Menigeen maakt weer plannen om óf naar Thailand te reizen óf voor korte tijd het oude vaderland te bezoeken. Wat blijkt? Het boeken van een (goedkoop) ticket is een chaotische bezigheid. Nog erger: een ticket BKK-AMS is een stuk duurder dan van AMS naar BKK.

We kunnen uiteraard terecht bij een reisbureau, maar direct boeken is in de meeste gevallen goedkoper. Vergelijkingssites maken het mogelijk om de diverse prijzen en airlines naast elkaar te zetten. Zo wil niet iedereen met het Russische Aeroflot vliegen of een tussenlanding maken. Anderen willen dat laatste juist wél, hetzij om de benen te strekken, een sigaret te roken of zelfs om de plek van de tussenlanding beter te bekijken.

Ook  bij deze sites is het oppassen geblazen, want een iets goedkopere vlucht kan duurder worden door allerlei bijkomende kosten, voor gebruik credit card, reservering etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of de verkopers van tickets slaan er een slaatje uit. Nog erger: de prijzen verschillen per dag en soms per uur, afhankelijk van het zogeheten  ‘yield management’.

Laten we eens neuzen bij ebookers voor een vlucht van AMS naar BKK, op 13 mei heen en op 22 mei retour. Dat moet niet al te duur zijn, want het is dan in Thailand laagseizoen. Dat klopt, want Egypt Air rekent 542 euro, met tussenlanding in Caïro. Finnair (tussenlanding in Helsinki) zit er met 550 net boven. Emirates (stop in Abu Dhabi) rekent 623 en een rechtstreekse vlucht met China Airlines kost slechts 633.

So far, so good, totdat we op dezelfde data BKK-AMS-BKK willen vliegen. Dan blijkt Finnair bij ebookers ineens 871 euro te kosten, Turkish Airlines (stop in Istanbul) doet 887, terwijl Air Berlin voor de vlucht BKK-AMS-DUS maar liefst 971 euro vraagt. Etihad maakt het met een tussenlanding nog duurder met 986, terwijl onze nationale trots in dit laagseizoen rechtstreeks 1006 euro doet. Air Berlin blijkt dit jaar toch al te zien als het jaar van het grote geld; de tickets zijn vaak stukken duurder dan bij andere airlines. Een gevolg van de gehate vliegtax in de BRD?

Momondo is een portal die via andere sites diverse airlines aanbiedt. Vergelijken is dus gemakkelijk. Bravofly biedt AMS-BKK op genoemde data met Egypt Air aan voor 477. Dezelfde airline kost bij Govolo 485 en bij Kilroy zelfs 526. Lastminute.com doet Egypt voor 548 euro. Emirates kost dan 550, KLM 588 en China Arlines 633. Opmerkelijk is dat ArkeFly en EVA Air wel op die dagen vluchten uitvoeren, maar deze niet aanbieden via een portal.

In september kunnen we AMS-BKK vliegen via Momondo en Kilroy met Aeroflot voor 536, met Emirates voor 550, KLM voor 702 en China Airlines 763.

Bij diverse aanbieders treffen we dan nog de meest idiote prijzen, zoals BKK-AMS met Kenya Airways via Nairobi voor een prijs van 1707 euro. De vlucht heen duurt ruim 20 uur in totaal en op de terugvlucht moet u rekenen op bijna 36 uur.

Air France biedt de vlucht aan voor 1122 euro, maar met twee tussenlandingen, één in Parijs en één in Pnom Phen (Cambodja). Je moet er maar iets te zoeken hebben.

In september liggen de zaken bij ebookers weer anders.  AMS-BKK doet dan via ebookers bij Egypt Air slechts 542 euro, gevolgd door Finnair met 550, Emirates met 623 en China Airlines met 633. De vlucht in omgekeerde richting af BKK is een stuk duurder. Finnair doet het voor 871 euro, Turkish Airlines voor 887, Air Berlin voor 971, Etihad voor 986 en KLM voor 1006.

Dit is slechts een kleine greep uit het gigantische aanbod. Internet telt nu vele duizenden boekingssites, waarbij we door de tickets de vliegtuigen niet meer zien. De ene site biedt veel Royal Jordanian aan, de andere veel Swiss of Lufthansa. Er zijn vele vluchten die naar Bangkok leiden. We treffen tickets aan via Seoul in Zuid-Korea en Madrid. En terug via Praag en Abu Dhabi. En dat voor 1740 euro.

Vaak meldt de site: voor deze prijs is nog slechts één stoel beschikbaar…. Aan mijn zolen! Het zoeken naar de laagste prijs kost zeeën van tijd. Als u die niet heeft? Stel een maximum tarief vast waarvoor u inclusief toeslagen naar BKK, AMS, DUS of BRU wil vliegen en boek snel als u een ticket voor die prijs tegenkomt. Het kan echter voorkomen dat uw buurman in het toestel een paar tientjes minder heeft betaald voor zijn ticket.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

59 reacties op “Ticket van en naar Bangkok? Een chaos in de lucht…”

 1. Harold zegt op

  Wat een rommelig verhaal. Door al die bedragen en airlines zie ik door de bomen het bos niet meer…

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dat bedoel ik…

   • Ron Tersteeg zegt op

    Ja dat klopt zeker,het zal wel net zo zijn als bij de hotels die hebben er nu ook geen zicht /grip meer op omdat de aanbieders lekker zitten te klooien met die prijzen dus zal het niet ook wel zo zijn.

 2. hans zegt op

  Ik heb nu ook al een paar keer gehad dat een enkeltje ams-bkk fors duurder (klm) was dan een retourtje, dat is pas onlogisch, trouwens een enkeltje is bijna altijd in verhouding een stuk duurder,
  waarom mag joost weten.

  Waarschijnlijk vlieg ik binnen 2 weken weer dus het word inderdaad weer zoeken..

  • tony thai zegt op

   Beste hans dit heb ik ook meegemaakt dus gewoon een retour gekocht en de ticket bij aankomst in bkk weggegooid toch goodkoper uit.

  • Dick van der Lugt zegt op

   Beste Hans,
   Als ik een reis AMS-BKK-AMS boek bij mijn reisbureau, heb ik de indruk dat een retour feitelijk bestaat uit twee enkele reizen. De verkoopster telt de twee prijzen op en komt zo aan de retourprijs. Die twee enkeltjes hoeven niet even duur te zijn, want de Economy-stoelen hebben verschillende prijzen. Ik meen dat er bij KLM zo’n 20 sub-klassen zijn.
   Dus hoe een enkeltje goedkoper kan zijn dan een retour, begrijp ik niet. Kan het ook te maken hebben met de termijn waarbinnen je de retourvlucht maakt?
   Allemaal lekker verwarrend en ondoorzichtig.

   • KrungThep zegt op

    Dick, de luchtvaartwereld is nu eenmaal zeer ondoorzichtig, dat kan ik je uit jarenlange (werk)ervaring vertellen en het is iets dat vrijwel niet uit te leggen is.
    Zowel Business Class als Economy Class zijn inderdaad allemaal weer opgedeeld in diverse subklasses die allemaal uit een letter bestaan. Zo heeft de KLM bijvoorbeeld de T-, Q-, H-, M-klasse binnen de Economy Class en nog een aantal meer.
    De laagste subklasse heeft altijd de strengste voorwaarden. Vaak mag je niet wijzigen, ticket is non-refundable etc etc. Ook is bij deze laagste klasses geen enkele reis toegestaan.
    Als jij dus op bijv. 16 maart een retourticket AMS-BKK met de KLM in de lage T-klasse hebt staan voor 700 Euro, betekent dat niet dat een enkele reis op deze datum 350 Euro zal zijn. Deze T-klasse is een lage boekingsklasse en laat geen enkele reizen toe.
    Vaak is een enkele reis pas toegestaan bij een van de hoge boekingsklasses binnen de Economy Class bijv. in de B-klasse. Retourtarief voor deze B-klasse is dan bijvoorbeeld 1800 Euro, waardoor een enkele reis 900 Euro kost, een stuk duurder dan dat retourtarief in die lagere boekingsklasse.

    Soms is een enkeltje wel goedkoper dan een retour, als je bijv. in een drukke periode vliegt. Ik kwam in juli naar BKK en was gebonden aan een vaste datum. Een retour met China Airlines kostte toen 900 Euro, mijn enkele reis was een kleine 700 Euro….

   • hans zegt op

    Je zult denk ik toch wel bedoelen hoe een enkeltje duurder kan zijn??? Anders begrijp ik jou nou niet.

    Maar inderdaad, dat is hetzelfe als boeken op de website, heen en terug worden bij mekaar opgeteld en dat is het.

    Neem je nou simpel een enkeltje valt die zelfde heenreis stuk duurder uit.

    Gunstige uitzonderingen hierop zijn bij mijn weten Air Berlin en Jet Air. Maarja, de beenruimte bij de eerste is mij te klein en Brussel is weer zo een eind weg.

    Dusseldorf heeft trouwens ten opzichte van Schiphol wel het voordeel dat je geen 3 uur maar 1 uur voor vertrek hoeft pas in te checken. Tenminste dat was 2 jaar terug nog.

    • dick van der lugt zegt op

     Ja, stomme fout. Ik bedoel inderdaad: hoe kan een retourtje goedkoper zijn dan een enkeltje.

     • hans zegt op

      Wat dat betreft maakt de KLM er dan nog helemaal een potje van want die stuurt je met air france van amsterdam via parijs naar bangkok. Die zien niet door de bomen het bos niet meer, die zijn compleet de weg kwijt ha ha.

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       En als je dan nog meer pech hebt, gaat het met Air France via Pnom Penh naar Bangkok.

       • TH.NL zegt op

        Sorry hoor beide Hansen maar dat ligt toch geheel aan jullie eigen verkeerde keuze’s en niet aan de KLM. Als je bij D-reizen, Vliegtarieven en ga zo maar door een boeking wil maken zie je gelijk de route en als je klikt op details dan krijg nog meer details zoals type vliegtuig etc te zien. Jammer dat vaak de KLM in een kwaad daglicht word gesteld met onjuiste feiten.

        • Hans Bos (redactie) zegt op

         Hoho. Het gaat om het aanbod op sommige websites, waar je als passagier uit kunt kiezen. Of je die keuze maakt, is een andere zaak.

        • hans zegt op

         Kwaad daglicht wllen zetten met onjuiste feiten is aan mij niet besteed, het is helaas gewoon de keiharde waarheid. Heb het net nog maar is weer even gecheckt.

         Op de KLM site gezocht naar enkeltje AMS-BKK d.d. 25-01-2012… antwoord

         16.20 AMS 17.45 PRS via KLM
         19.25 PRS 12.25 BKK met Air Fance prijs 1.715,00 euro

         en
         20.45 AMS 12.25 BKK rechtstreeks met KLM voor slechts 1.802.00.

         Het in de lucht houden van een dikke Jumbo gaat ze blijkbaar makkelijker af dan een
         website met niet zulke idote dingen.

        • TH.NL zegt op

         Net ook maar even op de website van de KLM gezocht maar kom tot hele andere resultaten. Ik zie dat via Parijs ook wel staan maar klik uiteraard op de rechtstreekse vlucht.

         1 volwassene

         Economy

         Geselecteerde data
         Heenreis: wo 25 jan 12
         Terugreis: ma 6 feb 12

         Geselecteerde vluchten
         Heenreis: 20:45 – 13:10 (10h25)
         Terugreis: 23:59 – 05:54 (11h55)
         Klantenservice

         EUR 908,80
         per volwassene Vlucht: Amsterdam (Schiphol) – Bangkok (Suvarnabhumi Intl.) – Retour
         Heenreis: wo 25 jan 12 20:45 Amsterdam (Schiphol) – do 26 jan 12 13:10 Bangkok (Suvarnabhumi Intl.)
         Terugreis: ma 6 feb 12 23:59 Bangkok (Suvarnabhumi Intl.) – di 7 feb 12 05:54 Amsterdam (Schiphol)

 3. erik zegt op

  ik ben al aan het zoeken voor een enkeltje BKK naar AMS of DUS enorme prijsverschillen van 400 euro met aeroflot,het goedkoopst tot 2000 euro,te gek voor woorden

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dan zou ik toch de voorkeur geven aan Egypt. Kijk ook eens bij http://www.moxtravel.com

   • hans zegt op

    Hans, die site geeft alleen maar vertrek uit BKK aan of zie ik dat nou verkeerd

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Klopt, maar dat was toch ook de bedoeling?

     • hans zegt op

      Voor Erik gezien dan heb je gelijk, .. maar vind dat toch niet logisch van hen,, maar ja wie ben ik om daar over te oordelen.

  • hans zegt op

   Erik, als je hebt geboekt vermeld dan even hiero van hoe en wat……

  • peter zegt op

   Ik heb in november 2012 een retour ticket gekocht van BBK naar AMS via schipholtickets.nl en betaalde daar € 532,– voor. De maatschappij was Aeroflot met een tussenlanding in Moscow. Prima maatschappij, meer dan voldoende eten en drinken.

   • erik zegt op

    een gek verhaal,november 2012, foutje bedankt ? of is dit een toekomstboeking ?

    • peter zegt op

     Ik bedoel natuurlijk 2011, vergissing kan gebeuren.
     Maar bedankt voor je allertheid

 4. king zegt op

  Niet alleen de prijs is belangrijk.Ook de service,rechtstreeks of tussenstop.Daarnaast kan ik annuleren,kan ik wijzigen en wat zou dat dan kosten.
  Velen die langer wilden of moesten blijven waren verplicht een duur enkeltje BKK-AMS te kopen.Werd de goedkope ticket toch weer duur.

 5. marco zegt op

  wat mij opvalt is dat niemand het over veiligheid heeft!net even gekeken naar overzichtje vliegtuig ongelukken.rusland springt er wel heel erg uit….zag aeroflot bv staan.dan maar wat meer betalen voor een maatschappij waar ik mij veilig bij voel.

 6. gerrieQ8 zegt op

  Ik wil in April met mijn vriendin weer terug naar Nederland. Prijzen zoals in het artikel. Voorlopig (naast Aeroflot) China air goedkoop (?) voor iets meer dan 35.000 baht voor een retour. Ben van plan om zelf een enkele reis te nemen en voor mijn vriendin een retour, want je moet een retourticket kunnen tonen aan de jongens aan de balie van Schiphol. Ook een achterhaald gebeuren natuurlijk, maar ja….
  Zelf kan ik dan een retour in Nederland boeken voor terug naar BKK te vliegen. Enkeltje is wel duurder, maar haal ik misschien wel uit het volgende retourtje en de retourtjes daarop. Punt is wel dat ik een half jaar in Thailand blijf en dan zijn de prijzen ook weer hoger, dan wanneer je voor 2 of 3 weken gaat. Alhoewel een oud collega van mij voor 410 euro heeft geboekt met Austrian met een stop in Wenen en ook 5 maanden hier is gebleven. Al met al; wie het snapt mag het zeggen.
  Als Europeanen aanbiedingen hebben om naar Thailand te vliegen, waarom kan Thai-air het dan niet naar Brussel?

  • hans zegt op

   Je kunt soms ook voor een paar tientjes een reserveringsbevestiging uitprinten en deze daarna annuleren, hebben ze me onlangs verteld..heb je het papiertje binnen.

 7. TH.NL zegt op

  Een goed artikel Hans waar ik helemaal achter kan staan.

  Ik beperk me maar tot de Nederlandse site’s en vertrek vanuit Amsterdam zoals D-reizen, vliegtarieven.nl, 333Travel en nog veel meer Nederlandse aanbieders. Allemaal firma’s die aangesloten zijn bij de SGR wat toch echt wel belangrijk is. Firma’s die daar niet zijn bij aangesloten kun je maar beter links laten liggen. Wat bijvoorbeeld al opvalt bij de genoemde drie is dat D-reizen geen enkele bijkomende kosten rekent en de andere twee wel. 333Travel maakt het nog wat erger want als je probeert te zoeken op hun site dan zal je bijna uitsluitend EVA en China Airlines tegenkomen alsof al die andere maatschappijen niet bestaan.

  En dan de luchtvaartmaatschappijen zelf. Daar is het echt uitkijken geblazen. Bijvoorbeeld de Emirates, Swiss Air, Lufthansa etc kunnen hele goedkope tickets aanbieden maar dat zijn dan bijna altijd vluchten met enorme lange wachttijden tijdens de overstap. Wil je kortere tijden dan vliegen de prijzen omhoog. Ook kan een andere dag in een week een behoorlijk prijsverschil uitmaken.
  Air Berlin die vertrekt vanuit Dusseldorf kan er ook wat mee. Die adverteren al jarenlang met hele lage prijzen. Ik denk dat veel Nederlanders dit klakkeloos aannemen aangezien ze op korte Europese vluchten vaak wel goedkoop zijn. Ga je echter kijken naar de data waarop jij wilt vertrekken dan kom je er al snel achter dat je bijna altijd duurder uit bent dan met een rechtstreekse vlucht met bijvoorbeeld EVA of China. En dat dan voor een vlucht waar je krapper zit en een veel lagere verzorging aan boord.

  Tja, en dan de vlucht van Bangkok naar hier en weer terug. Dat enorme prijsverschil is wel aanzienlijk! Zou het misschien komen omdat de maatschappijen hun tarieven dat dan in Baths uitgeven en dat omgerekend gaat worden in Euro’s die ten opzichte van de Bath de laatste tijd iets van 20% minder waard geworden is? Ik weet het niet maar denk dat.

  Al met al is het de moeite waard om een paar uur goed te gaan zoeken naar een ticket wat bij je past. Aan een ieder of hij of zij het er voor over heeft om krapper te zitten, er veel langer er over te doen of met een minimale service tijdens de vlucht. Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat de site waar je boekt is aangesloten bij de SGR.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Klopt, alleen is de garantie niet van toepassing op ticket only.

 8. king zegt op

  333 travel had er een handje van een aparte rekening te sturen voor brandstoftoeslag nadat je al geboekt en betaald had.Navraag bij China leerde ons dat hun dat niet in rekening gebracht hadden bij333.Zij adviseerden mij in het vervolg rechtsreeks bij hun te boeken.’tis oppassen geblazen.

  • Leon zegt op

   333 travel zegt ook altijd dat je een gratis overnachting krijgt bij aankomst in Bangkok.Dit is bullshit . Als je rechtstreeks bijv china airlines belt is het ticket 30 euro goedkoper dan bij 333travel. Dus je betaald wel degelijk het hotel zelf..Heb daar een opmerking over gemaakt bij 333travel maar daar vonden ze het niet nodig om daar iets over te zeggen..Niet echt netjes.

 9. KrungThep zegt op

  Heb afgelopen week ook gezocht naar een ticket BKK-AMS v.v. en het was idd een crime. AMS-BKK v.v. is in veel gevallen zeker goedkoper.
  Had eerst EgyptAir gevonden voor 636 Euro inclusief tax, maar nu voor 15 Euro meer een ticket met EVA Air (juni). Nonstop is toch stukken beter dan via Cairo…..

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Zou je ons ook kunnen melden waar je dat BR-ticket hebt gescoord?

   • m de lepper zegt op

    het is niet alleen een chaos in de lucht ook als je lekker in bangkok aankomt zoals wij afgelopen woensdag mag je ook nog ruim 2 uur bij de immigratie staan een complete chaos ook daar dus

   • hans zegt op

    Eva air had tijdelijke aanbieding ivm de vakantiebeurs gelde alleen met max. 1 maand verblijf in thailand..

    • KrungThep zegt op

     Ja, maar de EVA Air vakantiebeurs was vertrek vanaf AMS. Ik vlieg BKK-AMS-BKK.
     Ik heb het ticket door mijn Thaise collega laten boeken, ik weet de naam niet van de lokale agent waarmee wij hier in Bangkok mee samenwerken…..

     • Hans Bos (redactie) zegt op

      Zou je dat kunnen navragen? Misschien kunnen we daar enkele landgenoten (of Belgen) mee helpen.

      • KrungThep zegt op

       Ik zal van de week eens kijken…. Men kan natuurlijk ook altijd even contact opnemen met Viengtravel 🙂

     • hans zegt op

      Hoezo, lokale agent?? Kan die dan wel goedkope tickets krijgen dan, nou zie ik het bos ook niet meer.

      • KrungThep zegt op

       Hans,

       Ik woon in Bangkok en was dus op zoek naar een retour Amsterdam (Bangkok-Amsterdam-Bangkok).
       Die vakantiebeurs promotie waar jij het hierboven eerder over hebt, is geldig voor vluchten met vertrek vanaf Amsterdam.
       Ik werk bij een reisorganisatie in Bangkok en tickets (voornamelijk binnenlandse en regionale tickets, af en toe ook tickets van Bangkok naar Europa) reserveren wij bij een lokale agent hier in Bangkok die gespecialiseerd is in vliegtickets.

 10. ton kroon zegt op

  wii gaan in februari met etihad van brus-bkk en weer trug voor €1060 met maar 1 uur tussenstop in abu dabi. periode van 3 1/2 week

  en in september met quatar van bru-bkk en weer trug voor €1120 met 2 uur tussenstop in Doha. ook voor 3 1/2 week
  kwestie van idd goed kijken en vergelijken.
  quatar heeft ook nog eens de meeste beenruimte..

  • Roland zegt op

   Ik raad u aan bij CONNECTIONS (grootste operator in Belgie) te boeken.
   Zie eens op connections.be, je vindt er een reuze aanbod in alle prijsklassen en met bijna alle maatschappijen welke op BKK vliegen.
   Ze hebben ook een eigen kantoor op Brussels Airport en verder in de meeste grote Belgische steden.
   Maar via internet is het natuurlijk de eenvoudigste weg, ook om te boeken.
   Je kan er je eigen pakket samenstellen, mét of zonder reis-of annulatieverzekering.
   Ik boekte daar een ticket tevens voor februari voor 620 euro (wel 6 maanden geleden). Met een gereputeerde maatschappij, SAS, waar ik regelmatig mee vlieg. Vlucht Brussel-Copenhagen-BKK en terug 3 maanden later. bovendien zéér gunstige vertrekuren, 17:30 in de namiddag, slechts 2 uur wachten in Copenhagen.
   Tevens boekte ik reeds een vlucht met SAS voor aanstaande augustus (pas geboekt verleden week), ditmaal beetje duurder, nl. 739 euro, voor hetzelfde traject, zelfde uren.
   Sorry, maar u betaald wel héél erg veel. Ga eens zien op CONNECTIONS.BE

   Reageer

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Een volstrekt onzinnige en nutteloze website. In september dit jaar is Aeroflot BKK-AMS te boeken voor 672. EVA kost 1919 euro, maar dan wel terug via Praag en Abu Dhabi. Zie je nog eens wat…. China Airlines kost dan economy 2130 euro…..

   • ton kroon zegt op

    prijs is voor 2 personen v v!! en rechtstreeks geboekt bij etihad en quatar..

  • King Frans zegt op

   Ik ga in februari voor 4 weken, via Belgie ,666,64 euro.? met Eva air, rechtstreeks.

 11. Loeng Johnny zegt op

  Ik ga naar Thailand van 22/4 tot 19/5.
  Eind vorig jaar keek ik uit op KLM site. Heb daar al 2 maal mee gevlogen en de service is ok. Enkel de plaatsen zijn wat krap. KLM gaf eerst een goede prijs, enkele dagen nadien verschrikkelijk duur (1200 Euro).
  Daarna vond ik op Cheaptickets.be de beste prijs dacht ik (628), maar nee, 2 weken later voor hetzelfde traject (Antwerpen- Bangkok) voor 532 Euro!!!!! Spotgoedkoop voor een rechtstreekse vlucht inclusief treinticket. Je moet maar juist geluk hebben en gokken. Maar je ziet ik heb verkeerd gegokt. En ja BKK-AMS stukken duurder, ook als je ginder boekt.
  Je kan idd een budget opstellen en zeggen kopen op dat moment, daarna niet meer gaan kijken. Dan loop je zeker tegen geen teleurstelling op:
  Always look at the bright site of life!!!!!!!!

  • Loeng Johnny zegt op

   Nu wijzigt KLM haar vluchturen heen en terug/. De terugvlucht wordt een dagvlucht ipv een nachtvlucht. Vinden ze misschien hun weg niet in het donker? Ze kwamen steeds mooi op tijd aan in AMS.

 12. Marjo zegt op

  Hoe vroeger boeken hoe goedkoper wellicht, ik vlieg in Juli met 3 pers. vanuit Brussel naar BKK en 3 weken later retour met Austrian airlines, tussenstop van nog geen 2 uur in Wenen voor een prijs van 2000,- euro’s.
  Bovendien gunstige vertrektijden, voor ons dan.
  Tickets heb ik in Oktober geboekt via World ticket center.

 13. johan zegt op

  je kunt op dit moment zowel vanuit londen als parijs met airasia naar Bangkok.
  de prijzen zijn laag. zelfs als je pre booking extra koffers en maaltijden neemt en bv met easyjet naar londen gatwick vliegt kom je goedkoop uit. afgelopen vrijdag had airasia zels nog 20% korting.

  vanuit Bangkok dus ook mogelijk om dezelfde terugtocht te doen.

  ik ben nu onderweg van bangkok naar kuala lumpur en vandaar uit naar londen maandag en dan 4 uur later door naar amsterdam

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Er is onlangs een persbericht verstuurd door AirAsia dat deze airline stopt met vluchten op Londen en Parijs. Ik ben de data even kwijt.

   • KrungThep zegt op

    Laatste vlucht tussen KL en Parijs Orly is volgens mij 30 maart, de laatste vlucht KL-Londen Gatwick op 31 maart.

   • Reno zegt op

    Laatste vluchten vanaf Parijs 30 maart 2012 en Londen 31 maart 2012.

  • KrungThep zegt op

   Air Asia X is idd wel goedkoop, maar koffers worden niet doorgelabeld naar de eindbestemming als je met bijvoorbeeld EasyJet verder vliegt naar Amsterdam. Als je vlucht met vertraging aankomt in Londen, heb je dus kans dat de bagage niet mee komt naar AMS. En als je een erg lange vertraging hebt, heb je ook nog kans dat je zelf de doorvlucht naar AMS mist en dus een heel nieuw ticket moet kopen om verder naar AMS te vliegen….

 14. Friso zegt op

  Vlieg volgende week van Amsterdam naar BKK voor 570 euro inclusief. Stoppen op Cairo, en dus vliegen met Egyptair. Vlieg 4 maanden later weer terug. Zeer goedkoop, zit alleen wel 4 uurtjes op Cairo. Prijs scheelde per dag.. Heb 3 weken lang elke dag gekeken, en ineens was hij op donderdag met 80 euro gezakt. Gelijk geboekt, en een dag later was hij weer oude prijs.

  Begin inmiddels al wel mails te krijgen met gewijzigde tijden, hoop dat het een beetje binnen de perken blijft. Nu is mijn terugvlucht uurtje vooruit geschoven.

 15. Arie zegt op

  Egypt Air was aan maatschappij, waar je een paar jaar geleden niet mee zou willen vliegen en Cairo was een luchthaven die je ook beter links kon laten liggen. De laatste paar jaar is alles totaal veranderd. De nieuwe terminal heeft Cairo ineens tot een heel beschaafde overstapplaats gemaakt en de vliegtuigen zijn inmiddels ook uitstekend met mooi interieur. In de (goedkope) business class heb je tussen Bangkok en Cairo zelfs een flat bad tot je beschikking. ‘t Is inderdaad wel een poosje wachten op het vliegveld in Cairo voor de transfer, maar je krijgt al met al uitstekende waar voor je geld. En businessclass- of goldcard-passagiers hebben daar toegang tot uitstekende lounges. Overigens loont het de moeite om, als je dat kunt, even op het Egypt Air office aan Silom Road langs te gaan. Mijn ervaring is dat de prijzen dan vaak nog beter uitvallen, zeker als de allervriendelijkste regional manager (Youssef Gad) erbij komt.

 16. Leon zegt op

  Vliegen met China airlines wordt er ook niet leuker op…
  Ik vlieg al jaren met hun,maar nu heb ik er definitief een punt achter gezet..
  Ik heb zel in de afgelopen tijd al 3x problemen ondervonden door het anuleren van vluchten zie hieronder…En de reden waarom is mij ook onduidelijk. Het is schering en inslag bij hun. Elke keer wordt er gezegd door het moderniseren van de vloot, maar wel raar dat dit elke keer gebeurd op de route Ams-Bangkok-Tapei.. Ik denk eerder dat het te maken heeft met de lage bezettingsgraad.. Dan moet je ook niet adverteren met 7x per week vliegen. Ben nu 2x gevlogen met Emirates in een woord grandioos, mooie vliegtuigen prima service aan boord en even de beentjes strekken in Dubai.. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

  vluchtannuleringen maart t/m oktober 2012
  Om logistieke redenen heeft ons hoofdkantoor besloten een aantal vluchten CI 066 en CI 065 met de route Amsterdam – Bangkok – Taipei en v.v. gedurende het laagseizoen te annuleren. Het uitlopen van ons Retrofit programma en groot onderhoud die in deze periode plaats vindt is daar debet aan. Voor de maanden maart en april betreft het hoofdzakelijk de maandagvlucht, in mei, juni, september en oktober de maan- en woensdagvlucht.

  CI065 TPE-BKK(-AMS): 11, 17 en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 mei, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 en 26 juni, 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25, en 30 september, 2, 7, 9, 16 en 23 oktober 2012

  Deze vlucht vertrekt na middernacht vanuit Bangkok naar Amsterdam vandaar dat dan geldt:

  CI065 BKK-AMS: 12, 18 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 9, 14, 16, 21, 23, 28 en 30 mei, 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 en 27 juni, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 en 26 september, 1, 3, 8, 10, 17 en 24 oktober 2012

  CI066 AMS-BKK-TPE: 12, 18 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 9, 14, 16, 21, 23, 28 en 30 mei, 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 en 27 juni, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 en 26 september, 1, 3, 8, 10, 17 en 24 oktober 2012

  Boekingen kunnen kosteloos worden gewijzigd naar de dag ervoor of erna met dezelfde boekingsklasse

  Alle onze passagiers worden rechtstreeks door China Airlines of uw reisagent benaderd om een nieuwe reisdatum te overleggen.

 17. king zegt op

  Queen Sirikit Conventian Cente hal-C Vakantiebeurs
  Vliegtickets promotie.
  Bijv.Frankfurt Quatar 15500.– Gulf Air 17000.Bht enz.Er zijn veel koopjes te halen.Morgen laatste dag.
  Goeie agent G.M.tour and Travel tel02-6761501
  Prijzen invl.VAT excl.airporttax Bij contant betalen kan er nog wat van af.

 18. king zegt op

  Amsterdam prijzen ken ik niet hebben ook promoties zelf even informeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website