Na een redelijk lange periode van extreem hoge temperaturen is in Thailand de regentijd aangebroken. Het weer is nog steeds aan de warme kant, maar zal geleidelijk koeler worden door de te verwachten regenval. De eerste fikse regenbuien hebben al plaatsgevonden, dat op sommige plaatsen voor overlast zorgt, maar in het algemeen is de regentijd goed nieuws voor natuurliefhebbers. Overal in het land kleurt de natuur zich in alle pracht en de vele watervallen in de nationale parken bieden weer een spectaculaire aanblik.

Er zijn vele mogelijkheden om de natuur in te trekken, bij u in de buurt of wat verder weg, maar Phoowadon Duangmee koos alvast vier bestemmingen, die ook voor u aantrekkelijk kunnen zijn.

De Siam tulp in volle bloei

In het Pa Hin Ngam National Park in de provincie Chaiyaphum, ongeveer 300 km van Bangkok, kunt u genieten van wilde bloemen, met name de Siam tulp. Van juni tot augustus ziet u een tapijt van bloemen zo ver als het oog reikt. Het park is populair bij weekenders voor de bloemen, evenals voor de vreemd uitziende rotsformaties. De eindeloze weilanden strekken zich uit voor de bezoekers als een droomlandschap – mistig en stil in de ochtend.

Op een klif dat uitziet over de vallei, hebt u zicht op een groene bladerdak van het regenwoud, dat zich uitstrekt naar de nabijgelegen bergketen. Dit uitzicht staat bekend als “sud phaen din” – of de rand van de aarde. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt u overweldigd door een groot gevoel van “alleen op de wereld”

U kunt in het park kamperen of een rangerhuis huren. Bel voor meer informatie naar Pa Hin Ngam National Park op (044) 890 105 en zie ook het eerdere artikel op dit blog: www.thailandblog.nl/isaan/chaiyaphum-isaan

De stroomversnellingen in de Mae Taeng rivier

In de Mae Taeng rivier in de provincie Chiang Mai vindt u de Sob Kai Rapids. Over een afstand van 10 kilometer kook en kolkt de rivier over stroomversnellingen, dat u een spannende rafting avontuur door het regenwoud biedt. De lastige bochten en klasse III en IV stroomversnellingen eisen snelle actie van zowel goede rafters als van sensatiezoekers. Raften door het woeste water stroomafwaarts vanaf Baan Sob Koi naar de Elephant Cam duurt ongeveer drie uur. Baan Anatta Resort biedt rustieke huisjes op de rivier en regelt de rafting. De beste tijd hiervoor is van juli tot november. Voor meer informatie zie baananattaresort.net/index.html of bel met Tourism Authority of Thailand (Chiang Mai Office) op (053) 248 604-5.

Sai Thong National Park, Chaiyaphum

Als u nu eens echt wilt kennismaken met een omgeving, waar u uw stadse leven even kunt vergeten, ga dan naar het Sait Tong National Park in de provincie Chaiyaphum. Net als Pa Hin Ngam National Park – haar zusje 50 kilometer verderop – staat het Sai Thong National Park bekend om zijn Siam tulpen, maar dit park is de thuisbasis voor de unieke ivoorwitte Siam tulp.

Het park wordt minder bezocht dan haar charmante zus en biedt daarmee juist het gevoel van alleen op de wereld” Er zijn prachtige watervallen en steile kliffen te bewonderen. Die kliffen hebben nogal vreemde namen, zoals “Pha Ham Hod” of gekrompen ballen. Er is een wandelroute uitgezet, dat u 3 kilometer door velden met Siam tulpen en andere wilde bloemen voert. U kunt er kamperen, dus breng uw tent, basic kookgerei en voedsel mee. De beste tijd is van juni tot augustus. Voor meer informatie zijn er meerdere websites, zie o.a. /en.wikipedia.org/wiki/Sai_Thong_National_Park of bel met Bel Sai Thong National Park op (044) 738 428.

Phu Wua Wildlife Sanctuary

In het uiterste noordoosten van Thailand in de provincie Bueng Khan vindt u de Pua Wua Wildlife Sanctuary. Het is een prachtige plek om “in het wild” te zwemmen. Er zijn idyllische rotsachtige zwembaden in de grote Mekong rivier plus stroomversnellingen stroomopwaarts, waar u kunt genieten van een duik. In het regenseizoen is het park zeer bekend voor eindeloze grazige paden en velden met wilde bloemen. Deze maand en volgende zijn het beste voor het zwemmen, terwijl oktober een goede tijd is om te genieten van de bloemen.

Voor meer informatie bel met Phu Wua Wildlife Sanctuary at (081) 260 1845 en (042) 429 362.

Bron: The Nation

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website