Richting Loei zit je op de 201. Voorbij Chum Phae ga je rechtsaf, want rechtdoor rij je naar Phetchabun. Dit staat allemaal goed aangegeven. Neem niet de afslag Phu Pha Man zelf, maar rij nog 10 kilometer door en dan krijg je aan je linkerkant de afslag naar Phu Pha Man national park. Ook dit kun je niet missen.

Even aanmelden en mocht je niet overnachten, dan kun je gewoon doorrijden. Toch zou ik een overnachting aanraden. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Na 5 kilometer kom je aan bij het toeristencentrum van het park. Hier kun je inschrijven voor de huur van een eenvoudige slaaphut voor twee of meerdere personen. Er zijn zelfs houten bungalows die twaalf personen kunnen herbergen. Eenvoudige doch nette inrichting. Zeer goed onderhouden toiletgroepen met douches ruimschoots aanwezig en ook een gebouwtje waar een soort museum is gevestigd. Opvallend is dat je hier binnen mag met je schoenen aan. Na een kwartiertje heb je het wel gezien en kun je buiten even bij het restaurant gaan zitten, iets kleins nuttigen of iets tegen de dorst te doen.

Geniet van het enorm mooie uitzicht van de bergen en de mooie natuur. De bergen zijn zo stijl dat het lijkt alsof je tegen een vitrage staat te kijken.

Er zijn wandelroutes door de bossen waar je mooie bomen kunt zien. Bezoek grotten met stalagnieten en stalagtieten. In het regenseizoen ook mooie watervallen op 1,5 kilometer, dus op loopafstand.

Ook grappig is de de ‘foute’ bewegwijzering. Een kampvuur is in het Engels Bonfire, maar hier Campfire. Niet de grootste fout, maar dat het woord ook een verleden tijd heeft, is mij onbekend. Hier dus wel: Came fire!

Voor het vallen van de avond terug in je auto om het vertrek van de miljoenen vleermuizen te zien. Wel even vragen hoe laat je aanwezig moet zijn, want ik ben een keer een half uur te laat aangekomen en waren de vogels, letterlijk en figuurlijk, gevlogen.

De volgende dag kan de reis richting Loei voortgezet worden, maar ook afslaan naar Phu Kradueng is aan te bevelen.

9 reacties op “Overnacht eens op nationaal park Phu Pha Man”

 1. Piloot zegt op

  Ja, een prachtig park, ben er jaren geleden geweest,
  En het landschap is ook prachtig, vandaar dat men
  Spreekt van klein Zwitserland.

 2. marcel zegt op

  Is zeker hartstikke mooi daar we hebben daar vlakbij ons huis als je dan toch in de buurt bent ga dan ook eens kijken bij de bat cave deze is in phupha man zelf daar komen om ongeveer 6.30 ’s avonds honderduizenden vleermuizen uit te voor schijn prachtig gezicht. Als je dan een stukje door rijd kan je ook naar de phu talo cave en tat fa waterval voor de laatste even inlichtingen inwinnen bij de lokale bevolking of je er kan komen met de auto de weg kan wel eens on begaanbaar zijn.

  groet marcel

 3. Theo weert zegt op

  Bedankt voor je tip.

  Ik ben wel op de Phu Kradeng, Phu Rua en in het Khao Yai National Park geweest met een groep wandelvrienden http://www.tt-wandelreizen.nl/wandelreizen-2016/azie-oceanie/wandelen-thailand#prasat-hin-khao-yai
  We hebben er van genoten en ga dit gebied ook eens bekijken.

 4. Henkwag zegt op

  Het Phu Pha Man National Park ligt in de provincie Khon Kaen, en grenst aan de provincies Loei en Petchabun. Het gebied dat “Klein Zwitserland” wordt genoemd heet Thung Salaeng Luang en ligt ten noordwesten van de stad Petchabun. Het is zo’n 80 kilometer verder westelijk dan Phu Pha Man, dus hierin vergist Piloot zich. Persoonlijk vind ik Loei en Petchabun prachtige bergachtige provincies, die qua natuurschoon kunnen wedijveren met Chiang Mai of Chiang Rai.

 5. verschelden Jacqueline zegt op

  Kan iemand mij vertellen hoe je er geraakt vanuit Cha,am of Hua-Hin ? eventueel met openbaar vervoer ?

  • marcel zegt op

   neem de bus vanuit bangkok naar chumphae je kan ook met de minibus naar phu pha man maar om dan bij het park te komen zal niet makkelijk gaan geen taxies en geen bussen daar naar toe. Vanuit chum phae ga je met de bus die naar loei gaat en moet je uit stappen bij het park dan is het nog een heel stuk lopen. Misschien kan je een taxie van uit chumphae regelen (weet niet of die er zijn ik heb ze in ieder geval nooit gezien). Het beste is met eigen vervoer kan je in 1 en als het heel rustig aan doet 2 dagen rijden.

 6. emel zegt op

  Met eigen vervoer vanaf Cha am/Hua Hin volg de highway 4 volg dan de 35 SAMUT SAKON dan de 9 volg dan de aanduiding SARABUR highway 1, bij SARABURI volg de highway 2 richting NAKHON RATCHA SIMA (Korat) neem afslag SIKHIU (201) en blijf die volgen Chayaphum> LOEI.

  van HUA HIN tot de highway 35 +/+ 100 km
  van SIKHIU naar ChumPhae +/+ 226 km

  Succes

 7. BramSiam zegt op

  Een detail wellicht. Een campfire is wel degelijk een kampvuur. Een bonfire is een vreugdevuur.

 8. bert zegt op

  Het Phu Pa Man Park is inderdaad in de neus van de provincie Khon Kaen en niet in Petchabun.
  De vleermuizengrot Tham Khang Khao is een stuk ten zuiden van het park. Bij het dorp Phu Pa Man. Hier leven miljoenen van deze vliegende muizen. Elke avond, na 17:00 uur, verlaten deze vleermuizen de grot in een slingerende rij, van 10 kilometer lengte. Je hoort ze ook. Het schouwspel duurt langer dan een half uur. Je zult zelf vervoer moeten regelen. Bijvoorbeeld vanuit Chum Phae. In deze stad zijn voldoende voorzieningen. Een keuze aan hotels. Er is zelfs een farang bar: Caladonian Bar
  Bij de grot zijn overnachtingsmogelijkheden:
  Phuman Camp Countryview & Resort
  Komt wat rommelig over, maar mooie bungalows. Er is een restaurant. Op slechts een paar honderd meter van de vleermuizengrot.
  Phuphaman Ban Phasuk Resort
  Riante bungalows met een schitterend uitzicht op de bergen. Met restaurant. Ontbijt is mogelijk. Op 2 km van de vleermuizengrot. Er is een supermarkt in de buurt, maar het resort heeft ook een winkeltje.
  Phu Pa Man is een dorp van redelijke omvang. Er is zelfs een ziekenhuis.
  Een prachtige omgeving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website