Auto van het jaar 2015 in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags:
18 februari 2016

Hebt u in 2015 een nieuwe auto in Thailand gekocht? Misschien is het dan wel de Auto van het Jaar 2015, want de Thai Automotive Journalists Asscociation (TAJA) heeft de lijst bekendgemaakt van de zes kandidaten in de laatste ronde.

Als u van plan binnenkort een nieuwe auto te kopen, wachtdan nog even tot 19 februari, dan wordt de winnaar bekendgemaakt. De 6 finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

Ford Everest

Honda HR-V

Mazda 2

Mercedes-Benz C klasse

Mitsubishi Pajero Sport

Nissan X-Trail

De auto’s worden beoordeeld door een jury, dat louter uit autojournalisten bestaat. De TAJA streeft er naar een Auto van het Jaar te kiezen op basis van verdienste en zonder enige financiële steun van autobedrijven.

Voorwaarde voor deelname aan deze verkiezing was, dat de genoemde auto’s in Thailand zijn geassembleerd, in 2015 op de markt gebracht en een verkoop bereikt hebben van minstens van 500 stuks.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Auto van het jaar 2015 in Thailand”

 1. l.lagemaat zegt op

  Persoonlijk gok ik op de Mazda2 , alhoewel dat wel een nek aan nek race zal worden met de Honda HR-V.
  Als nummer vier zal de Mercedes- Benz klasse C eindigen. Een goed in elkaar geschroefde auto maar onbereikbaar voor het grote publiek en navenant kostenplaatje wat betreft onderhoud. Als laatste denk ik dat de Ford Everest zal eindigen. Een ongetwijfeld stoer en degelijke wagen, die echter weinig aan de fantasie overlaat.
  Ik ben benieuwd, houdt ons op de hoogte Gringo.
  groet,
  Lodewijk

 2. lunghan zegt op

  Wat opvalt is dat er geen enkele Toyota genomineerd is, worden toch ook in Thailand geproduceerd, en hadden in 2015 ook de nieuwe Fortuner, en de nieuwe Hilux revo!!!!

 3. janbeute zegt op

  Ik denk dat de nieuwe Mitsubishi Pajero de nummer een gaat worden .
  Daar deze ook voorzien is van een zelf remmend remsysteem bij nadering van een te dicht bijkomende voorganger .
  Deze auto is technisch zeker up to date .
  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website