An An Lao, Chinees restaurant in Bangkok

An An Lao, voor sommige lezers al een begrip voor anderen mogelijk nieuw, is een Chinees restaurant dat in al meer dan twintig jaar een reputatie heeft opgebouwd voor een gastronomische verwennerij, zonder dat je na afloop denkt dat je portefeuille is geplunderd.

Zeer populair bij Chinese en expatfamilies is An An Lao een drukbezocht restaurant, waar vooral het kipgerecht “gai Betong” en een zeer betaalbare Peking-eend tot de meest bestelde gerechten behoren.

Het restaurant met glazen wanden is duidelijk zichtbaar, ook vanaf Rama IV en beschikt over ruime parkeergelegenheid voor wel 300 auto’s. Er zijn 200 zitplaatsen verdeeld over een 500 m² ruimte, 3 privé-kamers. Het restaurant is zeer toegankelijk voor rolstoelen, er zijn rolstoelhellingen en –toiletten, een niet te onderschatten voordeel ook al vanwege de vele oudere Chinese gasten die als het ware als vaste klant worden beschouwd.

Yala

Kenmerkend zijn de zelfgemaakte Chinese gerechten bereid naar eigen familierecepten. De belangrijkste ingrediënten komen veelal uit Betong, een weelderig groen en agrarisch belangrijk district in de provincie Yala, diep in het zuiden, dat vele Chinese bewoners kent. Naast deze Chinese gerechten heeft het restaurant nu ook een antal klassieke Thaise gerechten en verse vis op het menu staan.

Betong-kip

Net als in de meeste betere Chinese restaurants worden de gerechten aangeboden in S(mall), M(edium) en L(arge) porties en of je nu een vaste klant bent of er voor de eerste keer komt, je kunt nauwelijks om de twee populaire gevogelte-gerechten heen.

De gestoomde kip in Betong-stijl (260 Baht voor een medium portie) bestaat uit mooi gesneden plakjes kippenvlees van een scharrelkip uit Betong. Het vlees is van een stevige textuur, dat perfect smaakt met een eigengemaakte sesamolie/sojasaus.

Peking-eend

Met de prijs voor Peking-eend (350 Baht) is An An Lao ronduit bescheiden. Het is een koopje als je bedenkt, dat je er in feite twee vorstelijke gerechten voor krijgt, waar je elders gemakkelijk 800 tot 1200 Baht neertelt.

De eend wordt aan tafel van de flinterdunne, vetvrije, roodbruine huid ontdaan, dat dan in een flensje met groenten en hoisinsaus wordt gerold. Een tractatie op zich!

Voor het overgebleven eendenvlees kun je kiezen uit vier mogelijkheden, roergebakken met sojabonen, roergebakken met taugé, gefrituurd met knoflook en peper of – de meest poulaire variant – geniet er van als “miang”, gekruid gehakt van eendenvlees met daarbij een verse groene salade.

Andere gerechten

An An Lao biedt meer dan deze twee specialiteiten. Ik noem het varkensvlees met taro, (200 Baht voor een kleine portie), mooi buikspek gestoofd met gezouten sojabonen in een zout/zoete jus. Ook aan te bevelen is gegrilde (zoetwater)garnaal (150 Baht per 100 gram), die of wordt gebakken in een pan met kruiden en vermicelli of gefrituurd met knoflook en peper. Een delicatesse, de moeite van het bestellen waard is, de gebakken krabcurrie (160 Baht per 100 gram). Het krabvlees komt van een grote krab, geïmporteerd uit Madagascar en heeft een stevige, vlezige structuur. De karakteristiek gele “saus”, is een romig mengsel van ei, uien, peper, bleekselderij en kerriepoeder en een vleugje suiker, heerlijk!

Desserts

Het aanbod van desserts in An An Lao is groot, waaronder krokante Chinese pannenkoekjes met een vulling van de jujube vrucht, warme kleefrijst met zoete taro of met gingko nootjes en gekoelde sago met meloen.

Als je gaat

Klinkt allemaal heel aantrekkelijk, nietwaar? Bedenk echter wel, dat het restaurant erg drukbezocht wordt hetgeen betekent, dat je in het weekend wel een uur moet wachten als je zomaar binnenloopt. Reserveren wordt dan ook voor elke dag van de week sterk aanbevolen.

Eet smakelijk!

Vrij vertaald en beknopt weergegeven naar een recent artikel in de Bangkok Post.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “An An Lao, Chinees restaurant in Bangkok”

 1. Peter Holland zegt op

  Mooi artikel Gringo, het water loopt me al in de mond bij de gedachte aan de Peking eend.
  Weer eens wat anders dan een kauw-patje 🙂

 2. jan nagelhout zegt op

  Geweldig artikel, ik ben altijd op zoek naar iets leuks in Bangkok, zodat ik het jaar erop weer wat op mijn verlanglijstje kan zetten. Kan je nu al vertellen dat dit restaurant voor mij met stip op nummero uno is komen te staan
  Bedankt!

 3. Gerrit zegt op

  Adres genoteerd::!!

  Ik hoop binnenkort te gaan.

  Bedankt Gringo voor de beschrijving etc.

  Gerrit

 4. W.Derix zegt op

  An An Lao is inderdaad de moeite waard !
  Wij zijn er meermaals geweest , en naast An An Lao ligt een even interressante lokatie !!

  Een wine bar restaurant met heerlijke kleine gerechtjes !!
  De naam , Wine I love you !!
  Met groot buitenterras !

  Een echte aanrader !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website