Het lijkt misschien een vreemd idee om, als men in Thailand verblijft voor een vakantie of er woont, in een ruimte te willen gaan zitten speciaal ontworpen om de vochtigheid en warmte die je normaal al ervaart nog eens te verhogen. Het gebruik van een sauna is echter goed voor de gezondheid want u zweet letterlijk uw gewicht omlaag en het is goed voor het verbeteren van uw immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bloedsomloop.

Het probleem is het vinden van een sauna die kwalitatief goed is. Dit is een grotere uitdaging dan je zou verwachten. Veel voorkomende problemen met sauna’s, vooral in Azië, komen voort uit slechte bouwkwaliteit. Er wordt veel plastic en beton gebruikt of goedkoop hout uit China, die met chemicaliën is geïmpregneerd. In plaats van ontgiften via het zweten, kunnen die materialen waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen voor de gebruiker. In plaats daarvan is het beter om speciaal Fins hout toe te passen omdat daar een natuurlijke antibacteriële werking van uitgaat die ziektes voorkomt.

De eigenaar en manager van Jomtien Sauna was al meer dan 20 jaar een regelmatige gebruiker van sauna’s, maar toen hij in 1998 in Pattaya ging wonen raakte hij gefrustreerd over het gebrek aan hoogwaardige faciliteiten in een sauna. Hij besloot er zelf een te beginnen.

In Jomtien Sauna is uitsluitend Fins hout gebruikt voor de 25 m² grote sauna en ook de andere materialen zoals de saunakachels, verhitters, stenen en de elektrische besturing zijn uit Finland geïmporteerd. Via de besturing wordt de temperatuur en de luchtvochtigheid gecontroleerd en zo nodig bijgesteld. Uiteraard wordt veel aandacht besteed aan hygiëne en er is geen betere kwaliteitsborging dan het zien van de opgewekte eigenaar, die regelmatig met zijn klanten in de sauna te vinden is. Niet alleen omdat hij er zelf van geniet, ook om eventuele nieuwelingen wegwijs te maken in het juiste gebruik van de sauna- en andere faciliteiten.

De sauna is namelijk slechts een onderdeel van dit op een goede gezondheid gerichte bedrijf. Voor een maximaal resultaat wordt klanten geadviseerd om eerst een hoeveelheid zweet “op te bouwen” op de drie cardiovasculaire apparaten (een loopband, een hometrainer en een roeimachine). Na te zijn gestoomd in de sauna is de volgende stap een snelle douche om het zweet af te spoelen alvorens zich in het koude zwembad te begeven. Deze plotselinge temperatuurdaling beneemt weliswaar de adem, maar het is goed om de elasticiteit van de bloedvaten te stimuleren.

Eenmaal gewend aan het water kan men een poosje blijven zwemmen en baantjes trekken. Geen zorg om water in de ogen te krijgen, er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste antibacteriële technologie die geen chloor bevat. De pH-waarde is zo laag dat het water eigenlijk veilig is om te drinken! Maar dat water hoeft u niet te drinken, er is voortdurend ijskoud water gratis beschikbaar. Ook aan eten is gedacht waarbij natuurlijk op de gezondheid is gelet. De meeste gerechten zijn Thai, maar de ingrediënten zijn meestal geïmporteerd om hun kwaliteit te maximaliseren.

Jomtien Sauna is enigszins afgelegen gesitueerd bij Soi Wat Boon, maar juist daardoor is het een oase van rust zonder lawaai van buitenaf. Voor uw gemak is er WiFi beschikbaar en stopcontacten voor elektrische apparaten.

Zie voor meer informatie de website: www.jomtiensauna.com

Bron: Pattaya Trader


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Jomtien Finse Sauna: Zweten op een goede manier”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Het gebruik van sauna wordt niet door iedereen gepropageerd. Mijn eerste, overigens heerlijke, ervaring hiermee had ik heel wat jaren geleden op een piepklein eilandje in Finland waar we een huisje hadden gehuurd met sauna. In je blootje kon je vandaar zo de zee inrennen. Fantastische ervaring. Toch zijn er ook heel wat cardiologen die beslist geen fan van dit medium zijn. Mijn arts is zelfs een felle tegenstander. Een van zijn argumenten: “In de Scandinavische landen is sauna immens populair, maar het zijn ook de landen waar procentueel bezien de meeste hartinfarcten voor komen.”

 2. Sonnyfloyd zegt op

  Ook wordt het gebruik van een sauna voor COPD-/Astma- en aan andere longziekten lijdende patiënten sterk afgeraden.

 3. raffie zegt op

  Ik vind juist een sauna heerlijk, ben ook cara patient, In Nederland ging ik minimaal een keer per week in de sauna. We hebben onze finse sauna meegenomen naar Thailand en ga hem hier binnenkort ook weer gebruiken.

 4. NicoB zegt op

  Een prachtig bedrijf, de accommodatie is uitnodigend en hygiëne is zo te lezen optimaal, prima.
  1 kanttekening, in het algemeen is het advies geen gebruik te maken van een sauna zonder voorafgaand overleg met de huisarts of specialist.
  NicoB

 5. theobkk zegt op

  Ook het verliezen van gewicht is een fabel, het vocht dat je uitzweet is na 1 a 2 uur weer aangevuld._

 6. Jack G. zegt op

  Ik zit regelmatig in een stoomcabine en soms in een sauna en het heeft mij geholpen om de warmte in warme landen beter aan te kunnen. Vroeger stond ik al bij 23 graden te zweten als een …. Nu begint de zweet pas na de 38 graden Celsius.

 7. Arend Hart zegt op

  Volgens mij is Thailand één grote sauna. Ga iets doen en het zweet loopt langs alle kanten van je lichaam.
  Mijns inziens volkomen absurd om in Thailand naar de sauna te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website