Wanneer je vanuit Amsterdam of Brussel naar Thailand vliegt kom je aan op de in 2006 geopende internationale luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok. De luchthaven heeft BKK als code.

Suvarnabhumi Airport ligt op ongeveer 36 kilometer ten oosten van de Thaise hoofdstad Bangkok. Onder normale verkeersomstandigheden ben je met de taxi of shuttlebus in 45 minuten in het centrum van Bangkok.

 

Visum Thailand

Een visum is een officiële toestemming om gedurende een bepaalde periode in Thailand te verblijven. Voor een toeristisch verblijf in Thailand van korter dan 30 dagen, hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Je krijgt tijdens je vlucht naar Bangkok een witte kaart uitgereikt die je moet invullen. Bij aankomst op internationale luchthaven Suvarnabhumi Airport bij Bangkok, krijgen Belgen en Nederlanders gratis een zogenaamde ‘visa-exemption’.

Aankomst Thailand

Zo gauw je het vliegtuig verlaat, volg je jouw medereizigers. Zorg er voor dat je de witte ‘Arrival card’ in het vliegtuig volledig ingevuld hebt. Ben je dat vergeten of had je geen pen, doe dat dan alsnog. Je volgt de blauwe bordjes met de tekst ‘Immigration’ (niet de bordjes ‘Visa on arrival’ dat is niet van toepassing op Nederlanders).

Je komt dan via de taxfree winkeltjes in een grote hal terecht met rijen mensen. Er zijn een stuk of 15 balies van ‘Immigration’. Meestal moet je hier wel een tijdje wachten. Je toont je paspoort en er wordt een foto van je gemaakt. Je krijgt een stempel in je paspoort en dat is tevens je gratis ‘visa-exemption’, daarmee mag je 30 dagen in Thailand verblijven. Je kunt nu doorlopen naar de bagageband.
Je kan op de luchthaven ook nog even geld wisselen, geld pinnen, of een SIM-kaart voor je telefoon of tablet te kopen.

Vervoersmogelijkheden vanaf Bangkok Airport

Eenmaal je bagage opgepikt en door de douane, moet je van de 2e naar de 1e verdieping van het luchthavengebouw. De eerste verdieping is bestemd voor het openbaar vervoer. Er zijn vele mogelijkheden om van de luchthaven naar Bangkok te reizen. Zoals:

 • Taxi meter
 • Luchthaven limousines
 • Airport express bus (Shuttle bus)
 • Stadsbus
 • Minibusjes (Public Van)
 • Airport Rail Link (snelle trein)
 • Intercity bussen BorKhor Sor (voor andere bestemmingen dan Bangkok)
 • Huurauto

Reis je alleen dan is de Airport Rail Link voordeliger. Nadeel is wel dat je met je koffer loopt te zeulen. Je wordt ook niet voor je hotel afgezet, dat je zult in Bangkok moeten kiezen voor aanvullend vervoer. Reis je met twee of meer personen, dan kan een taxi voordeliger en gemakkelijker zijn.

Het station van de Airport Rail Link vindt je op de B-verdieping op Suvarnabhumi Airport. Er zijn vijf verdiepingen op Suvarnabhumi Airport:

– Vierde verdieping: vertrek
– Derde verdieping: restaurants/winkels
– Tweede verdieping: aankomst
– Eerste verdieping: taxi en bus
– B-verdieping: Airport Rail Link station

Mocht je na aankomst in Thailand met de Airport Rail Link naar Bangkok willen reizen? Dan kun je het beste op de luchthaven de lift naar de B-verdieping nemen.

Taxi meter

Wil je met een taxi vanaf  Bangkok Airport naar het centrum van Bangkok, ga dan naar de eerste verdieping.:

Negeer alle sjacheraars op de luchthaven. als iemand je aanspreekt wil hij geld aan je verdienen en meestal betaal je dan te veel.

Video: Suvarnabhumi, de internationale luchthaven van Bangkok

Bekijk de handige gids van Suvarnabhumi Airport:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=h8aU_bJE4a8[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Suvarnabhumi, de internationale luchthaven van Bangkok (video)”

 1. marc de greve zegt op

  je moet nu ook op de arrival kaart je verblijf adres melden (welk hotel of accomedatie enz) dat vragen ze je nu aan de arrival loketten,heb al bemerkt dat veel reizigers dit niet weten met gevolg wachtenden achtraan.

  • Peterdongsing zegt op

   Heb ik ook meegemaakt. Als je werkelijk geen idee hebt, vul je gewoon onzin in. Ik vulde in: Hotel Smile, Bangkok. Ambtenaar blij, ik blij.

 2. Victor Kwakman zegt op

  Hoogst merkwaardig en in mijn optiek super onhandig om na aankomst met je bagage naar de eerste verdieping te moeten om een taxi te “pakken” . Maar als iemand een verklaring heeft weet hoor ik het graag.

  • Jasper zegt op

   Heel simpel: buiten bij de aankomsthal staan gewoon de bussen, busjes en auto’ s die mensen op komen halen. Niet iedereen gaat met de taxi! Overigens is er zowel een heel handige rolbaan als een grote lift om je naar de taxistandplaats te brengen, met je bagagekarretje. Kost niet meer moeite dan op Schiphol naar buiten lopen.

 3. Sloppy zegt op

  Op de eerste verdieping zijn de vertrek hallen. daar om neem ik aan om de 50 bath te omzeilen, die op de tweede verdieping moet betalen voor de regulieren taxie. Op een kun je dan een taxi wie de mensen brengt vragen om je waar dan ook naar toe wil brengen. wel opletten dat hij de meter gebruikt . En nog een tip als je de eerste keer in BKK bent log dan in op google map geef in waar je naar toe gaat. laat de chauffeur dat zien dan rijd hij zeker niet om of zomaar door de stad.
  Hun zijn ervaren en weten meteen als je er nog niet bent geweest
  Vaak rijden ze om toch een centje extra te verdienen. Want in BKK zijn die heel goed koop.

  Allen een heel fijne vakantie gewenst

 4. Zwarteb zegt op

  Fijne toelichting op de aankomst.
  Maar ik had een vraagje over vertrek.
  Het heeft al eens op deze blog gestaan, maar vind het niet meer.

  Voordat je trap op gaat naar veiligheidscontrole en douane, zou bij de trap een deur zijn voor 70+
  Hier zou je ook sneller door alles heen komen.

  Vorig jaar bijna mijn vlucht gemist door lange en trage rijen bij douane, normale route.
  Stond al 11/2 uur in de rij
  Ben voor moeten kruipen, wel met inspraak van anderen en het laten zien van mij vluchttijd.

  Graag hoor ik iets van die deur.

  • Cornelis zegt op

   Er is inderdaad een zgn. premium lane, voor o.a. business class passagiers en ouderen van boven de 70. ‘Een trap’? Op Suvarnabhumi ga je vanuit de vertrekhal toch geen trap op? Bovendien heeft e.e.a. niets met in de rij staan voor de douane te maken, want daar heb je bij vertrek geen zaken mee.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Je gaat toch eerst de roltrap op naar de veiligheidscontrole. Nadien terug met de roltrap naar beneden om dan naar immigratie te gaan.

    • Zwarteb zegt op

     Sorry is een roltrap, deze al 7 jaar benut.
     Niet door de douane bij vertrek, je zal dan de eerste zijn.
     Als je op Schiphol vertrekt moet je ook eerst door de douane.

     Bedankt voor het antwoord, maar nou weet ik nog niet waar die speciale deur is?

     Ed

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Neen je moet niet door de douane maar door immigratie.
      Douane is voor goederen, Immigratie voor personen

    • Zwarteb zegt op

     Inderdaad was rol vergeten, sorry.
     Weet jij misschien waar die speciale deur is?

     Ed

  • Fransamsterdam zegt op

   http://m.suvarnabhumiairport.com/en/1856-suvarnabhumi-priority-lane-services

 5. Sloppy zegt op

  Beste mensen, als je over de 70 bent moet je niet helemaal naar achter in de vertrek hal gaan.
  Dan ga je ongeveer naar het midden van de hal (vertrek hal na inchecken) Ook daar is een trap naar boven. Niet doen want veer de trap is een gang en daar zitten de douanen als je 70 jaar bent. Gaat heel vlug 5 minuten en je staat bij de gates. Dit do ik altijd. Als je terug komt kan je 100 meter verder lopen dus niet de eerste paspoort control nemen, als he niet druk is neem je gewoon de eerste. De ouderen onder ons gaan niet in de rij staan maar gaan daar rechts staan. Daar zijn ook 3 douane controle. gaat ook heel vlug want niet veel Thai die daar ook gaan om de pas te controleren.
  Doe je voordeel er mee Maar denk wel alleen de ouderen onder ons. Want de jongere sturen ze gewoon weg heb ik gezien
  Gr en een heel fijne vakantie.

  • Zwarteb zegt op

   Hartelijk bedankt.
   Ga het in april proberen, want dan moet ik helaas weer terug.

   Ed

 6. Bert zegt op

  Voor de jongere die er graag gebruik van maken en geen Bussines/Firstclass ticket willen kopen.

  http://fasttrackcoupon.blog.fc2.com/blog-entry-1.html

  Heb er zelf nog nooit gebruik van gemaakt, ik krijg meestal een priority pass bij inchecken.

  • Cornelis zegt op

   Voorzover ik weet is dit illegaal. De ‘fast track’-kaarten die op die website worden aangeboden zijn door reizigers niet-gebruikte kaarten die door dit bedrijfje worden ingekocht. Immigratie is daar al achter en controleert vaak streng, o.a. aan de hand van de instapkaart en/of ticket. Is de kaart afgegeven door een andere luchtvaartmaatschappij dan waarmee je vliegt/vloog, of vlieg/vloog je geen business, dan kom je er niet door. Deze voorbije zondagavond stond er – bij aankomst – een forse rij voor de premium lane omdat aan de ingang er streng werd gecontroleerd. Ik zag verschillende reizigers – gedwongen – rechtsomkeert maken.

 7. Sloppy zegt op

  Hi Zwarteb. Leuk dan kom ik aan om 07;10 in de morgen 5 April en ik ga zeker naar de rechter kant als ik aan kom. als je vertrekt dan naar het midden van de vertrek hal ze zijn heel goed te zien ik dacht dat er ook staat paspoort control 1 de andere is 2 en daar is het altijd druk heb ook ooit in de rij gestaan maar nu gebruik ik steeds de eerste


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website