Gevaarlijke ‘hackers’ ook in Thailand actief?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Opmerkelijk
Tags: , ,
30 januari 2017

Wereldwijd en natuurlijk ook in Thailand worden elektriciteits- en computernetwerken zwaar beveiligd tegen cyberaanvallen. In landen als de VS en Engeland zijn het weliswaar geen hackers, maar schattige eekhoorntjes die de grootste bedreiging vormen voor de netwerkinfrastructuur. Met veel kabels boven de grond zal dit ook voor Thailand gelden wellicht.

Dit heeft alles te maken met het knabbelende karakter van de knaagdiertjes. Plastic leidingen zijn voor hen niet veilig, zo liet de Amerikaanse netwerkbeveiliger Chris Thomas een week geleden tijdens een presentatie op hackconferentie ShmooCon zien.

Thomas verzamelde meldingen van storingen over de hele wereld. Uit zijn cijfers blijkt dat de eekhoorn wereldwijd verantwoordelijk is voor 879 stroom- en netwerkstoringen, daarmee andere diersoorten als vogels en ratten ver achter zich latend.

Niet alleen eekhoorns, maar ook vogels, ratten en zelfs rupsen zouden de oorzaak zijn van talloze elektriciteitsstoringen. Thomas kwam in zijn onderzoek de gekste dingen tegen. Van enorme vogelnesten op elektriciteitsmasten tot kwallen die een nucleaire reactor blokkeren: “35 jaar aan cyberoorlog en de eekhoorns winnen”, aldus de netwerkbeveiliger.

Misschien moet de Thaise overheid ook de knaagdieren in de gaten houden, of zijn de meeste al in een Thaise pan beland?

Bron: AD


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Gevaarlijke ‘hackers’ ook in Thailand actief?”

 1. Jan P zegt op

  Vogels, ratten, eekhoorn zijn hackers. Maar ik mis slangen. Deze schijnen ook veroorzakers van storingen in het electriciteitsnet. In meerdere palen zie je hier speciale vangkooien waardoor slangen niet omhoog kunnen kruipen.
  Jan P.

 2. geert zegt op

  Ik denk dat Thailand beter aan georganiseerder bekabeling moet denken het is toch een zootje wat je ziet op foto en dat zie je ook overal het minste en geringste en er komt weer een onnodige kabel bij vooral de internet providers kunnen er wat van

 3. peter brouwer zegt op

  De slangen veroorzaken kortsluiting in de tranformatoren,met gevolg grote schade
  Vandaar de stoppers in de palen

 4. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb al eens een paar dagen geen internet gehad door eekhoorntjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website