Nee, want zo oud ben ik nog niet. Ik moet nog ongeveer twaalf jaar tot mijn pensioen dus reken maar uit. En ‘handsome’? Ach, als het wat schemerig is, op een afstandje en je hebt niet al te goede ogen, dan… Blijft alleen ‘sexy’ over. Die illusie heb ik al wat jaren geleden laten varen. 

Toch lopen er in Thailand heel wat zelfbenoemde Brad Pitt’s en George Clooney’s rond. Maar nog even los van het uiterlijk, wanneer ik naar de bolbuikjes in korte broeken met hoog opgetrokken witte sportsokken en bruine sandalen kijk, lijkt het alsof ze onder een steen vandaan gekropen zijn. Al kom je niet zo van de catwalk gelopen en gehuld in de laatste modetrends, het maakt geen ene moer uit in Thailand.

Loop door de Soi’s in Pattaya of Bangkok en het mannelijk zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Iedere Thaise jongedame lacht je vriendelijk en verleidelijk toe. Desnoods fluistert ze nog even in je oor dat je zo woest aantrekkelijk bent. Mooi toch? In Nederland ben je na je 40-ste al een oude zak en wanneer je kijkt naar al het voorbij lopend vrouwelijk schoon, dan ben je al snel een viezerik of ouwe snoeperd.

Wellicht gaan er nu een aantal lezers heel gevat roepen: “alles draait om geld in Thailand”. Ja, natuurlijk. Ik ben niet naïef. Maar wat zou dat? Omdat ik niet in het wiegje van George of Brad heb gelegen mag ik dan geen lol hebben? Is het soms verboden me te omringen met vrouwelijk schoon? Ik geloof niet in reïncarnatie dus de schade inhalen in een volgend leven is geen optie voor mij.

Door dit soort uitspraken krijg ik ongetwijfeld hordes feministen achter me aan. Van die types met bloempotkapsels die er verdraaid goed in slagen om iedere vorm van vrouwelijkheid voor de buitenwereld verborgen te houden. Die zullen het gaan hebben over uitbuiting van arme Thaise vrouwen. Nou, als er één uitgebuit wordt ben ik het wel. Eén lief poezelig handje op mijn bovenbeen en de bathjes vliegen mijn portemonnee uit. Totaal geen controle meer over mijzelf. Onderschat de kracht van het mannelijk hormoon testosteron niet. En voor die bahtjes heb ik toch ook het hele jaar hard moeten werken, over uitbuiting gesproken.

Mocht je nog meer clichés over mij heen willen kieperen? Ga gerust je gang. Ik zal je op weg helpen. “Echte liefde is niet te koop”. Dat zal, maar als ik echte liefde wil dan schaf ik wel een hond aan. “Kerels lopen vooral hun piemel achterna!” Ja, dat is anatomisch zo bepaald en zorgt er voor dat het menselijk ras niet uitsterft.

Misschien wil zo’n zure feministe een weekje ruilen? Geven we haar zoveel injecties met testosteron dat ze gelijk wereldkampioen bodybuilden kan worden. Komt ze er ook eens achter hoeveel energie het kost om onze oerinstincten in bedwang te houden. Daar zijn de maandelijkse vrouwenprobleempjes niets bij.

Mocht je na dit gelezen te hebben denken dat ik zo’n platte, hersenloze sekstoerist ben? Nee, hoor. Ik ben slechts een ‘sexy and handsome old men’……


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

44 reacties op “Ben ik een ‘sexy and handsome old man’?”

 1. Jan Burghoorn zegt op

  Klopt helemaal, die uitspraak van: Als ik liefde wil schaf ik wel een hond aan.
  Jan

 2. BramSiam zegt op

  Zo is het maar net. Het geld verdwijnt vrijwillig uit de (oude?) zakken en de er tegenoverstaande diensten worden vrijwillig aangeboden. Daar is doorgaans weinig mis mee.
  Er zijn natuurlijk moraalridders, meestal vrouwelijk en jaloersen meestal mannelijk. Die zitten in een hoge toren en vertellen dat je ondanks de vrijwilligheid toch misbruik maakt van deze dames die het financieel zo moeilijk hebben dat ze wel gedwongen worden te doen wat ze doen. Ik ken echter niemand uit die kringen die behoefte voelt de dames zonder enige tegenprestatie financieel te ondersteunen. Het is kennelijk wel moreel juist om de armoede te negeren en te vinden dat ze maar een keurig baantje in een fabriek moeten nemen en tegen een hongerloontje de koplampen van jouw auto in elkaar moeten schroeven of jouw t-shirtje naaien. Laat ik als ouwe snoepert daar nou weer moeite mee hebben.

 3. Chander zegt op

  Beste Khun Peter,

  Je bent niet alleen een “sexy and handsome old man”, maar door jouw oprechtheid ben je ook een “sincere and honest man”.

  Ik denk dat vele expats in Thailand met jou eens zullen zijn.

 4. Peterdongsing zegt op

  Je hebt helemaal gelijk Khun Peter, ik ben ook echt niet de dubbelganger van Dhr. Clooney of vergelijkbaar. Maar als ik in het dorpje bij m’n vriendin ben en bijna dagelijks hoor, you nice men, you beautyfull eyes of meer van dat soort teksten, dat doet je toch goed. Ookal omdat zij daar ook gewoon bij is, is het echt niet om de Bathjes uit m’n zak te praten. Ook leuk was toen er een klant van de kapperszaak vroeg of ze me een tijdje mocht lenen, ik zei vlug, 200 Bath per uur. Zij en nog een klant pakten 200 Bath en zeiden, oké kom maar mee. Dat zijn toch leuke momenten. Dat doet een mens toch goed, iedereen heeft wel eens een complimentje nodig.

 5. Antoine zegt op

  Hahaha… die Khun Peter,
  helemaal geen reacties tot nu toe is niet leuk, gaat het hier toch om een leuk artikel over mannen en vrouwen. Nou,…. dan tenminste een reactie van mij, PERFEKT!!
  Kan me er helemaal in vinden.

 6. P visser zegt op

  Ben het volkomen met de schrijver eens op een klein ding na.
  Geef in Holland je vrouw geen geld dan is ook oorlog
  Alleen in thailand wat ik ervaar is dat de famelie op de eerste plek komen.
  Maar heb jij daar geen mooite mee en je behandelt je vriendin of vrouw daar met respect da zal je in veel gevalen die ik daar mee maakt een mooie oude dag hebben P.s in Holland gaat het ook vaak mis

 7. Fransamsterdam zegt op

  Ik vraag aan een Amerikaan of hij weet wat een threesome is. Hij weet het.
  Ik vraag hem wat een foursome is. Dat weet hij ook.
  En dan zeg ik:”Now I know why they call you handsome.”

 8. Henk Hauer zegt op

  Een heel leuk stukje. . Ben het er ook helemaal mee een

 9. Dirk zegt op

  Voor de zekerheid maar vijf straathonden geadopteerd. Geweldig, geen gezeik over geld, geen schoonfamilie met luie broers, geen buffalow´s die ziek zijn , en zo meer.
  Vracht tuk tukje gekocht, laat ze alle vijf tegelijk uit, spektakel van jewelste, goed voor mijn lichaamsbeweging , en een genot om te zien hoe ze zich in de natuur vermaken. Kan eigenlijk geen vrouw tegenop. Hoewel heb ook nog een schat van een vriendin, dus die is de uitzondering.
  Dus 7x echte liefde bof ik effe.

  • Joop zegt op

   Hondjes zijn geweldig, maar ik heb toch liever een hele lieve, speelse en sexy vrouw.

 10. De Inquisiteur zegt op

  Wel, ik kan daar ook wel van genieten.
  Maar niet lang. Krijg ik van die vervelende gevoelens. Begin ik te denken dat dit allemaal niet mogelijk zou zijn zonder de bittere armoede die er achter zit. De kansloosheid die deze schoonheden dwingt om ons aantrekkelijk te vinden.
  Lastig.

  • Khun Peter zegt op

   Ik heb mijn twijfels of armoede wel de eigenlijke drijfveer is. Heb je wel eens geprobeerd een ‘maid’ te vinden (ook als je boven het minimum loon betaald)? Bijna een onmogelijk opgave. Mijn (inmiddels ex-) vriendin heeft als schoonmaakster gewerkt in een condo gebouw in Pattaya, werd voor Thaise begrippen goed betaald. Het lukte ze niet om medewerkers te vinden. Werken in een bar kost kennelijk minder energie.

   • Tino Kuis zegt op

    Wel Khun Peter, met alle respect, ik denk dat het werken in een bar heel veel energie kost, vooral psychische energie, en daar wordt je ook moe van, toch? Ik was soms erg moe van het een hele dag zitten achter een bureau.

    Ik ben mij aan het inlezen over prostitutie in Thailand en lees daarvoor over de ervaringen van vrouwen, geschreven door die vrouwen zelf. Er staan best veel verhalen op diverse Thaise websites als Pantip en Dek-D. Mijn eerste indruk is dat het een slopend beroep is met veel nare ervaringen en dat geld de voornaamste drijfveer is. Ik las niets over andere positieve gevolgen van dat beroep, trots, waardering of anderzins. Sommige klanten zijn beleefd en aardig, velen neutraal maar er is een redelijk grote groep nare, gewelddadige klanten en dat laat zijn sporen na. Vrijwel alle vrouwen vertellen over verkrachtingen en gedwongen seks zonder condoom.

    Op dit en andere blogs wordt veel over prostitutie gepraat maar de stem van de vrouwen zelf hoor je zelden. Ik ga daar wat aan doen..

    • Khun Peter zegt op

     In een hiërarchische maatschappij zoals Thailand is een bargirl het laagste van het laagste. Geen enkele bargirl zal daarom trots zijn op haar werk. Dus daar zal je ook niets over lezen.
     “Het werk is niet leuk, maar de verdiensten zijn goed”, is toch wat ik hoor van sommige dames. Desondanks zou ik niet met ze willen ruilen.

     • Khun Peter zegt op

      Wat ik er aan toe wil voegen is dat je in Thailand echt wel een keuze hebt. Het is niet zo dat voor Thaise vrouwen een bar de enige optie is.
      Als je niet in een bar wilt werken kan je zeker een betaalde baan vinden. Al zijn de werkomstandigheden en het aantal uren in verhouding tot het salaris natuurlijk niet om naar huis te schrijven.

      • Bert zegt op

       Ben het eigenlijk volledig met Khun Peter eens, probeer maar eens personeel te vinden dat voor een normaal salaris wil werken. Mijn dochter heeft een eigen zaak met 2 filialen. Zij heeft 2 vrouw personeel. Eentje is een vakvrouw, die het vak beheerst en de ander is meer voor hand en spandiensten. De vakvrouw verdient Thb 20.000 per maand en betaald (meestal) haar eigen eten. Vrije kamer. De ander krijgt voor haar werk Thb 10.000 per maand en vrije kost en inwoning. Zelfs als we gaan uiteten mag ze gewoon mee.
       De vakvrouw werkt al meer dan 7 jaar bij mijn dochter (eigenlijk vanaf het begin dat mijn dochter zelfstandig is geworden) en de ander wisselt vaak. Soms al na 2 maanden, andere 6 maanden. De meeste gaan dan inderdaad “het circuit” in omdat ze daar meer kunnen verdienen. Dus ja eigen keuze.
       Gelukkig hebben we nu een meisje dat al bijna één jaar bij haar is en die waarschijnlijk nog wel ff zal blijven, want ze heeft een droom (doel) om ook een eigen zaakje te beginnen en bij mijn dochter kan ze het vak leren en m.i. goed sparen.

       • Bert zegt op

        Tja dan zul jij wel in een ander BKK wonen dan wij.
        Die salarissen zijn gewoon van deze tijd, maar als jij voor ons personeel een baan weet waar ze VEEL MEER kunnen verdienen hou ik me aanbevolen. Laat ze dan met liefde en plezier gaan hoor.
        Is trouwens de zaak van mijn dochter, niet van mij hoor.
        Ik ben een gelukkig mens, ik hoef niet meer te werken.

      • John Chiang rai zegt op

       Beste Khun Peter,het zijn ook vaak vrouwtjes die reeds een Thai relatie achter de rug hebben,en niet zelden zonder einige verzorging voor een eventueel kind achter blijven. Bovendien voelen qua opvoeding velen zich ook nog verplicht voor hun ouders te zorgen,en dan wordt dit salaris,waar ook jij van schrijft,nog minder om er over na huis te schrijven. Meestal is het dan ook niet alleen het vinden van een baan,maar vaak ook het vinden van een farang partner,die een einde maken kan aan dit misere leven. In deze farang zien ze een zekere toekomst,en die vinden ze meestal niet op het land in een z.g.n.serieuse baan. Juist dit nachtleven brengt de meesten in contact met hun toekomstige farang partner,ook al doen veel reeds gehuwde farangs dit ons graag anders geloven.

       • Khun Peter zegt op

        Beste John, fijn dat je mij dit wil uitleggen, maar denk je dat ik, inmiddels na 7 jaar Thailandblog vullen, nog niet weet hoe de hazen lopen in Thailand?
        Het probleem is dat een aantal lezers niet begrijpen wat een ‘column’ is. Ze herkennen de ironie, humor en zelfspot niet en gaan vervolgens heel serieus in op een luchtig geschreven artikel die je natuurlijk niet te serieus moet nemen. Jammer, want als je bijvoorbeeld een mop moet gaan uitleggen aan iemand, dan is de humor al een zachte dood gestorven.

    • niek zegt op

     Gedwongen sex zonder condoom? Ik heb zelden een Thaise vrouw meegemaakt die weigert zonder condoom te willen vrijen en ik dwing niemand.
     En als ze echt niet wil zonder condoom, doe je toch dat condoom om, en als het je niet (meer) lukt of dat niet prettig vind is er zonder penetratie ook nog van alles te beleven, nietwaar!

     • Fransamsterdam zegt op

      Ik ben in Thailand nog nóóit een vrouw tegengekomen die weigert om zonder condoom te vrijen.
      Maar ik heb het ook nooit voorgesteld, gevraagd of gedaan.

  • Jasper zegt op

   Wat dacht je van de kansloosheid in het westen, van al die prachtige modellen die gedwongen zijn om in mondaine badplaatsen als saint Tropes, en op Superjachten over de hele wereld heen lelijke, oude, dikke maar wel erg rijke mannen aantrekkelijk te vinden.

   Wat hebben die schoonheden het zwaar. Kansloos of keuze?? Ook in Thailand valt inmiddels vrij goed te verdienen.

 11. Pat zegt op

  Tja, er is niet mis mee om als oudere Westerse man met een zeer gemiddeld of zelfs zeer bedenkelijk voorkomen en uiterlijk, fier en gelukkig te zijn als de complimentjes je in Thailand om de oren vliegen.

  Geniet ervan, zolang je maar beseft dat het een voor een groot stuk of toch zeker een beetje gelogen is!

  Of dat nu iets te maken heeft met geld, of met de cultuur van een deel van het vrouwenvolk in Thailand, of met de commerciële plaatsen waar je je constant bevindt, etc., geniet ervan.

  Als je een echte barometer wenst dan zullen de complimenten toch van elders moeten komen!

  Bijvoorbeeld van die apothekeres in Bangkok waarmee je een lang gesprek voert over een bepaalde aandoening, of met de architecte die mee je nieuwe huis uittekent, of met de vrouwelijke commissaris van politie die jou opvangt nadat je bent beroofd…

  Met andere woorden, pas als je regelmatig complimentjes krijgt van andere Thaise dames dan diegene die hun brood verdienen met vertier, heb je wat zekerheid.

  En eerlijk gezegd, ook Westerse vrouwen zijn niet vies van complimentjes, dus normaal weet je al veel langer wat je qua uiterlijk waard bent.

  Geniet ondertussen van al die complimentjes die vele Thaise dames je geven, maar word niet te arrogant.

 12. kees zegt op

  En vooral blijven denken dat ze handsome man zeggen , en niet ham san man. Klinkt hetzelfde , betekent heel iets anders.

  • Joseph zegt op

   Doe niet zo geleerd Kees en vertel gewoon wat het betekent of schrijf niets.

 13. Meggy Müller zegt op

  Ha ha en mij noemen ze een pervert omdat jonge mannen vanaf, nog jonger dan mijn zoon van 32 jaar wat in mij zien (???). En in Thailand ben ik veilig, want de mannen rondom mijn leeftijd (63) en ouder kijken niet naar mij om. Ha ha, héééérlijk. Geniet ze Khun Peter.

 14. Cees zegt op

  Haha, heel leuk stukje.
  Wat mij tegen valt : Er heeft nog geen moraalridder of feministe gereageerd. Beetje jammer !!

  Groet, Cees

 15. anna zegt op

  Je hebt groot gelijk. Geniet er van en geld kun je toch niet meenemen.
  Jij blij iedereen blij toch
  en die zure zeikerds die hebben toch altijd wat te mekkeren

 16. Frank Kramer zegt op

  Als je iets wil weten, dan kun je het beter vragen dan zelf invullen. Althans, zo denk ik er vaak over.
  En wanneer ik zo om me heen wel eens met gesprekken meeluister, of commentaren in dit blog lees af en toe, dan lijkt het invullen voor een ander de normaalste zaak te zijn. Dat is het ego dat spreekt. Het is vnl. makkelijk en een effectieve manier om jezelf voor de gek te houden.

  Ik kan zonder valse bescheidenheid en met enige zelfkennis zeggen dat ik geen handsome man ben. De tijd dat ik mogelijk knap was ligt in het verleden. Niet direct very attractive. En toch hoor ik de bekende complimenten vaak. Ik ben echt heel groot, heel lang, mogelijk dat dat aantrekkelijk is? Ik ben niet knap. Wel echt dik (145 kilo) en heb daarmee inmiddels ook een dik hoofd. En ik ben echt voelbaar bijna 60. Maar toch die complimenten steeds. En niet alleen van dames die me een massage of een vermoeiende nacht willen verkopen. Ik hoor het ook in mijn dorp. Is dat verkooptechniek, stroop smeren? Wellicht. Maar dan ik vul wel 2 dingen in voor een ander. Zowel het niet aantrekkelijk zijn als het leugenachtige van de complimenten. Dus vraag ik om uitleg. Ik heb vergelijkbare voorbeelden, maar deze van eergisteren is wel heel helder. Helder hoe zowel de Aziatische vrouw als ik totaal anders denken over wat aantrekkelijk, mooi of sexy is

  Op dit moment ken ik een jongedame die masseert. ze is heel leuk, maar geen interesse verder, veel te jong voor mij. Maar ik mag haar oprecht en vermaak me er prima mee! Ik ga 2 á 3 keer per week. Pim, 21 jaar jong en voor mijn ogen zeer mooi. Minstens zo belangrijk, ze masseert voor een jonge meid erg goed en serieus. Mooi meegenomen is dat ze behoorlijk goed Engels spreekt. Ik heb werkelijk boeiende gesprekjes met haar. Verder zegt ze al vanaf de eerste keer zeer beslist; DON’T TOUCH ME ! Ik weet dat haar collegaatjes daar beduidend makkelijker in zijn, maar Pim niet. En dat is iets moois vind ik. Ik hoop dat ze dat volhoudt. Vooralsnog trouw aan zichzelf. Iemand, zo vertelde ze, bood haar twee weken geleden 2.500 THB om haar borsten alleen maar te mogen zien. En ze had nee gezegd. Ze is nog preuts vanuit haar jonge leeftijd, maar ook vanwege haar specifieke geloof de cultuur van het verre bergdorp waar zij vandaan komt. Ze legde me uit dat in haar cultuur, haar vader haar niet meer heeft aangeraakt (huggen) sinds ze 5 of 6 was. Hoewel Pim en haar vader erg close schijnen te zijn. No touching dus! (bijna dan)

  Zoals gezegd beter vragen dan zelf invullen. Ik spreek haar terwijl ze heel erg langdurig mijn handen en armen masseert in een Thaise massage van 2 uur. Pim vindt onze gesprekjes duidelijk fijn. En bij die hand en arm massage komt ze gezellig en lang naast me zitten, Er is oogcontact en ze zit een beetje aangeleund tegen mijn forse buik. Het strenge Don’t touch me! wordt door haar al ‘n beetje opgerekt;

  Pim Waarom kijk je steeds naar mij? Doe je ogen dicht en slaap!
  Ik Ik kijk omdat ik je heel erg mooi vind, mooi en knap!
  Pim Ik ben helemaal niet mooi, je praat zoet tegen mij! Daar hou ik niet van!
  Ik Wil jij later een Thaise of een buitenlandse man?
  Pim Een buitenlandse man, dat weet ik al vanaf dat ik 16 was en voor het eerst een man leuk vond.
  Ik val op Farang.
  Ik Da’s mooi want ik ben een Farang. Waarom vindt jij jezelf niet mooi?
  Pim Mijn huid is niet wit, mijn neus te klein, ik heb erg kleine borsten. Mijn gezicht is heel gewoon.
  Ik Ik ben een Farang en ik kijk naar jou. Ik vind jouw velletje juist prachtig gekleurd, je hebt
  een aantrekkelijk en niet eens een kleine neus. Ik vind jouw lach prachtig en je hebt erg opvallend
  mooie ogen. Ik wordt zelfs soms verlegen wanneer je naar me kijkt. En mijn Chang Noi wordt
  juist heel snel wakker van slanke vrouwen met kleine Aziatische borsten.
  Pim slaat met vlakke hand redelijk stevig op mijn slapende vriend en zegt vermanend; Blijf slapen!
  Humor heeft ze genoeg. Dat zeg je alleen maar om zoet te praten. Jij bent een slijmerd! Iedere
  man wil een vrouw met een witte huid en grote borsten.
  Ik Hmmm, misschien ben ik dan tingtong? Pim, zeg eens eerlijk wat vind je van mij als man?
  Pim Voor mij ben je wat te oud, maar je bent echt een handsome man. Very attractive.
  Ik Vindt je mij niet veel te dik dan? Ze wrijft over mijn buik en zegt;
  Pim Je moet wel meer sporten, maar ik vindt jou juist aantrekkelijk zo groot. I Like big! You very big!
  Ik Leg uit, waarom ben ik volgens jou handsome? En dan tot mijn verassing zegt ze;
  Pim Jij draagt echte overhemden (simpel wit of blauw, korte mouw), geen Tshirtjes en oude hempjes
  van de markt zoals al die buitenlandse mannen hier. Je bent iedere dag geschoren en je haren
  zijn netjes. Soms draag je echte schoenen. Geen vieze tatoos op je handen of zichtbaar in je nek.
  You look like a man, not like a tourist!
  Je bent heel groot en dat maakt dat ik me heel veilig voel bij jou. Ik wil later ook een hele grote
  man. Terwijl ze dit zegt legt ze haar warme hand vlak op mijn hart en kijkt me indringend recht
  in de ogen. Ik smelt weer. En je zegt geen vieze dingen tegen mij. En je zeurt niet om iets wat ik
  niet wil doen. Mijn collega’s hier vinden jou ook handsome. Mijn moeder zou het ook zeggen.
  Ik Wow, dank je!
  Pim Plus, als jij komt voor een massage, dan heb je eerst thuis gedoucht. Thank you! Jij ruikt lekker,
  daar houden meisjes van. Veel mannen zijn vies. En toen je mij voor het eerst aanraakte (haar
  voetjes bij de hoofdmassage) vroeg je eerst aan mij of je me mocht aanraken. Daarvan werd ik
  helemaal warm van binnen. Andere mannen die grijpen mij overal! Dat je dat vroeg, dat maakt
  jou heel erg attractive. Mijn God, mijn moeder zou jou zo meenemen en mijn moeder is 38 en
  nog heel erg mooi. Maar, zegt ze met een duivels vet lachje, terwijl ze speels wat aan mijn borstharen
  trekt, nu ben je van mij!

  Klinkt als een liefdes verhaal misschien, maar direct na de massage, gaan de gordijnen open, is er zakelijke afstand, houdt ze brutaal (in mijn ogen grappig) haar hand op en zegt heel droog; “Don’t forget to tip me!’ Dan wordt er bij de deur betaald en zegt ze heel stug gedag. Alleen als er een enkele keer niemand kijkt (geen collegaatjes) dan zwaait Pim als een schoolmeisje, wanneer ik wegrijdt. Grappig en lief.

  Lang verhaal. Excuus daarvoor. Ik begrijp inmiddels dat veel Aziatische dames vallen op mannen die lijken op een ideale vader. Geen romantiek, geen sexy leeftijdsgenoten, maar iemand die hen geborgenheid kan geven. Zowel financieel als gevoelsmatig. En waar zij als tegenprestatie voor kunnen zorgen op een manier die ze geleerd hebben. Dat wil zeggen, kinderen krijgen, het huishouden doen en manlief, desnoods met één hand, tevreden houden in bed. Thaise vrouwen en al die dames van over de grens hier vallen vaak op zekerheid en betrouwbaarheid. Die ‘belofte’ noemen ze handsome en attractive. Ze vinden zichzelf doorgaans niet mooi en ook daarom menen ze dat een oudere man blij is met hun zorgzaamheid. Ze hopen dat hij zich afhankelijk voelt.

  En ja, alle volgers van Thailandblog.nl, nu mogen jullie al uw zuur en frustratie over mijn verhaaltje uitstorten. Verhalen van onverzadigbare geldhonger, onbetrouwbaarheid, vreemdgaan, leugenachtig gedrag en nare families. Ik hoop dat het u oplucht. Maar de vraag was, waarom dames beweren dat sommige mannen in hun ogen handsome of attractive zijn. Soms is het verkoop en sluwheid. Vaak is het een onverwachte voorkeur. Hier vindt men heel andere dingen aantrekkelijk aan een vrouw of man dan men dat in Nederland vindt. En attractive zijn heeft hier weinig van doen met een sixpack, stoere verhalen, een grote bek, een gouden ketting of een rol pepermunt in je broekzak. Vrouwen hopen in bepaalde mannen te zien, dat het, voor hun oog in ieder geval, geen kansloze losers zijn. Liever brave huisvaders. Want van die buitenlandse losers en flierefluiters hebben ze voorbeelden genoeg hier. Vaak worden die ook hopeloos belazerd, naar ik soms lees. Hmm, misschien is er ergens een oorzaak en een gevolg?

  Iets anders is wel, dat een dame in het begin oprecht kan vinden dat ik aantrekkelijk en knap ben en enkele maanden later al op me uitgekeken kan zijn. Want hoe saai is die betrouwbare vaderfiguur die ze zelf uitzocht? Het omgekeerde is mij ook zeer bekend. Hoe leuk een dame ook is in aanvang, wanneer hormonen en geslachtsdelen nog willen meebeslissen. Dat kan zo maar veranderen. Handsome of niet.

  ik ga eens douchen en een massage bezoekje aan Pim brengen. een beetje de brave man uithangen.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Leuk verhaal binnen een verhaal. Ik ben zelf 61 jaar en herken veel in wat je schrijft. Behalve dat ik maar 80 kilo weeg. De meeste Thaise vrouwen, ook de bardames, vinden je vaak aantrekkelijk omdat je anders bent dan de gemiddelde Farang. En dat heeft niets te maken met geld of leugentjes vertellen om een grotere fooi te krijgen. Als zij vertellen dat je een aantrekkelijke man bent is dat gebaseerd op de 1e indruk die je maakt. Dat is vaak zeer oprecht. Ik krijg heel vaak te horen van Thaise vrouwen, maar ook van Nederlandse vrouwen dat ik een aantrekkelijke man ben. Dat heeft te maken met uitstraling, niet met uiterlijk schoon, wat straal je uit naar de vrouwen, hoe beweeg je, hoe behandel je de vrouwen. Respect, schoon op jezelf, hoffelijk, gentleman, handjes thuis houden, eerlijke gesprekken, oprechte aandacht, juiste kleding, complimentjes maken, romantisch, meelevend, meevoelend, dat zijn zaken waar vrouwen op letten en ook op vallen. Daarom begrijp ik jouw verhaal ook zo goed. Aantrekkelijkheid zit juist in de dingen waar bewust of onbewust veel vrouwen op vallen. Buiten dat vallen Thaise vrouwen op mannen met een rechte lange neus, bepaalde lengte, betrouwbaar en geborgenheid (take care). En ik zou het advies van Pim opvolgen als tip. Ga eens wat meer sporten. Niet alleen om nog meer aantrekkelijk te worden, maar is ook een gezondheidskwestie. Hoe oud wil je worden?
   Royale groet Hans

  • Cornelis zegt op

   Dank voor dit geweldige en op veel vlakken zeer herkenbare verhaal, Frank!

 17. wesley zegt op

  Wat je inderdaad ervaar in Thailand. Dat je met persoonlijke hygiene en voornamelijk anti transpirant 5 dagen spray ervoor zorgt dat je voor de thai niet stinkt. En dat ze dan ook niet constant het welbekende Mark 2 stiftje in hun neus hoeven te stoppen wanneer ze naast je zitten.

  Verder als je de dames gewoon als vrouw behandeld en niet als **** dan kom je al een heel eind.

  En blijven glimlachen. Daar worden ze vrolijk van. U toch ook?

  • Joseph zegt op

   In 2 woorden: Prachtig verhaal!

 18. John Chiang rai zegt op

  De meeste Thais worden als kind reeds geleerd,dat je met een vriendelijke lach en mooie woordjes (paak waan) beter en gemakkelijker door het leven komt. Vooral in het nachtleven,worden deze laatstgenoemde deugden,die nu nog belangrijker worden, zeker niet vergeten. Een man die denkt dat ze alleen hem met haar lieve woordjes, en haar verleidelijke lachje begroet,heeft een enorme luchtbel,op die plaats waar normaal een verstand zou moeten zitten. Als iemand Thai spreekt,ben je in de ogen van deze vrouwen,meteen met uiterste voorzichtigheid te genieten. Op eens ben je voor hun een z.g.n. roe maak (beter weter),die het hele toneel spelletje door heeft. Het liefste hebben ze die mannen die niets verstaan,en in idiaal geval een testateron spiegel hebben,die de normale denk functie verhinderen laat. Het lieve vrouwtje zal plotseling met haar verleidelijke lachje,en haar mooie woordjes ophouden,als de financiële mogelijkheden een einde nemen, en ze zeker is,dat de A.T.M.geen reserve meer zal uitspugen. Plotseling ben je weer terug in de realiteit,en degradeer je van Brad Pitt of George Clooney terug in de oude vieze man,die in de ogen van velen alleen maar sexi is,met het nodige geld.

 19. Tom zegt op

  Mooi! Eerlijk, ontwapenend en ontroerend, maar zeker ook realistisch! Jij zit goed in je vel, Frank, jij hebt het wel begrepen!

  Ik vind veel van je opmerkingen heel intrigerend (psychologie gestudeerd?). Zou er graag verder over willen mailen woefiewoefie@gmail.com (geen grap en uiteraard ook geheel vrijblijvend)

 20. sylvester zegt op

  Leuk verhaal Het leven is verrukkelijk Maar niet voor niets en dat is overal.

 21. danny zegt op

  Onbegrijpelijk dat mannen zich gevleid voelen door mooie gespeelde woorden van een meisje die haar lichaam wil verkopen.
  Geld maakt het leven van deze meisjes niet gelukkig. Ze leven vaak in sociale armoede en sturen hun geld naar grote families,waardoor het geld nooit genoeg zal zijn.
  Families zijn niet trots op hun kinderen die hun lichaam verkopen.
  Deze vrouwen en meisjes hebben geen kans gezien om hun schoolopleiding af te ronden en zagen daardoor hun eigen mogelijkheden niet meer met als gevolg dat er voor hun een normaal gezinsleven niet meer in zit.
  De meeste mannen weten dit heel goed, maar hun eigen lusten gaan voor hun verantwoordelijkheids gevoel.
  Ik hoop dat Tino nog wat wetenschappelijk onderbouwde artikelen kan toevoegen waarin duidelijk wordt waarom de verkoop van je lichaam niet gelukkig maakt.
  Of zoals de inquisiteur zo mooi aangeeft : de kansloosheid van deze schoonheden dwingt om ons aantrekkelijk te vinden.
  Beter zou zijn om deze groep meisjes een goede schoolopleiding te geven in plaats van geld voor hun lusten.

  • Khun Peter zegt op

   Mooie gespeelde woorden? Waar ik ook kom Thailand, Nederland, België of Urk, overal krijg ik te horen dat ik een knappe man ben. Dan kan dat toch niet gespeeld zijn? Oke, voor deze ene keer dan maar een foto van Khun Peter: https://www.thailandblog.nl/khun-peter-3/

   • Tino Kuis zegt op

    Ik heb de eer gehad je eens te ontmoeten, Khun Peter.

    Ik verklaaar hierbij onder ede en bij mijn volle verstand dat Khun Peter een knappe en zeer sexy man is waar alle vrouwen (en sommige mannen) voor vallen. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig….

   • Khun Peter zegt op

    En even over een door de moderator verwijderde gezellige reactie van Danny: Naar de hoeren gaan doe ik niet. Vrouwen die ik ontmoet willen mij grof betalen voor een wilde nacht. Ook daar ga ik niet op in. Ik ben namelijk vegetariër en ik leef celibatair.

 22. Fransamsterdam zegt op

  Tsja, waarom zegt oma tegen haar kleinkind: ‘Wat een prachtig mooie tekening heb jij gemaakt!’, terwijl ze zelf ook wel beter weet?

 23. Fransamsterdam zegt op

  Gedwongen prostitutie (door drugsdealers, loverboys, gewelddadige pooiers en dergelijke) komt naar mijn mening hier in Thailand niet zo veel voor.
  Of de dames door financieel-sociaal-economische omstandigheden ‘gedwongen’ worden ligt aan je interpretatie van ‘dwang’. Vaak is hier toch sprake van een ‘keuze’. Het mooist zou het zijn als de dames niet zouden hoeven te kiezen. Een goede alimentatieregeling, geschoeid op Nederlandse leest, zou tot minder keuzes leiden, maar is een utopie.
  Een bekende van mij heeft sinds ongeveer een jaar een boyfriend/sponsor uit Denemarken. Hij heeft een huis ongeveer 20 kilometer ten noorden van Pattaya. Daar wonen ze min of meer samen.
  Om de verjaardag van zijn moeder te vieren is de man nu een weekje naar Denemarken. Veel behoefte om mee te gaan had ze niet en het scheelde een berg papierwerk als ze hier zou blijven. Neemt u van mij maar aan dat ze niet omkomt van de honger.
  Krijg ik eergisteren een berichtje: “Hi Tuk-Tuk, I see you are in Pattaya. You want to meet?”
  Ik heb niet geweigerd, maar echt snappen doe ik het ook niet. Ze heeft het beslist niet nodig om te overleven, heeft net voor 80.000 Baht een paar nieuwe borsten gekregen, ze ziet er prachtig uit en kan alle gebronsde adonissen zo om haar vinger winden, en dan willen ze toch op de net nieuwe motorbike springen om voor een paar tientjes Tuk-Tuk in Pattaya te komen behagen. Daar helpt zelfs een goede schoolopleiding niet tegen vrees ik.

  • Tino Kuis zegt op

   ‘Gedwongen prostitutie (door drugsdealers, loverboys, gewelddadige pooiers en dergelijke) komt naar mijn mening hier in Thailand niet zo veel voor.’

   Kom op, Frans. Dat komt overal ter wereld voor en in Azie, inclusief Thailand, heel veel. Dat is geen mening maar een feit. Lees de krant.

  • chris zegt op

   Voorzover mij bekend, bestaat er in Thailand ook een alimentatieregeling, door de rechter bepaald. Die kan alleen maar worden opgelegd als je ook officieel getrouwd bent/was. En dat nu zijn heel veel Thais niet. Meestal omdat de man dat niet wil. Kan hij zijn gang gaan en als het niet geregistreerde huwelijk op de klippen loopt, verhuist hij gewoon en laat alles achter hem de problemen (financien) en de zorg (kinderen) zelf oplossen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website