Ben je nieuwsgierig en avontuurlijk ingesteld? Dan moet je zeker de Kaeng Lawa Cave bezoeken. Deze 500 meter lange grot in Kanchanaburi is te vinden vlakbij de Kwai Noi rivier en omgeven door jungle en gebergten. 

Nadat je de smalle ingang gepasseerd bent is het tijd om de mooiste geheimen van de grot te gaan ontdekken. Sta eens stil bij de vorming van de prachtige stalagmieten en stalactieten die te zien zijn in de grot of verwonder je over de boeddhistische afbeeldingen die in de grot te vinden zijn. Jouw bezoek wordt nog spannender wanneer je de Khun Kitti vleermuis ontdekt. Met een spanwijdte van 10 centimeter en een gewicht van minder dan twee gram is dit is de kleinste vleermuis ter wereld. De vleermuis is ongevaarlijk en vliegt snel we als je te dichtbij komt. Bijzonder is dat deze vleermuis alleen te vinden in dit gebied van Thailand.

De grot kan op verschillende manieren bereikt worden. Zo vertrekt er een boot vanaf de Pak Saeng Pier (45 min) of je kan met de auto zo’n 75 kilometer rijden vanaf de stad Kanchanaburi of 18 kilometer vanuit Sai Yok Noi. Nadat je de Ban Kaeng Raboet brug over bent is het nog zo’n 50 meter lopen heuvelopwaarts. Er zijn ook een aantal leuke resorts vlakbij de Lawa grot zoals River Kwai Resotel en de Float House (luxe drijvende resorts). De resorts zijn een ideaal vertrekpunt voor de sportievelingen die graag op de mountainbike (15 min) of te voet door de jungle naar de grot willen gaan.

De Kaeng Lawa grot is alle dagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en de toegangsprijs is rond de 200 Baht. Vergeet niet om een zaklamp mee te nemen. Een gids is ook een optie of u gaat zelf het spannende avontuur aan.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website