Thailand heeft geen goede naam als het om verkeersveiligheid gaat. Regels en zeker verkeersregels zijn er namelijk vooral voor anderen, zo redeneert een Thai.

Dit filmpje toont aan dat het lastig blijft om de wegen van Thailand veiliger te maken. De Thaise chauffeurs in Pattaya weigeren te stoppen bij de stoplichten die recent zijn geplaatst om voetgangers veilig te laten oversteken. Pattaya City heeft zelfs 4,5 miljoen dollar (USD) uitgegeven aan dit mislukte project.

Wees daarom altijd voorzichtig bij het oversteken van een straat in Thailand, zeker in Pattaya.

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thai en verkeersregels een slechte combinatie”

 1. ThailandGanger zegt op

  De eerste keer in Thailand verbaasde ik me over de stoplichten die aftellen wanneer het weer groen wordt. geweldig zoiets. Moeten ze hier ook overal introduceren.

  Maar het meest verbaasde me dat 6 baanswegen (3 in en 3 uit) ineens veranderen in 4 of 5 banen in en 1 of 2 banen uit. Dat doen ze gewoon afhankelijk van de drukte op de weg tijdens de spits. En dat terwijl je erop rijdt zie je ineens dat de situatie verandert (de stoplichten geven aan dat de baan in die richting is afgesloten) en duikt iedereen ineens naar links omdat ze je al tegemoet komen op de baan waar jij net rijdt. Dat was wel even wennen, schrikken maar ook lachen.

  • ThailandPattaya zegt op

   Dat aftellen vond ik ook fascinerend en opvallend toen ik dat voor het eerst zag. Ik heb me laten vertellen(en het zou best kunnen kloppen) dat de verkeerslichten op de grote kruisingen in Bangkok handmatig bediend (kunnen) worden door de verkeersregelaars in de hokjes op de kruisingen.

   Ook al een paar keer meegemaakt dat al het verkeer stil werd gezet omdat er iemand van het koninklijk huis en/of de regering voorbij kwam, midden op een drukke kruising in Bangkok maar net zo makkelijk op een tolweg.

 2. Chang Noi zegt op

  Het zoveelste met opzet mislukte project in Pattaya City. Het lijkt erop dat het 30jaar geleden maken van de economische zone “Pattaya” slechts als doel heeft gehad een zwart gat voor Thais belasting geld te zijn.

  Overigens zijn het niet alleen Thai’en die niet stoppen, niemand stopt dus zo ook alle buitenlanders die er rondrijden.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dat is verklaarbaar. Als ik stop, steken de voetgangers over. En worden vervolgens overreden door Thai die niet stoppen. Om de voetgangers dit risico te besparen, stop ik dus ook niet (vaak) meer.

 3. bkkkoudhier zegt op

  ELKE combo van Thai en regels pakt verkeerd uit.

 4. robot zegt op

  Levensgevaarlijke gekken zouden wij ze in Holland noemen.Respect is ver te zoeken.Behalve wanneer een farang iets flikt,dan krijgt hij de wind van voren.Nee,dan liever geen stoplichten,wanneer deze thaise ‘lichten’ niks naleven.

 5. William zegt op

  Waar ik woon, op Sai Saam ten hoogte van Soi 21, is ook een voetgangers oversteekplaats.
  Tot mijn grote verbazing zie ik dat daar, sinds vandaag ook nog, wat wij in Nederland
  ‘ verkeersregelaars ‘ noemen , met vlag staan.
  Zodra er voetgangers willen oversteken en het licht op rood staat (voor het wegverkeer) springen deze gasten met de vlag omhoog op de weg.
  Ik moet zeggen het helpt.
  Maar voor hoe lang ze er zullen staan ???

 6. Henk zegt op

  Zoiets in natuurlijk gedoemd om te mislukken zolang de Thaise politie zo te werk gaat .Als er nu eens een paar agenten gingen staan om te controleren en ze lieten de chauffeurs daadwerkelijk 700–1000 bath betalen dan was het toch zo afgelopen !!
  Maar in Thailand komt het er op neer dat je de politie met 50–100 bath omkoopt !!
  Woon 3 jaar hier in Thailand en ben 3 keer aangehouden .1e keer geen riem om op de A7 bij het betaalhok ..2e keer een U-turn waar het verboden was en de 3e keer door het rode licht ..Totaal aan bekeuringen?????? inderdaad 3 x 100 bath tussen het boek op zn klapper die hij voorzichtig naar binnen steekt !!! Voor ons natuurlijk een lachertje maar voor een Thai toch gauw een paar uur werken .Een Thaise taxichauffeur houd op het einde van de dag maar vaak nauwelijks 400 bath over

 7. Steve zegt op

  eigenlijk is het beter om geen stoplichten te plaatsen. het zorgt nu voor ‘schijnveiligheid’
  hetzelfde geldt voor zebrapaden, gewoon weghalen. Je kijkt ook beter uit als het gevaarlijk is. en voordat je de Thai een beetje regel hebt bijgebracht dan kun je nog wel even. idd weggegooid geld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website