In deze toch wel schokkende video zie je de gevolgen van afleiding in het verkeer, in dit geval van een telefoon. Een moment van onachtzaamheid kan je fataal worden.

Het is niet duidelijk of deze opname in Thailand is gemaakt maar zo te horen aan de personen in de auto met de dashcam wel. Het filmpje maakt in ieder geval duidelijk hoe gevaarlijk het is om te bellen tijdens deelname aan het verkeer (ook als voetganger).

Een vrouw streekt een drukke weg over en is tevens aan het bellen. Dan gaat ten koste van haar oplettendheid. De gevolgen zijn heftig.

Let op! De beelden kunnen schokkend zijn!

Video: Pas op met je telefoon in het verkeer.

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rPS8sDkMPTI[/embedyt]


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Pas op met je telefoon in het verkeer (video)”

 1. Victor Kwakman zegt op

  Dit ongeval gebeurde in Chonburi op 11 mei jl. De mevrouw in kwestie heeft het helaas niet overleefd……

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Henk zegt op

  Triest maar tegenwoordige de dagelijkse waarheid ,zonder telefoon is het bijna onmogelijk om te leven .
  Ook in de restaurants word het steeds leuker ,van de 10 zitten er minimaal 8 met de telefoon te spelen .
  Zover ik heb begrepen mag de overheid dit filmpje van de man van de overleden lerares gebruiken om andere mensen tegen deze onoplettendheid gebruiken .Word ook de hoogste tijd dat de politie hier strenger op gaat controleren en flinke boetes daarvoor uit deelt en niet alleen 100 Baht teamoney .
  Reed gisteren van Chon Buri naar Pattaya over de snelweg no 7 .Denk dat ik rond de 100 reed op de 3e baan en was autos en vrachtwagens aan het inhalen ,komt er over de 4e strook een auto voorbij en naar schatting reed die meer dan 150 .Na enkele kilometers kwam hij opnieuw in het zicht en nog steeds op de 4e baan maar nu met 60 kilometer ,en ja hoor mijn vermoeden klopte ,hij zat met zijn telefoon aan zijn oor .
  5000 Baht vind ik een mooi bedrag voor een bekeuring voor bellen onder het rijden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • ruud zegt op

   Je zou een andere straf moeten bedenken, dan boetes.
   Die zijn namelijk vreselijk oneerlijk.
   Voor iemand met een minimum inkomen is het een half maandsalaris, waarbij de familie mogelijk honger lijdt.
   Voor een rijke Thai is het een fooitje waar hij om lacht en daarna gewoon doorgaat met bellen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
   • Jacques zegt op

    Of je nu door een rijke of arme persoon wordt doodgereden blijft in mijn optiek hetzelfde. Dus ook in de basis gelijke straffen of dat nu een geldboete is of iets anders, maar daarnaast ook nog extra maatregelen toepassen naar gelang de feitelijke positie van de persoon in kwestie daar ben ik niet op tegen. Als het maar nooit leidt tot straffeloosheid voor de rijke medemens en dat nemen we incidenteel wel waar o.a., in Thailand. Een ieder die het veilig rijden beoefent, weet dat er velen in Thailand als een kip zonder kop rijden. Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel bij veel bestuurders. Zelf heb ik ook een soortgelijk ongeluk in Bangkok mogen aanschouwen. Ook een jongedame die verongelukte en overleed. Ik zie de beelden nog regelmatig in gedachten en het was zo onnodig en onrechtvaardig. De verdwazing van het telefongebruik is aan de persoon in kwestie toe te schrijven (ook door selfiegedrag gebeuren grote ongelukken) , maar het doodrijden is van een andere orde.
    Ik had in het begin de gewoonte om te stoppen en vriendelijkheid te betrachten en anderen daar waar mogelijk voor te laten. In dat soort situties vorm je toch een gevaar want weer anderen reageren hier niet op en rijden gewoon door. Zeker de motorbikes die je links en rechts om de oren vliegen. Die stoppen niet met alle gevolgen van dien. Zo ook in dit filmpje waarbij zij de ene bestuurder bedankte en door de volgende geschept wordt. Ik adviseer dan ook een ieder, om te waken voor te veel vriendelijkheid, want dit wordt niet begrepen in het Thaise verkeer en kan leiden tot de verschrikkelijkste aanrijdingen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website