Het Vachira Phuket Ziekenhuis heeft de mogelijkheid aangekondigd voor vrouwen tussen de 30 en 60 jaar zich te laten controleren op de aanwezigheid van borst- en/of baarmoederhalskanker.

Van 14 juni tot en met 31 augustus tussen 16,30 en 20.00 uur kunnen Thaise en buitenlandse kaarthouders van de 30-Baht ziektekostenverzekering of de “social security” gratis gebruik maken van deze dienstverlening. Vrouwen zonder deze kaarten zijn ook welkom, maar zullen voor het uitstrijkje (baarmoederhalskanker) 500 Baht moeten betalen en voor het borstonderzoek maximaal 1000 Baht.

De check-up kost slechts 15 minuten per persoon. Baarmoederhalskanker wordt getest met behulp van een uitstrijkje of papanicolaou test, waarvan het resultaat na 2 weken bekend zal zijn. Borstkanker onderzoek zal bestaan ​​uit een fysiek onderzoek naar knobbeltjes in de borsten en indien nodig een mammogram

Noot Gringo:

Het is goed, dat dit onderzoek nu wordt aangeboden in Phuket. De vraag is of en hoe dat elders in Thailand is geregeld. Ik pleit er voor, dat het net als in Nederland een landelijk project wordt, dat gratis of tegen geringe kosten vrouwen de mogelijkheid biedt zich te laten onderzoeken. Het is van levensbelang!

2 reacties op “Vachira Phuket Hospital voert gratis controle uit op borst- en baarmoederhalskanker”

 1. Henk zegt op

  Wij wonen sedert 2008 in Chon Buri ,toendertijd was mijn vrouw 43 .
  Sinds wij daar wonen word mijn vrouw jaarlijks opgeroepen voor beide testen .
  Dit is voor alle vrouwen boven de 30.of 40 en is gratis ,dus ook geen 30 Baht kaart .
  Wel vaak enkele uren wachten maar zoals goed Thais ‘gebruik is er eten voldoende .

 2. l.lagemaat zegt op

  In het ziekenhuis in de provincie Kamphaeng Phet kunnen vrouwen, die zich schamen voor dit onderzoek een masker opzetten, die het gehele gezicht bedekt. Ook de behandelende artsen, verpleegsters dragen een masker.
  Door deze anonimiteit is de aanmelding voor dit onderzoek is het aantal vrouwen verdubbeld.

  Ruim voor het betreden van het ziekenhuis en verlaten, wordt dit masker al gedragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website