEST UPDATE : Tourists who are nationals of Belgium and Luxembourg are permitted to enter Thailand on a visa exemption scheme for a period of 45 days.”
   However, an application for a Certificate of Entry (COE) is mandatory for all travelers. ”

   Je zou er dan ook gebruik kunnen van maken.

   • RonnyLatYa zegt op

    Vreemd genoeg zie ik op de laatste update van 28 december nergens nog wat staan over Tourist visums (TR of STV) of Non-immigrant visums als Retirement (O/O-A) die toelating hebben om Thailand binnen te komen.

    https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en
    1.Persons permitted to enter Thailand
    ……………………..

    Vergeten vermoed ik….

 4. Jozef zegt op

  Osen1977,

  Ben het volledig met je eens, zeer gevaarlijk om zulke voorspellingen te doen.
  Uiteraard hoop ik ook echt voor Thailand dat deze gissing uitkomt en dat ik 1 van die 5 miljoen zal zijn, of van die 50.000. !!
  Ik vrees dat zolang de 2 weken quarantine standhoudt dat de binnenkomende toeristen niet veel zullen toenemen, een verkorting naar een dag of 8 zou velen over de meet trekken om te gaan, maar helaas kan niemand anders dan de Thaise overheid hierover beslissingen nemen.
  Toch alvast een goed, gezond 2021 gewenst.
  Jozef

 5. Jm zegt op

  Ik denk dat die 3065 geen toeristen waren maar pensionadas die terugkeerden naar hun vrouw lief of naar hun stek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website