Een Noorse vriend van mij en zijn Thaise vriendin hebben de afgelopen veertien dagen een bezoek gebracht aan Chiang Mai. Zij namen het vliegtuig er naar toe, huurden aldaar een motor, bezochten vele bezienswaardigheden en toerden rond in de omgeving van Chiang Mai. Van dat bezoek plaatste hij regelmatig foto’s op zijn Facebook pagina.

Een aantal van die vakantiekiekjes was genomen in de Tweechol botanische tuin, dat iets ten noordoosten buiten Chiang Mai gesitueerd is. Ik wilde wel wat meer weten over deze tuin en ging op zoek op Internet. Op meerdere websites wordt de Tweechol botanische tuin genoemd en ook op hun eigen website is veel informatie te vinden.

In deze grote botanische tuin vindt men een verscheidenheid bomen, struiken en planten, die op verschillende plaatsen bij elkaar geplaatst de tuin mooi aanzicht geven, goed voor een uitgebreide wandeling of er met een te huren fiets door heen te rijden.

Eén van de meest interessante kenmerken is het middelpunt met vier koepels waarin orchideeën, wilde orchideeën, bromelia’s, varens, anthuriums, philodendrons, cactussen en vetplanten te bewonderen zijn. Er zijn kunstmatige watervallen, een palmentuin met meer dan 100 soorten palmbomen van over de hele wereld en nog een topiary, vakkundig gemaakt in talloze dierenvormen zoals dinosaurussen, rinosaurussen, giraffen, kamelen, enz. De talrijke meren bieden de bezoekers een mogelijkheid om wat te spelevaren met pedaalboten.

Kinderboerderij

Er is ook nog een kinderboerderij waar men struisvogels, herten, kamelen, vogels, eenden, fazanten, pauwen, leguanen, hagedissen, kasuaris en waterbuffels van dichtbij kan verwachten. Een gezin met kinderen kan hier de hele dag genieten en ontspannen.

Goed idee?

Gisteren sprak ik met mijn vriend en vroeg hem wat hij van de Tweechol botanische tuin vond. Hij vertelde mij, dat zij de tuin op de laatste dag van trip naar Chiang Mai hadden bezocht. Zij vlogen laat in de middag terug naar Bangkok en om de tijd nog enigszins goed te gebruiken, vermaakten zij zich die ochtend in Tweechol. Het was niet druk, integendeel, er was bijna niemand als bezoeker. Hij vond het beste een leuke gelegenheid om er enkele uren of een halve dag door te brengen, maar zei er wel bij, dat hij het niet direct als eenm belangrijke bezienswaardigheid van Chiang Mai beschouwde. Daarvoor heeft de stad en omgeving veel mooiere plekken om naar toe te gaan.

Tenslotte

Zijn er bloglezers, die de Tweechol botanische tuin kennen en bezocht hebben en zo ja, wat vonden zij er van?

Kijk voor meer informatie op de website: www.tweecholbotanicgarden.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “De Tweechol botanische tuin in Chiang Mai”

 1. Fon zegt op

  Deze botanische tuin is zo’n 35 jaar geleden aangelegd door de eigenaar van het naastgelegen Horizon Village and Resort. Als je daar een kamer hebt geboekt (prachtig aangelegd resort met meerdere zwembaden) is de entree voor de botanische tuin gratis. Er rijden golfkarretjes tussen hotel en tuin. Zeker een bezichtiging waard, maar niet heel bijzonder.

 2. Lilian zegt op

  Op zondagen ( ook misschien wel zaterdagen) kun je genieten van het uitgebreide lunchbuffet in de Horizon. De prijs en kwaliteit verhouding maakt het zeer aantrekkelijk. Vervolgens kan je de maaltijd even laten zakken door een wandeling in de tuin of je met een busje rond laten rijden. De tuin is dan vooral een aardigheidje erbij.
  Vanuit tweechol/ horizon worden ook luchtballonvaarten georganiseerd. Deze zien we regelmatig overkomen vanuit ons huis bij Doi Saket in de buurt.

 3. Marijke. zegt op

  Dat ziet er mooi uit .Wij komen ieder jaar in Changmai zijn net weer terug.Maar had hier nog nooit van gehoord.Ligt het ver van Changmai city af?Lijkt me leuk om volgende keer te bezoeken.BVD.

  • Fon zegt op

   Richting Doi Saket, aan de linkerkant van de weg, 14 km vanaf het centrum van Chiang Mai.

  • Wim Wuite zegt op

   Deze tuinen liggen ongeveer 5 km buiten Chiangmai,aan de 118 richting Chaingrai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website