De huizenmarkt in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Vastgoed
Tags: , , ,
26 september 2011

In Z24, de bijlage van het Algemeen Dagblad met Zakelijk Nieuws, stond een tijdje terug een artikel over de slechtste mondiale huizenmarkten.

Knight Frank, een grote vastgoedspecialist met meer dan 200 vestigingen in 43 landen, publiceerde een ranglijst van 50 landen met gegevens over de locale huizenmarkt.

Natuurlijk even kijken of “ons” Thailand er in staat, maar helaas! Toch even verder kijken op de website van Knight Frank en zie, ook in Thailand zit een vestiging, die over een Research Department beschikt.

Knight Frank Thailand publiceert regelmatig een rapport met analyses, gemiddelde prijzen, trends en vooruitzichten over de huizenmarkt in vooral Bangkok. Een kwartaalrapport wordt gemaakt van de markt voor condomiums (zeg maar appartementen of flatwoningen) en een tweejaarlijks rapport met soortgelijke gegevens over de markt voor “serviced apartments”.

Het laatste rapport over condomiums is over het 4de kwartaal van 2010 en die over serviced apartments is gemaakt in het eerste halfjaar van 2010. Alle cijfers zijn op dit moment niet echt actueel, maar bij een gedegen analyse kan dat ook nauwelijks. Het heeft daarom ook niet veel zin om cijfers uit die rapporten in dit artikel op te nemen, maar voor geïnteresseerden zijn die analyses wellicht toch belangwekkend. Op de website van Knight Frank zijn beide laatste rapporten (in PDF) beschikbaar: www.knightfrank.co.th/en

2 reacties op “De huizenmarkt in Bangkok”

 1. ludo jansen zegt op

  zolang als er van die fratsen uitgehaald worden zal het echt niet lukken om op een deftig niveau vastgoed te verkopen.
  wie investeert nu in vastgoed ,waar eerst firma,s en constructie,s moeten bedacht te worden om evntueel eigenaar te zijn en dan nog te zwijgen over erfenisrechten enz..

  • nok zegt op

   Die fratsen zullen er blijven vrees ik. En anders kunnen ze anytime terugkomen zodra er een nieuwe regering mocht komen.

   Ik ken genoeg farang met kapitale panden. De duurste was 20 miljoen baht.

   Voor die prijs kan je een paleis kopen in Thailand mocht je dat willen maar het was een gewone villa met zwembadje. Wel mooi maar niets bijzonders.

   Het mooiste vond ik nog de Malaysian sales-lady die in dit villa-park de verkopen deed. Die was heel lelijk, dik en onbeschoft maar ja het gaat om de woning uiteindelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website