Beluga Extreme Park in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Activiteiten, Thailand tips
Tags: ,
9 juni 2015

Een bekend gezegde luidt: “Thuisblijvers hebben ongelijk!” Zo trokken we met een paar mensen de prachtige natuur in aan de “Darkside” van Sukhumvit in Pattaya.

Hoewel niet helemaal onbekend met dit gebied blijft het steeds weer boeien aan natuurschoon. Maar ook wat de droogte doet met de waterstanden van o.a. het Chaknork waterreservaat, zeker 3 meter lager dan normaal. De voorspellingen van Maytee beginnen aardig uit te komen wat betreft een droogteperiode van 7 jaar als het gevolg van het El Nino fenomeen.

Beluga eXtreme park

We kozen richting Horse Shoe Point. Halverwege lag daar onverwachts een nieuw park met de naam ‘Beluga eXtreme park’ waar verschillende activiteiten gedaan konden worden. Zowel te land, ter zee als in de lucht. Alhoewel dit laatste niet al te letterlijk genomen moet worden. De verschillende mogelijkheden bestonden uit buggy rijden, het jet board “vliegen”, motor crossen en donut varen.

Buggy rijden en motor crossen gebeurde op een zeer groot terrein over heuvelachtige aangelegde zandpaden en kon voor een uur gehuurd worden. Voor het jet board gebeuren lagen verschillende attributen klaar om aan te trekken. Wat de mensen aan hun voeten moesten leek wel een para-olympisch gebeuren. Vanaf de schoenen ging een reusachtige slang naar een begeleidend bootje, waar vandaan met grote druk water naar de “jetschoenen” gepompt werd. Op twee krachtige waterstralen bleef men een paar meter boven het water staan of probeerde men allerlei kunsten uit te halen of te oefenen. Gezien de vele pogingen bleek dit niet zo eenvoudig te zijn.

Voor de liefhebbers van activiteiten is dit weer een extra aanbod in de nabijheid van Pattaya. De prijzen zijn stevig te noemen. Een uur buggy rijden kost 3.000 Baht. Het zogenaamde Jet board “vliegen” bedraagt twintig minuten 2.900 baht. De eigenaar vertelde ons dat de huurprijs van de grond van de Horsepoint erg hoog was en dat de aanleg van dit grote park ook een enorme investering was geweest. Wij toonden alle begrip hiervoor en vervolgden daarna onze tocht.

Hoe kom je er?

Vanaf de Sukhumvit ter hoogte van de Makro soi 87 of 89 inslaan. Steeds rechtdoor rijden tot soi 27 en deze linksaf inslaan. De weg vervolgen richting Horsepoint, rechts verschijnt het Beluga eXtreme park.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Beluga Extreme Park in Pattaya”

  1. Danny zegt op

    Ik woon een paar minuten rijden van dit nieuwe park, en liep vaak in de buurt genietend van de mooie natuur. dat is nu dus voorbij. Onbegrijpelijk dat weer zo’n prachtig stuk natuur is opgeofferd voor het grote geld.
    wandelen is er niet meer bij want de buggy’s houden geen rekening met wandelaars, scheuren rond het gebied en jagen mens en dier met grote stofwolken weg.
    ga zo door Pattaya!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website