Koh Samui is een eiland in de Golf van Thailand op ongeveer 400 kilometer van Bangkok. Het eiland maakt deel uit van de Koh Samui-archipel, waartoe ongeveer 40 eilanden behoren en waarvan er zeven bewoond zijn.

Vliegen of veerboot

Je kan naar Koh Samui met een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven van het eiland. Er zijn ook voldoende alternatieven voor het vliegen, zoals met de bus, trein of auto naar de oostkust van Surat Thani rijden en daar op de veerboot stappen. De veerboten naar Samui vertrekken ieder uur, de afstand naar het eiland is ongeveer 35 km.

Auto of motorbike huren

Er gaat niets boven de vrijheid van een eigen vervoermiddel. Huur een auto en ontdek de verborgen landschappen van Koh Samui. De prijs voor het huren van een auto varieert van 1.000 tot 2.500 Baht per dag. Je kan natuurlijk ook voor minder geld een motorbike huren, dat kan al vanaf 250 baht per dag. Denk er aan dat je een internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB) moet hebben anders ben je in overtreding. Voor het huren van een auto moet je meestal een creditcard kunnen overleggen.

Taxi’s en Songthaews op Koh Samui

Taxi’s op Koh Samui zijn nogal prijzig, volgens sommigen zelfs het duurste in Thailand. Ze gebruiken geen meter en je moet vooraf een prijs afspreken met de taxichauffeur. Een goedkoper alternatief zijn de vele Songthaews, die fungeren als lokale bussen en deze kosten tussen de 20 tot 60 baht.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website