Wie in gesprek gaat met expats die een Thaise partner hebben, krijgt het nog wel eens te horen: “Mijn partner komt niet uit een bar hoor!”. Ik heb haar ontmoet bij de kapper / 7-Eleven / op het strand / in een restaurant / in de wachtkamer bij een SOA-kliniek …… enzovoorts vul zelf maar verder in.

Ook op Thailandblog hebben sommige reageerders er een handje van om te melden dat zijn vriend/vriendin niet uit een bar komt.

Mooi, maar wat kan een ander daar mee? Eigenlijk is het een stigmatiserende en kwetsende opmerking vol met vooroordelen. Want is jouw partner daarom beter of anders? Een betere Thai? Een betere echtgenoot?

En wat is een dergelijke opmerking waard? Misschien klopt het dat jij je vrouw bij de kapper hebt ontmoet toen ze 38 jaar was. Maar heb je eerst haar CV gelezen? Wie weet heeft ze op haar 24-ste wel een paar jaartjes in een bar gewerkt om wat geld te sparen. En wat zou dat dan nog?

Als een Thaise dame in een bar heeft gewerkt is ze dan voor het leven getekend? Is ze dan voor de rest van haar leven een bargirl? En is een relatie met een dergelijk vrouw gedoemd te mislukken?

Kortom hou dat soort kwetsende en stigmatiserende opmerkingen voor je. Als jij in je jeugd als vakkenvuller bij de supermarkt hebt gewerkt, ben jij toch ook niet voor de rest van je leven een simpele vakkenvuller?

Hoe kijken de lezers hier tegen aan? Mee eens of mee oneens?

Discussieer mee met de stelling van de week: Benadrukken dat jouw Thaise vriendin/vrouw niet uit een bar komt is onnodig kwetsend!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

49 reacties op “Stelling v/d week: Benadrukken dat jouw Thaise vriendin/vrouw niet uit een bar komt is onnodig kwetsend!”

 1. ruud zegt op

  Het zal een stuk zelfbescherming zijn.
  Je zegt niet graag dat je beste verovering waar je vervolgens mee getrouwd bent een vrouw is die al met 500 mannen het bed heeft gedeeld.

  • Khun Peter zegt op

   Nee, dat klopt. Dat mag alleen door mannen gezegd worden. Een kerel is een held als hij 500 vrouwen in bed heeft gehad, een vrouw daarentegen een h…

   • riekie zegt op

    Je slaat de spijker op zijn kop peter wij zijn hoeren als we met meerdere mannen naar bed zijn geweest en de mannen och is toch normaal

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Misschien ben je wel de eerste en moeten de 499 andere nog volgen….

 2. Niek Beenen zegt op

  Als je je vrouw/vriendin ontmoet in een bar in Pattaya komt ze uit een bepaald milieu en is het aannemelijker dat je haar persoonlijke eigenschappen en/of achtergronden kan toedichten die je bij een dame werkzaam in een amphur en universitair opgeleid minder aannemelijk zijn.

  Neemt niet weg dat je je als persoon bewust moet zijn van je vooroordelen en de mensen een kans moet geven je vooroordelen weg te werken. Vooroordelen is evolutionair aangelegd. Daar kom je niet omheen. Dus bewustzijn van je eigen vooroordelen ontwikkelen is belangrijk.

  Mijn vrouw heb ik ontmoet in een restaurant in Rangsit. Ze is universitair opgeleid aan Rangsit Uni. Nu we toch bezig zijn. 😉

  • Khun Peter zegt op

   Beste Niek, nu we het toch over vooroordelen hebben…. Je kent zeker ook de verhalen van universitaire studentes in Thailand die voor een nieuwe iPhone of Gucci tas met kerels naar bed gaan? Ik zou ze maar niet voor de koffie uitnodigen want dan heb je aan 1 pot niet genoeg.

   • BA zegt op

    Veel studentes verdienen inderdaad een zakcentje bij door mannen te plezieren in een massagesalon of inderdaad af en toe wat falang contacten uit een bar, of mia noi spelen voor een oudere Thai.

    Veel bargirls in bijvoorbeeld Pattaya hebben overigens vaak een universitaire graad en zijn pas wat later in het barleven gestapt omdat je zelfs met een universitaire graad maar weinig verdient in Thailand.

    • Kito zegt op

     Beste BA
     Mijn ervaring met die categorie van “gediplomeerde” bargirls is vooral dat ze zelfs geen notie hebben van het verschil tussen een basisopleiding, een secundaire opleiding of een hogere opleiding.
     Iemand die toevallig eens enkele maanden op een middelbare school voor beroepsonderwijs terecht is gekomen vertelt daarover bvb. dat dat een studie aan een hogeschool betrof.
     Als het om algemeen algemeen vormend onderwijs ging noemen ze dat universitaire studies.
     Vandaar het overaanbod aan “hooggediplomeerden” tussen de bargirls.
     In Pattaya zijn trouwens ook heel erg veel motorbiketaxidrivers naar eigen zeggen hooggekwalificeerd.
     Kito

     • BA zegt op

      Dat zal bij een aantal zo zijn. Maar een groot deel heeft ook gewoon gestudeerd, bijvoorbeeld in Bangkok aan de Ramkhamhaeng Universiteit (Dit is de goedkoopste universiteit van Thailand)

      Feit blijft wel dat de meesten er haast niks van opgestoken hebben. Een ex van mij had bijvoorbeeld ‘Mass Communication’ gestudeerd, keurig diploma en alles. Maar als je vroeg wat dat daadwerkelijk inhield dan moest ze je het antwoord schuldig blijven.

      Maar na hun universitaire studie komen ze bijvoorbeeld voor een Thais bedrijf te werken voor 8000 baht per maand. Daar kan je als alleen staande haast niet van leven. Veel komen tijdens hun studie al in aanraking met een aantal mannelijke contacten, immers schoolgeld is ook niet gratis. En dan is de overstap naar een barcarriere na een aantal jaar niet zo moeilijk meer.

  • frank zegt op

   Niet akkoord met het eerste deel van je betoog Niek. Om het met een boutade te zeggen: niet elke vrouw die in een bar werkt is een “bar girl” en een aantal vrouwen die niet in een bar werkt zou je toch eufemistisch “bar girl” kunnen noemen…..

 3. Chander zegt op

  Beste Khun Peter,

  Ja het is zeer kwetsend en stigmatiserend al deze opmerkingen.

  Ik heb veel buitenlanders uit diverse landen in Thailand ontmoet en ook gesproken over de barmeisjes/vrouwen in Thailand.
  De meesten van hun zeggen dat de barmeisjes/vrouwen onbetrouwbaar zijn. Ze doen het allemaal voor het geld.
  Om het geld zouden ze erg makkelijk overspel willen plegen. Dus denken de meeste expats en pensionado’s dat zulke vrouwen niet te vertrouwen zijn.
  Persoonlijk denk ik dat het allemaal meevalt, maar het argwaan blijft bij sommige van deze mannen. Helaas.

  Zelf ben ik met een ambtenares getrouwd, maar het kon ook evengoed een vrouw uit het bar leven zijn.

  Helaas zie ik ook hier in de Isaan hoe sommige Thaise vrouwen met buitenlandse mannen omgaan. Daar erger ik mij ook aan, omdat ze liegen en de boel bedriegen. Zij hebben meerdere agenda’s in het “liefdesleven”.
  Gelukkig zijn er niet zo veel van zulke vrouwen. De meesten gedragen zich keurig.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Chander,
   De betrouwbaarheid van barmeisjes/vrouwen heeft veel te maken met de ervaringen die dezen reeds mee gemaakt hebben met de farangs. Veel barmeisjes/vrouwen die zeker in het begin van hun barleven grote verwachtingen gehad hebben,om op deze manier een goede farang/partner te vinden hebben veel negatieve ervaringen gemaakt,zodat de naiviteit die in het begin meestal voorhanden was,omslaat in harde zakelijkheid. Veel farangs die in contact komen met een beginnend barmeisje,spreken zelf geen waarheid,en beloven deze vrouwtjes een hemel op aarde,die ze meestal niet waarmaken. Al deze ervaringen,en de negatieve verhalen van andere collega’s,maken dat het vertrouwen in een farang steeds minder wordt,waar helaas ook de goede farang onder lijden moet. De harde zakelijkheid van deze vrouwtjes bestaat vaak uit een zoveel mogelijk financieël profiteren,en daarbij vriendelijk te lachen,omdat ze in al het andere weinig vertrouwen hebben. Natuurlijk kan men ook hier niet generaliseren,maar een bepaald gedrag wordt vaak gevormd,van het gene een persoon heeft meegemaakt.

 4. samee zegt op

  Heb er geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht, maar vermoed dat de keren dat een relatie uiteindelijk stuk loopt, groter is wanneer de vrouw in kwestie in een bar is opgepikt.

  maar natuurlijk kan het allemaal net zo mis lopen wanneer je vriendin/vrouw niet in een bar (heeft ge)werkt.

  op ieder potje past een deksel, maar niet elk deksel past op ieder potje.

 5. BA zegt op

  Tenzij je je partner al bijna je hele leven kent dan weet je toch niet wat ze in het verleden uitgespookt hebben.

  Daarnaast zitten er ook in de bar met goede bedoelingen. Die houden eigenlijk helemaal niet van het barleven maar ze hebben weinig keus om hun familie en eventueel kinderen te ondersteunen. Dat is ook het soort welke meestal direct stopt met werken in een bar nadat ze een partner vinden. Verder heb je er ook nog een aantal welke gewend geraakt zijn aan de party lifestyle, elke dag feesten, en statusgeil geworden zijn. Dat zijn uiteraard de types om te vermijden.

  En er gebeurd zo veel meer buiten de bar. Zoals Khun Peter al aanhaalt. Khon Kaen hier is een stad met 5 universiteiten. Een aantal studentes financiert hun dagelijkse leventje gewoon door middel van meerdere sexuele contacten, Thai of falang. Die zijn makkelijk te vinden bijvoorbeeld door een baantje te nemen als hostess in een restaurant, coyote danseres, massage salon, Of via allerlei internet apps zoals Hi5, Skout enz.

  Dan heb je nog wat dames welke na hun universiteit een paar jaar in Singapore of Kuala Lumpur gaan werken. Zogezegd als hostess in een discotheek omdat ze er knap uitzien. (of als Coyote danseres) Wat ze werkelijk doen, ze zoeken daar een ‘vriendje’ welke centen heeft en laten die hun leven daar financieren, terwijl ze hun verdiende geld zelf houden. Hebben in hun thuis stadje ook gewoon een vriend. Of ze hebben daar elke avond een ander partner. Daar levert het meer op als in Pattaya en het is buiten het zicht van de familie. Voor mij is dit werkelijk niet veel anders als werken in een Go-Go bar in Thailand maar volgens de dames in kwestie ligt dat toch werkelijk anders.

  Zo heb je nog wel meer varianten, je hebt ook dames met een normale job die er gewoon 2 of 3 partners op na houden, misschien zelfs met 1 getrouwd zijn. Als je je onder een groep Thai vrouwen bevind dan word er na de nodige drankjes gewoon openlijk over Pua Noi of Pua Yai gesproken. Dat is in feite de mannelijke versie van Mia Noi en Mia Yai.

  Ik denk dat je eerst naar het nuanceverschil tussen verschillende culturen moet kijken. In het westen is een dame welke sexuele diensten verleent automatisch een hoer. In Thailand zien ze het niet zo zwart wit. Immers een man hoort voor zijn partner te zorgen. Als een dame 4 verschillende bedpartners heeft zien ze het gewoon als 4 korte relaties. Ze zien het niet als het verkopen van hun lichaam. Geld en sexuele relaties zijn wat meer een grijs gebied.

  Als je de meest betrouwbare partner zoekt, zoek dan in het Thai uitgaansleven (of ergens anders in het dagelijkse leven) en met een beetje levenservaring. Bijvoorbeeld 30-35 jaar, liefst zonder kinderen en met een normale dayjob. Geen garanties dat ze geen wild leven achter de rug heeft, maar wel je beste kans voor de toekomst.

  Die meiden van een jaar of 20-25 zijn hun wilde haren nog lang niet kwijt en de kans dat ze meerdere vriendjes hebben is niet uitgesloten. Zitten de hele dag op hun telefoon met allerlei thai boys of andere falang te chatten. Een groot deel zijn gewoon butterfly’s en constant op zoek naar de betere deal.

  Verder heb je nog het soort vrouwen welke zich in de falang bar scene ophoud maar er zogezegd niet werkt. Een deel daarvan heeft al een falang vriend maar die zit dan in het buitenland. Ook allemaal onbetrouwbaar. Veel krijgen na verloop van tijd ook jeuk vooral als hun vriend in het buitenland zit, en dan is het na een paar drankjes ook niet meer zo lastig. Komt er dan een leuk ander mannelijk exemplaar langs lopen dan willen ze daar ook nog wel een nachtje mee spelen. Daarnaast is een groot deel van deze vrouwen behoorlijk achterbaks naar mijn ervaring, niet alleen richting de falang maar ook onder elkaar. Kan daar inmiddels een boek over schrijven na een tijdje single leven in Khon Kaen. Overigens, het type vrouw welke zich in de falang barstraat ophoud maar er niet werkt heeft meestal ook een ‘werkende’ carriere achter de rug.

  Conclusie is dat het niet uitmaakt waar je je partner vind in Thailand, het zijn vooral de gewoonten en de persoonlijkheid waar je op letten moet. Wil daar nog wel aan toevoegen dat ik zelf nooit meer een relatie op afstand aan zou gaan met een Thaise dame. Dat kan goed uitpakken, maar na alles wat ik hier zo’n beetje gezien heb staat dat zo’n beetje gelijk aan russisch roulette. Thaise partner of naar Nederland halen of naar Thailand verhuizen. Zo niet, zoek dan een leuke vakantievriendin en hou het daar gewoon bij.

 6. François zegt op

  Grappig dat uit je betoog blijkt dat je het stigmatiserend voor de vrouw vindt, terwijl ik juist denk dat het stigmatiserend voor de man is. Die probeert op deze manier aan te geven dat het toch echt een eigen verovering / ware liefde is en suggereert daarmee dat een relatie met een vrouw uit een bar eigenlijk niet echt telt. Dat zegt wat mij betreft alles over de man die het zegt, niet over de vrouw die het betreft.

  Ik praat overigens niet uit eigen ervaring. Ik heb geen Thaise vrouw, laat staan een uit een bar, van de kapper of uit de SOA-kliniek. (Voor een Hagenees is een Limburgse vrouw ook best exotisch. :-))

 7. Guzzie Isaan zegt op

  Knap verwoord BA, ik denk dat je de spijker op z’n kop slaat met deze uiteenzetting.
  Voor mezelf sprekend, ik heb nu drie jaar een relatie op afstand en kan me nog steeds niet onttrekken aan het af en toe opkomende wantrouwen als ze weer eens een tijdje onbereikbaar is. Zelfs nu ik voor 3 maanden bij haar ben en ze de afgelopen dagen (ik zat 4 dagen in Yagoon) niet te bereiken was. Bij navraag…., batterij van de telefoon was leeg, ze was vroeg gaan slapen, ze had lang uitgeslapen, met vriendin wezen stappen enz.. En als ik met haar onder vier ogen erover wil praten dan is het van ‘you no worry’ en wordt het gesprek op een ander onderwerp voorgezett!! Tja wat moet je daar nu mee? Naar Thailand verhuizen wil ik niet (moet trouwens nog 7 jaar werken) dus je suggestie om het bij een leuke vakantievriendin te houden is zo gek nog niet.

  • BA zegt op

   Moderator: dit gaat niet meer over de stelling.

 8. wilma zegt op

  Ik, als “simpele” Nederlandse vrouw, word een beetje moe van dit soort discussies. Het lijkt mij dat het innerlijk van de mens belangrijker is dan haar of zijn afkomst. Of het nu een barmeid, ambtenaar, dokter of prostituee is, als ze geen empathisch vermogen bezitten wordt het een uitzichtloze relatie.

  • Rik zegt op

   Helemaal met je eens Wilma. Wat een gedoe hier, neem de mens zoals die is. Laat ze in hun waarde. Dat geldt ook voor wat ze zeggen. Tegenwoordig kan he niets meer zeggen of iemand neemt er wel aanstoot aan. Velen werken in een bar of hebben dat gedaan, so what?

 9. jos zegt op

  Beste Lezers,

  Voor te beginnen wil ik even iets kwijt , ik heb meer respect voor dames die in een bar werken en er recht voor uitkomen dat ze voor een vergoeding met een man of vrouw het bed willen delen , dan de dames die in een winkel als 7- Eleven werken en zeggen ik ben geen dame van plezier als je ze mee uit vraagt , maar na een nacht met je hebben door gebracht toch op de vergoeding wachten.

  Dus ik heb voor alle vrouwen respect die in Thailand in het nacht leven hun brood verdienen op deze manier , alleen jammer dat er hele familie’s van mee eten !!

  Maar er zijn mannen die de schuld aan een vrouw geven , als deze mannen een Huis , Auto , Motor bike en goud kopen , maar in mijn ogen ligt dat toch niet aan die vrouw als de man in kwestie zo dom is omdat allemaal te kopen voor een vacantie liefde of vriendin !!

  Want als je in Nederland of Belgie een nieuwe vriendin hebt doe je dat ook niet denk ik dus ,het verstand van deze mannen zit een paar cm onder de gordel .
  Maar dat heeft niks te maken met de Thaise vrouw , dat zijn oude zielige mannetjes die zo hun mannelijkheid willen bewijzen door een jonge vrouw te nemen , en die kost natuurlijk geld , want anders gaat ze helemaal niet met jouw mee.

  En of de dame nu uit een bar komt of uit een Internet shop of Ziekenhuis , dat maakt niks uit alle dames zijn opzoek naar een persoon die hun de geborgenheid kan geven dat ze een leuk bestaan kunnen opbouwen , en dat is in Europa en de rest van de wereld het zelfde !!!

  Ik zou mezelf wel afvragen of een vrouw van 20 jaar een maan van 65 jaar wil hebben en of dat een kans van slagen heeft …….

  Ik denk zelf van niet , daarom heb ik een vrouw die maar 6 jaar jonger is dan ik zelf ben en we zijn nu al 15 jaar samen , ik ben eerlijk met ” Ups and Downs ” en als er mannen zijn die zeggen dat ze nooit problemen hebben met hun Thaise partner , dan liegen ze of hebben ze geen partner!!

  Mvg,

  Jos uit Pattaya.

 10. fransamsterdam zegt op

  Zeggen dat je vrouw niet uit een bar komt lijkt me op het eerste gezicht minder onnodig kwetsend dan zeggen dat je vrouw wel uit een bar komt.
  Voor de vrouw dan.
  Voor de man is het eerder andersom. Als iemand tegen mij zegt dat hij z’n vrouw of vriendin uit een bar heeft betekent dat in ieder geval dat ze alletwee weten waar ze aan toe zijn.
  Als de dame uit bijvoorbeeld een 7-eleven komt, denkt de man wellicht dat zijn partner geen sex for money heeft gedaan (eerder, of tijdens haar dienstverband bij de 7-eleven) maar dat is allesbehalve zeker. Een man die dat zonder meer aanneemt is in mijn ogen een sukkel en maakt zichzelf belachelijk door te melden dat ze niet uit een bar komt.
  Bovendien kan de man zich hebben voorgedaan als iemand die geen frequente barbezoeker was, terwijl ik meestal wel beter weet.
  Zulke relaties, waarbij mensen elkaar van begin af aan voor de gek houden, zijn naar mijn mening gedoemd om te mislukken.
  Veel dames die rond hun dertigste in een bar terecht komen hebben een kind en zijn niet (meer) getrouwd. Over het algemeen zijn die er heel open over dat ze een falang zoeken om mee te trouwen en zich te laten onderhouden. Om op korte termijn in hun levensbehoeften te voorzien laten ze zich door alle potentiële kandidaten alvast per dag betalen. Als je met zo iemand een vaste relatie begint heb ik in het geheel niet de indruk dat zo’n dame zich gekwetst zal voelen als je, als het allemaal goed gaat, vertelt dat je haar in een bar hebt ontmoet. Alleen moet je wel even informeren of je dat ook tegen haar familie kunt zeggen…
  En de meeste mensen die zelf nooit het barleven in Thailand hebben meegemaakt snappen er toch niks van.

 11. henk zegt op

  Het wil toch niet zeggen als je van armoede in een bar gaat werken om voor je kind te zorgen omdat je man je heeft verlaten en je voor je ouders wilt zorgen,je geen recht meer hebt om een normaal gezinsleven te hebben.

 12. bona zegt op

  Uiteraard zal niemand dit kenbaar maken ten overstaan van iedereen. mogelijk aan echte vrienden ?
  Dit zou niet enkel beschamend zijn voor de persoon zelf,doch vooral vernederend voor de dame in kwestie
  Veel beter voor ons imago, en het respect voor onze nieuwe partner, is het bovenstaand relaas, met toevoeging van al diegenen die hun nieuwe liefde gevonden hebben tijdens een toevallige wandeling in een of andere plantage of rijstveld.
  Bovendien zullen de meeste van de al te jonge dames, niet tee vlug in het huwelijk treden met een, bejaarde-dikbuikige- onvermogende dronkaard. Zij kunnen namelijk meer inkomsten hebben door dagelijks andere partners te ontmoeten, met eventueel enkele oude-domme sponsers.
  Pas wanneer de gloriejaren voorbij zijn, zullen zij hun grote liefde ontmoeten op een of andere , onschuldige locatie, waarna de man in kwestie, vol trots, foto’s kan plaatsen van de plantages of velden van zijn bijna maagdelijke bruid.
  Met zijn uitkering heeft hij dan juist voldoende om samen gelukkig te zijn, en eventueel met zijn spaarcentjes, de kosten voor de studies van zijn aanenomen kinderen te bekostigen. Eventueel nog een weinig voor de liefhebbende doch behoeftige famillie.
  Maar een geluk : nooit zijn zij in een bar aan het werk geweest.
  P.s. Gelieve te lezen met enig gevoel voor sarcasme.

 13. Karel zegt op

  Er wordt hier natuurlijk over Thailand gesproken maar eigenlijk zijn we bezig over heel Zuid Oost Aziê.
  Zet alle landen daar op een rij en dan weet je dat iedereen te koop is.
  De mensen verdienen weinig en proberen te overleven en voor de familie te zorgen.
  Vele Europeanen laten de ouders in de kou staan.
  Dus: hebben ze ginder een goed hart en geloven ze nog in de familiale waarden ? Ja natuurlijk.
  Wat is er dan makkelijker dan je lichaam te verkopen aan de Westerse mannen die maar een ding voor ogen hebben als ze naar die streken reizen. : SEX –
  Ik ken vele mannen die met een “bar-girl” gehuwd zijn en elke maand een bedrag opsturen voor de familie.
  Deze meisjes die hier wonen denken er in 95% van de gevallen niet aan om hun levensgezel te bedriegen.
  Ze appreciëren wat ze hebben.
  De 5% waar het wel misloopt is behoorlijk laag want hoeveel “normale” huwelijken stranden hier niet na enkele maanden of jaren? Hier spreken we niet over geld.
  Moest er hier geen sociale zekerheid bestaan zoals in Thailand etc….. je zou wat meemaken.
  Zuid Oost Azië zou dan vlug zonder klanten zitten.

 14. Ferrie zegt op

  Helemaal met BA eens, ze doen het helemaal niet omdat zij het leuk vinden maar voor hun vader moeder broer, zus en sommige hebben vaak ook meerdere kinderen. Dan is het echt niet leuk als je ook nog door een farang word gekleineerd. SVP. Respect voor deze dames.

 15. riekie zegt op

  Wat maakt het uit of ze uit een bar komt wil dat zeggen dat het een slechte vrouw is nee dus ik heb hoeren gekent op koh samui die niet eens in de bar hoefde te werken gewoon getrouwt waren met een man met goed inkomen maar het barwerk trok hun aan als je in nederland een vrouw neemt die in een bar werkt is het toch ook geen hoer niet alle bardames zijn hoeren in thailand ,maar de stempel staat er nu eenmaal op gedrukt,

  • Thaimo zegt op

   (ik weet niet of ik nu op riekie reageer of gewoon apart maar ik wilde een aparte post plaatsen in ieder geval)
   In Thailand studeert iedereen aan de universiteit als je het moet geloven maar als ze hier met hun universitair diploma komen blijkt het amper MBO-3 niveau te halen.

   Juist de dames en ook jongemannen die studeren zullen bij moeten verdienen hun ouders kunnen het vaak niet bekostigen. En wat is er dan makkelijker verdienen dan met een farang mee te gaan. Ik heb gezien dat Thaise stelletjes apart van elkaar met farang ophielden om bij te verdienen. Als de farang slaapt gaan zij samen lekker eten, een nieuwe gsm kopen en ja ook nog hun studie verder betalen.

   Je kunt er zoveel over vertellen en denken wat je wil het is een andere cultuur en ze denken er nu eenmaal makkelijker over dan wij en misschien maar goed ook.

 16. Mark Otten zegt op

  Mijn vriendin heb ik ooit in een kleine bar ontmoet, zij wil daar zelf niet meer aan herinnerd worden. Ze schaamt zich daar nu voor. Vanaf de dag dat ik haar financieel steunde (ik kan/kon het missen) heeft ze haar bar leven vaarwel gezegd en heeft ze een studie gevolgd. Nu is zij verkoopster in een kledingwinkel en is ze zeer trots op zichzelf. Maar over haar tijd in de bar hebben we het samen nooit meer. Ze heeft me één keer verteld dat ze het vreselijk vond om met mannen uit de bar mee te gaan naar hun hotelkamer, maar ze had geen opleiding en kon geen baan vinden, dus ze moest wel. Ik heb haar dan ook wel in die bar ontmoet. Maar ja ik heb haar ook niet meteen mee genomen naar mijn hotel. (2 dagen later wel hoor)
  We hebben vooral overdag leuke dingen gedaan en zij was een goede gids voor me. Maar nogmaals zij is zeker niet trots op haar bar(re) tijd.

  • Thaimo zegt op

   Inderdaad Mark ze zijn er nooit trots op. Ze denken en ondergaan het wel makkelijk op het moment..ze denken: wat moet dat moet en als het zo is dan is het zo.

   Wel mooi dat je haar helpt/geholpen hebt, daar schieten ze tenminste echt iets mee op voor de toekomst.

 17. Kees zegt op

  Kwetsend voor wie? Voor de vrouwen die in een bar gewerkt hebben? Of voor de mannen die hun vrouw uit een bar halen? De opmerking op zich is verre van stigmatiserend of kwetsend. Het is gewoon pure zelfbescherming voor degenen die niet beoordeeld willen worden. Het is zelfs zo dat veel mannen die hun vrouw uit de bar gehaald hebben dit juist ontkennen. Snap ik ook. Men gaat er toch vaak van uit dat de Thaise vrouw uit de bar komt, juist omdat dit zo vaak voorkomt. Ik verbind daar zelf verder geen orrdeel aan. Maar, stel DAT je vrouw uit de bar komt, wat is het alternatief dan voor 7-11 of de kapsalon? Niets zeggen? Da’s zo mogelijk nog verdachter. Of van de daken roepen dat je vrouw ex-prostituee is? Lijkt me nog veel stigmatiserender, voor de vrouw dan.

  Het lijkt zo te zijn dat met name de groep die de schijn tegen hebben (55 jarige sociaal onvaardige kale buik met 20 jarige spetter, ik noem maar wat) zich menen te moeten verdedigen. Ach, het is nu eenmaal zo dat 20 jarige meiden verliefd worden op twintigers en dertigers, wellicht zelfs een leuke vlotte veertiger hier maar zeker niet op uitbuikende kale alcoholistische zestigers die het merendeel van het jaar aan de andere kant van de wereld wonen. Dan zijn er meestal toch andere zaken in het spel. Veroordeel ik ook niet en prima allemaal als iedereen er gelukkig mee is, maar laten we wel realistisch blijven.

  Ik denk niet dat prostituees per definitie slechtere mensen zijn, zeker niet in Thailand. Armoede is een van de belangrijkste drijfveren voor prostitutie, al zijn er ook genoeg die het om andere redenen doen (en dat lijken mij juist de meest gevaarlijke dames). Maar je kunt je wel afvragen of als je elkaar op een oneerbiedig gezegd ‘vleesmarkt’ ontmoet waarbij de ene partij sex aanbiedt en de andere afneemt, tegen een ruime vergoeding, in hoeverre je dan nog in staat bent elkaar volledig te vertouwen.

  • Thaimo zegt op

   Ik heb een Thaise vriendin..zij kon jaren geleden als twintiger “kiezen” tussen een japanner van 8 jaar ouder of een nederlander van ruim 20 jaar ouder..haar moeder gaf het advies: kies de nederlander hij is eerder dood..
   Probeer hun denken niet te volgen, dit lukt niet. Is een cultuurverschil.

 18. TH.NL zegt op

  Ik ben het helemaal met Khun Peter eens en verder wil ik er helemaal geen woord aan besteden.

 19. eduard danser zegt op

  mijn gedeeltelijke cv
  leeftijd 78 jaar
  op 20-jarige leeftijd: bordenwasser
  daarna 7 baantjes gehad, waar ik overal werd ontslagen
  daarna 3 maal getrouwd geweest
  kom sinds 40 jaar regelmatig in thailand.
  als iemand mij wil vertellen waar zijn thaise vrouw vandaan komt zeg ik meteen: hou op man.
  het is niet aan mij om te oordelen of hij wel de juiste vrouw heeft gevonden en dat is zijn probleem.
  mijn huidige positie als gepensionneerde: onbelangrijk te noemen.
  wel wil ik noemen, dat ik sinds 28 jaar in parijs en nice woon en thans ongetrouwd ben en het wil blijven.

  kortom ik zou willen zeggen laat iedereen leven met degene die hij wil of niet wil.

 20. evie zegt op

  Het hoeft natuurlijk niet altijd,maar als ze in een ‘bar; gewerkt heeft heeft / kan het haar persoonlijkheid en normen en waarden behoorlijk aangetast hebben en lijkt het mij lastig om vol voor een zoveelste ‘liefde’te gaan,ik bazeer dit op ervaringen om mij heen,geld is no. 1 de rest is de rest.

 21. Cor zegt op

  Helemaal eens met de stelling. Het gaat om de toekomst, niet om het verleden. Dit geldt trouwens niet alleen voor Thailandse dames hoor……..ook voor alle (oost-)europese.Een gelukkige toekomst opbouwen is het doel en het verleden doet er dan niet toe!!

 22. geert zegt op

  ik heb op de 3e thailand reis een bargirl ontmoet
  een leuke eerlijke meid waar ik veel lol en plezier mee heb gehad
  ik ben oom mee naar haar ouders en kind geweest
  we konde het samen goed vinden
  zij vertelde me dat haar ouders (die zij onderhield) niet wisten dat ze in een bar werkten
  maar in een restaurand
  ook studeerde ze nog
  ze bleef geregels slapen bij me zonder sex
  ik ben toen voor een week naar bkk gegaan en heb haar mij kamer sleutel gegeven
  iedereen in paniek
  bij terugkomst was allen nog netjes aanwezig zelfs de losse bathjes die ik savonds uit me zakken gooi in een bakje
  ik heb nog steeds contact met haar
  ze werkt nu in canada en haar dochtertje is bij haar
  ik heb haar altijd gerespecteert en dat is wat ik mis bij vele farangs die hun heil zoeken in een bar
  vraag je zelf eens af hoe je het zou vinden dat men n
  jou dochter probeert te vingeren in een bar waar iedereen bij staat te kijken
  ik denk dat we allemaal wel wat meer respect mogen tonen voor de bargirls want zjj zijn het immers die het ons verblijf zo mooi gemaakt hebben
  en dat we later bij de 7/11of in centerplaza een mooie lieve vrouw tegen zijn gekomen is alleen maar mooi
  maar voor de meeste begind het thaise geluk toch in de bar
  en daarom petje af voor deze meiden die alles doen om ons happy te maken
  ik ben 2x getrouwd geweest hier in holland en ben 2 x bedrogen
  ik heb meer genegenbeid gehad van bargirls dan van een van me exen
  dus ik wacht mijn tijd wel af tot ik weer naar thailand kan komen geen nederlandse vrouw meer voor mij
  geert

 23. servaas van schooten zegt op

  Ik heb sinds een paar maanden verkering met een schoone thaise dame,
  Wat dacht je van de voor oordelen van de Nederlanders thuis.
  Je moet je haast verontschuldigen dat ze niet in de prositutie werken of gewerkt heeft.
  De meeste denken ook dat het werk van de vrouwen niets anders is.
  Ik denk en weet het haast wel zeker ,dat er in Nederland meer vrouwen in de prositutie zitten dan in Thailand.
  Ik heb de afgelopen vier weken alleen maar hard werkende en keurige dames gezien,hou astublieft op met alle vooroordelen.
  Ga er naartoe dan beleef je het zelf.
  Een tegek land met heel veel liefe aardige en hardwerkende mensen.
  Ik hou van Thailand.

  • Sir Charles zegt op

   Over vooroordelen gesproken….! ‘dat er in Nederland meer vrouwen in de prostitutie zitten dan in Thailand.’ 🙁

   Ik hou van Thailand én Nederland.

 24. jack zegt op

  Waarschijnlijk heeft de afkeer van veel vrouwen/mannen t.a.v de bargirl niet zo zeer te maken met de lichtzinnigheid of de opportunistische financiële bedoelingen(die we inderdaad terugvinden in alle mogelijke bevolkingsgroepen en sociale klassen) van het daar werkzaam zijnde meisje of vrouw….Maar vooral de afkeer t.a.v van het ordinaire,platvloerse weinig vrouwvriendelijk & respectvol “concept” BAR…roepen,zuipen,roken,schreeuwen,om aandacht tieren,ring the bel!,nog zuipen,wei joe com from?,barfine??…i go with you…pay bar!!!..heiniken!…i smoke you!…one more drink please…narcisme,decadentie,verslaving,éénzaamheid,oppervlakkigheid van de bovenste plank…..haha gelukkig staat er ook nog een biljart :-)))

 25. Harry zegt op

  Ik heb een tijdje in Naglua gewoond, en .. het hele spectrum leren kennen: dames zo eerlijk als goud, doch.. door familieomstandigheden moest ergens door eten op de plank komen en.. zo gemeen als rattenkruit, farang men pay everything, want wilden gemakkelijk snel rijk worden.
  Wie ben ik om te oordelen ?
  Een collega van mij is met zo’n dame getrouwd in 1993: zoals hij zei :”de helft van mijn gewicht, de helft van mijn jaren maar het dubbele van mijn verstand.” Ze is van 2e klas lagere school tot Meester in de Rechten opgeklommen.

 26. Frans Nico zegt op

  “Benadrukken dat jouw Thaise vriendin/vrouw niet uit een bar komt is onnodig kwetsend!”

  Vragen die bij mij opkomen zijn:
  – Kwetsend voor wie?
  – Wat zegt dat over de man in kwestie?
  – Wat zegt dat over de vrouw in kwestie?

  Ik heb nog nooit iemand ontmoet die mij vertelde dat zijn vriendin/vrouw niet uit een bar komt. Overigens ook niet dat ze wel uit een bar komt. Maar wat zou de bedoeling van zo’n opmerking zijn? Gezichtsverlies?

  Voor mij is het alles roddelpraat aan de bar.

 27. patrick zegt op

  ik ken veel mensen in mijn omgeving met een thaise en ik woon samen met een thaise.
  het zit in de dame of het zit niet in de dame de goedheid of het rotte.
  heeft ook met opvoeding temaken van huis uit.

 28. GJKlaus zegt op

  Naar mijn mening is het een verwoede poging om onder de stigmatisering te komen die er in NL heerst over een relatie hebben met een thaise. Neem bijv. de opmerking van mijn jongste zoon, toen 19, het is toch geen kind van mijn leeftijd. En gaf tevens aan dat hij dan hier moeite mee zou hebben als het onder zijn vrienden ter sprake zou komen. Mijn zoons waren blij verrast dat dit niet zo was (ze was toen 45). Het gaf hen voldoende steun dat hun vader niet zo’n vies oud mannetje was. Kortom ze waren opgelucht dat ze hier niet mee voor gek gezet konden worden door hun vrienden. Kortom het stigma in NL vooral voor thaise vriendinnen van oudere nederlanders is uitermate groot.
  Ik persoonlijk was uitermate onaangenaam verrast dat dit zo diep zat, wat een paar TV programma’s over Thailand al niet teweeg heeft gebracht.
  Ik heb weleens tegen een vriendin gezegd waar ik hevig verliefd op was maar zij niet op mij: al was het hele russische leger over je heen geweest dan nog zou ik je willen hebben.
  Kortom als het gevoel goed is dan maakt het verleden geen moer uit.

  • patrick zegt op

   die stigmatisering is ook in België een feit. En jawel, ik heb aan mijn familie moeten zeggen dat ze niet uit een bar komt. Anders zou ze nooit aanvaard zijn. Nu nog zegt mijn dochter van 36 jaar dat ze het nog even aankijkt. En ik heb het er ook met mijn vriendin (37 jaar) over gehad. Ze verzekerde me dat ze geen barmeid was. Ik heb haar gewoon in mijn hotelkamer ontmoet na een aantal maanden chatcontact en telefoon. Ik had een tweede kamer voor haar gereserveerd, doch die is niet gebruikt. Ik weet vrijwel zeker dat ze nooit in een bar werkte want ondertussen zijn we 2 jaar samen en zijn we naar haar vroegere werk geweest om gedag te zeggen aan de collega’s. Daarnaast rookt ze niet en is ze na 1 glas bier al niet meer van deze wereld :). Volgens mij voldoende bewijs, zij heeft het ook nooit als belediging aanzien, hebben we eerlijk over gepraat. En ik had in België enkele dames die niet gelukkig waren dat ik tenslotte voor mijn Thaise vriendin koos. Toch werd ik door vrienden en collega’s tot vervelens toe aangemaand oplettend te zijn van die barmeisjes voor wie het enkel om het geld te doen is. Nu er sprake is van een huwelijk in België (in 2016), komt weer het waarschuwend vingertje om toch maar voor een huwelijkscontract te zorgen.

 29. Hans Zwikkers zegt op

  Ik weet wel dat heel veel Amerikaanse miljonairs vroeger krantenjongen of pizzabezorger zijn geweest.
  Dat vertellen ze dan gewoon zonder er zich voor te schamen.

 30. F.B zegt op

  So What? Je leeft nu en niet in het verleden. Als het wederzijds goed gaat en voelt, ongeacht het verleden, dan is er niks mis mee. En dit geldt voor beiden.

 31. sjef zegt op

  Onderwijl ken ik wat Thaise mensen, merendeel vrouwen en n groot deel wonend in Nederland.
  Ze zijn hartelijk en ik voel me bij ze thuis.Geldt ook voor Nederlanders, Fransen, Chinezen waar ook vandaan het maakt niet uit.
  Zij respecteren mij, ik respecteer hun.Zou geen reden kunnen verzinnen waarom iemand mij verantwoording schuldig zou zijn vanwege zijn/haar verleden, of zich Überhaupt zou moet excuseren!
  Indien iemand moeite heeft met een ander zijn vriend/vriendin, gaat ie toch gewoon weg!
  Roddelen prima, maar linker oor in rechter oor uit,bij de buren is het gras ook niet groener.

  Moet echter wel zeggen “Hij die zonder zonde is werpen de 1e steen”, dat zou ik dus zijn haha.

 32. Sjaak S zegt op

  Als een vrouw jarenlang voor haar gezin gewerkt heeft, mishandeld werd door haar man, gescheiden en uiteindelijk uit pure wanhoop in een bar gaat werken, omdat daar nou het meeste te verdienen valt, is ze meteen een “barmeid”. Voor de rest van haar leven. Dat is een stempel die je opgedrukt krijgt. Nee, inderdaad maakt het niks uit wat ze deed, voordat ze in een bar werkte. Maar het maakt wel wat uit wat ze een aantal maanden in die bar deed.
  Het is alsof iemand zijn leven lang eerlijk geweest is, op één winkeldiefstal betrapt werd en nu voor dief wordt aangezien. Er zijn vrouwen die hun leven lang in een bar werken en nooit wat anders gedaan hebben.
  Je kunt niet iedereen over dezelfde kam scheren. En als een vrouw zegt dat ze er liever niet over spreekt, moet je dat respecteren kunnen.
  In principe maakt het niks uit, in de praktijk helaas wel.

 33. Moderator zegt op

  Allen bedankt voor de reacties. We sluiten deze discussie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website