Een avondje Hooters in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Restaurants, Uitgaan
Tags: ,
22 januari 2016

Over de met veel bombarie en trompetgeschal aangekondigde komst van Hooters, een Amerikaans fastfood restaurant, heeft u op dit blog al eerder kunnen lezen.

Het zou in augustus 2015 worden geopend, maar zoals ik destijds al schreef, zou dat wel later worden. Het werd inderdaad later, pas in december 2015 opende Hooters de deuren. Ik zou het niet geweten hebben als niet de Grand Opening op 16 januari 2016 werd aangekondigd op Facebook.

Ik besloot om er maar eens een kijkje te nemen en ging de avond vóór de Grand Opening op onderzoek uit. Ik las nog even mijn eerdere verhaal over Hooters na, zie: www.thailandblog.nl/uitgaan/hooters-naar-pattaya en met die kennis, vooral van de reacties, ging ik op stap.

Locatie

Ik wist ongeveer waar het was op Beach Road, maar door het drukke verkeer en door het toch wel slecht verlichte front van Hooters reed ik er aan voorbij. Rondje terug via Second Road en nu met beter opletten vond ik de locatie. Het front was inderdaad slecht verlicht, maar dat heeft als reden, dat er een vrij groot terras is, waar ook gegeten en gedronken kan worden. Aan de zijkant dan een groot billboard waarop Hooters wordt aangeprezen. Parkeren van mijn scooter was geen probleem, maar ga er niet heen met de auto, want dan heeft u echt een parkeerprobleem.

Algemene indruk

De eerste indruk is wel positief, buiten dus een terras en binnen een grote ruimte met een heel hoog plafond. Een groot luchtkussen met daarop een “stier”, die de liefhebber kan trachten te temmen, de beloning is gratis bier. In het midden van die grote binnenruimte een “bar-eiland”, verder hoge tafels met hoge wel comfortable stoelen. Veel van die zitjes zijn bestemd voor 2 personen, als je met meer mensen komt , is er een aantal aanschuiftafels beschikbaar. Ruimte genoeg voor iedereen, maar niet echt wat je gezellig zou noemen. Allemaal goed voor een snelle hap, maar voor een romantisch diner moet u toch echt ergens anders naar toe.

Eten

Ik ben geen kenner en zeker geen liefhebber van fastfood. U moet weten, dat ik, vóór ik in Thailand ging wonen nog nooit een McDonalds of KFC bezocht heb. Ik ben nog van de generatie, die snackbars en cafetaria’s bezocht (patat mét, nasibal, kroket, bal gehakt, berenhap, enz.) Omdat ik een zoon van 15 heb ben ik nu in Pattaya een enkele keer in zo’n fastfood joint geweest. Hooters is beter, gevarieerder, maar ook duurder. Ik heb er wel aardig gegeten, maar Hooters wordt zeker niet mijn favoriete eetgelegenheid. Het menu is zeer uitgebreid (zie website) en pas op, alle prijzen worden verhoogd met 10% service en 7% BTW

Bediening

De aantrekkingskracht van Hooters wordt mede bepaald door de bediening. Volop jonge meiden in strak oranje uniform, die kennelijk zijn geselecteerd op borstomvang. De structuur in de bediening heb ik niet kunnen ontdekken, normaal zou ik denken, dat iedereen zijn eigen serie tafels bedient, maar bij Hooters is dat niet zo. Iedereen bedient waar nodig. Het eerste meisje kwam vragen wat ik bliefde: het menu, aub! Het tweede meisje bracht het menu, de derde nam mijn bestelling voor een cola op, de vierde schreef keurig op wat ik wilde eten. De vijfde bracht de cola, de zesde het eten, de zevende ruimde af, de achtste beloofde de rekening te brengen, wat de negende inderdaad deed. Ik verzin het echt niet, maar de tiende nam het geld aan en de elfde bracht het wisselgeld.

Het keurkorps dames

Het moet best een leuke baan zijn om de dames voor Hooters te selecteren. Borstomvang noemde ik al als kennelijk criterium, maar of Engels spreken ook een voorwaarde is, kan ik u niet zeggen. De dames lopen rond, bedienen, maar spreken slechts enkele noodzakelijke woorden met klanten. Ik probeerde een praatje te maken – voor dit verhaal – met één van hen, maar al wat ik kreeg was een “plastic” glimlach. Kennelijk is het dames verboden meer contact met klanten te hebben, waardoor het lijkt of zij er hooghartig en zeer afstandelijk ten opzichte van klanten ronddartelen.
Het zijn meestal mooie meiden, dat moet gezegd, maar barfinen is er uiteraard niet bij. U zult moeten wachten tot na hun dienst en hopen, dat u ze herkent als ze in “gewone” kleding in I-bar of andere disco treft.

Ten slotte

Met de sexy geklede dames en het uitvoerig menu heeft Hooters veel succes elders in de wereld, maar of dat ook voor Pattaya geldt, blijft voor mij de vraag. Sexy ladies in overvloed in bars, a gogo’s, disco’s en restaurants, daar is Hooters niet voor nodig. De kritiek, die al in mijn eerder verhaal door lezers werd genoemd, kan ik alleen maar bevestigen.
Natuurlijk heb ik hierboven verteld hoe ik Hooters heb ervaren, het kan goed zijn, dat mensen, die McDonald’s of KFC fans zijn hier geheel anders over denken.

9 reacties op “Een avondje Hooters in Pattaya”

 1. BA zegt op

  Ik ken Hooters dan alleen uit de VS maar eigenlijk is het qua concept IMHO niet echt een restaurant, of niet vergelijkbaar met een KFC/McD/Burgerking.

  Hooters is in de VS in elk geval gewoon meer een normale bar waar je met je maatjes op zondagmiddag een beetje sport op TV gaat kijken, potje bier er bij en wat chickenwings als snack etc. En wat is er dan leuker als een knappe jonge meid die speciaal voor haar borstomvang geselecteerd is, jou en je maatjes gezellig komt bedienen? 🙂

  De marketing rond Hooters is vanzelfsprekend ook 100% op een mannelijk publiek gericht.

  Als je met je vrouw en kinderen op stap bent dan zou je eerder naar een normaal fast food restaurant gaan of iets dergelijks.

  Ben het wel met je eens dat ik me afvraag of het iets toevoegd in Pattaya, aangezien de hele stad al vol zit met dames die jou erg verleidelijk willen bedienen en ook wel voor meer te vinden zijn.

 2. Piet zegt op

  Ik ben er samen met een vriend naar toegegaan, maar de muziek stond ZOOO HARD, dat een disco nog rustig is te noemen. Direct omgedraaid en weggegaan.
  Ik ga wel weer naar Hooters in Taipee, een mooie drink/eetgelegenheid met rustige muziek.
  Dit is echt een Thaise Hooters mer harde krijsmuziek.

 3. Hans Struijlaart zegt op

  In Amsterdam heb je ook een Hooters (of mogelijk is die er niet meer, ik praat over lang geleden).
  Wat mij vooral opviel is buiten de borstomvang dat het duur is, ook de drankjes.
  Hooters vertaald in het Nederlands betekent toeters en daar zullen ongetwijfeld de borsten mee bedoeld worden en niet het instrument.
  Het concept van de bediening is dat je veel verschillende “hooters” aan je tafel te zien krijgt, vandaar de wisseling van vrouwen als je bediend wordt. Persoonlijk hou ik meer van een handjevol hooters.
  Je zal mij daar dan ook niet zien eten.

  Hans

 4. john zegt op

  hooters bangkok

  was in bangkok hooters. Hoef niets aan eerste schrijver toe te voegen. Aardig en duur.

 5. Erick zegt op

  Natuurlijk worden de dames geselecteerd op borst omvang , waar anders de naam Hooters ?
  Ik heb daarentegen een ander ervaring met de dames van Hooters in Bangkok sukumvit soi 4 , het zijn inderdaad goed uitgeselecteerde mooie frisse dames met een goede kennis van de Engelse taal.
  Deze dames in Bangkok hadden wel tijd om even gezellig bij je te komen praten wanneer ze daar de tijd voor hadden.
  Ik vind Hooters een mooie frisse aanwinst in het alles maar hetzelfde in sumkunvit soi 4.
  In Pattaya Bennink er wel voorbij gelopen maar niet naar binnen geweest, dus daar kan ik geen oordeel over geven.

  Groeten Erick

 6. Cees zegt op

  Op Wikipedia staat het hele verhaal van Hooters: https://en.wikipedia.org/wiki/Hooters.

 7. Fons zegt op

  idd, een eerste selectie is de borstomvang zoals dat in de US ook gebeurd (weet ik vanuit een Hooters in Orlando-Florida)
  Zal eens een bezoekje brengen tijdens een volgende vakantie

 8. Erik Bkk zegt op

  Met een bezoek aan Hooters krijg je ook een kijkje in de toekomst van Thailand. Ik woonde bijne 20 jaar bij Clearwater in Florida, de geboorteplaats van Hooters. Verder ook overal te vinden in Florida en andere staten van de US. De versie die we nu zien in Thailand is een flauwe afspiegeling van het orgineel in de US waar de bediening op tip basis geschiedt en je juist wel dezelfde dame aan je tafel krijgt van begin tot het eind van je bezoek. Verder is er daar ook een zekere afstandelijkheid en de dames mogen de klanten niet aanraken behalve een arm om de schouder bij het nemen van een foto met de klanten. Tegenwoordig zijn de restaurants daar veel meer family oriented en is de inrichting tamelijk simpel met houten vloeren met zand en grote houten tafels, kortom niet te vergelijken met de aangepaste formule in Thailand.

  Ik zal ook proberen uit te leggen wat ik bedoel met een kijkje in de toekomst. de Hooter dames ondergaan een strenge selektie wat betreft uiterlijk maar zeker ook hun verdere geschiktheid voor de job. Ze werken op kontrakt met 3 maanden leertijd voor ze echt aangenomen worden. Ze kunnen verdienen aan salaris, bedieningsgeld en persoonlijke tips zo’n 30 tot 35.000 Bht per maand. Ze zijn verplicht een bepaalde afstandelijkheid te bewaren naar de klant. Overtredingen van het kontrakt worden bestraft waarvan sommige met ontslag.

  Vergelijk dit dan eens met de positie die de gemiddelde bar girl heeft in Pattaya of de omgeving van Sukhumvit, Daar werken ze zonder kontrakt voor een habbekrats veel uren per dag, kunnen ze wat bijverdienen met drankjes van klanten en vooral seksuele dienstverlening voor de klant als regel buiten de bar. Hun rechtspositie is 0 en ze zijn overgeleverd aan de grillen van de baas in de bar en de klanten.

  Er zal enige tijd overheen gaan voor de eigenaren erin slagen in Thailand zonodig de formule en de marketing aan te passen en op gang te krijgen. Het zijn geen domme mensen en ik reken erop dat dat best zal lukken. Voor de meiden die bij Hooters kunnen werken is het een geweldige vooruitgang met wat ze gewend zijn in de horeca in Thgailand. Klanten die gewend zijn ergens veel goedkoper uit te gaan en bij vertrek een meisje mee te nemen uit de bar/restaurant hebben bij Hooters niets te zoeken. Daar zit echt niemand op ze te wachten hoe aardig ze misschien ook denken te zijn.

  De relatie tussen de gemiddelde bar girl in Thailand en de mannelijke klant in het uitgaansleven is gebaseerd op ongelijkheid, waarbij de bar girl moet slikken of stikken. De farang heeft het voor het zeggen door de financieen waarover hij kan beschikken en de veel betere scholing en ontwikkeling die hij bezit is hij altijd de meedere die het voor het zeggen heeft. In de bijna 40 jaar dat ik in Bangkok kom heb ik veel zien veranderen en nu de komst van Hooters zie ik ook als een verbetetering. Langzaam maar gestaag wordt de ongelijkheid die ik beschrijf minder tussen de seksen. In holland neem je toch ook niet een waitress uit het restaurant waar je eet of de bar waar je iets drinkt mee als je naar buiten gaat?

  Uiteindelijk zal in de toekomst de situatie in Thailand net zo worden als we kennen in de westerse wereld met gelijkwaardigheid tussen de seksen met alle leuke en minder leuke kanten die daaraan vastzitten. Daarom noem ik de komst van Hooters ook een blik in de toekomst van Thailand.

 9. mart zegt op

  Paar dagen geleden naar hooters geweest.
  Denk niet dat het lang leven heeft in pattaya
  Je gaat er 1 keer heen en dan niet meer
  Lokatie is mooi aankleding zaak ziet er goed uit
  Veel tv schermen .band was ook niet verkeerd .
  Maar prijzen van menu zijn aardig aan de prijs
  Maar je schrikt pas als je de rekening krijgt
  Rekening + 10% + 7 % = te veel
  Hamburger met patat kip wrap met patat fles bier en een ijskoffie
  Voor 2030 bht
  Voor mij geen hooters meer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website