Bij het debuut van Thailand op het wereldtoneel van het voetbal voor vrouwen in Canada 2015 was het voor het Thaise team een zware opgave in de groepsfase.

Zo moesten de dames het opnemen tegen het bewonderenswaardige Afrikaanse team van Ivoorkust en niet te vergeten de voormalige wereldkampioenen Noorwegen en Duitsland. Men wist bij voorbaat dat het voor de Zuidoost-Aziatische nieuwkomers een zware strijd zou worden in groep B van de FIFA Women’s World Cup.

Poule wedstrijden

Ondanks de moeilijke competitie waarmee ze geconfronteerd werden tijdens hun verblijf in Canada, wist Thailand echter bijna een weg te vinden naar de Ronde van 16 als één van vier beste teams, die op een derde plaats in de poule eindigden. Na een vernederende nederlaag tegen de vrouwen uit Noorwegen, behaalden de “War Elephants” een 3-2 overwinning tegen Ivoorkust in één van de meest vermakelijke wedstrijden van alle groepswedstrijden. Met die punten zag Nuengrutai Srathongvian’s haar team bijna de knock-out fase van het toernooi bereiken.

Een indrukwekkende vertoning in de derde wedstrijd tegen Duitsland, die de Europeanen met 4-0 wonnen, gaf het team dat als 29e gerangschikt staat op de FIFA / Coca-Cola Women’s World Ranking, zelfs veel redenen om optimistisch te zijn ondanks hun vroege uitschakeling. Doelvrouw Waraporn Boonsing, die 12 knappe reddingen noteerde, excelleerde in de wedstrijd tegen Duitsland. De 25-jarige sprak met FIFA.com aan de vooravond van Thailand’s vertrek over haar gevoelens nu hun eerste Women’s World Cup ten einde is gekomen.

Ervaring opgedaan

“Het was onze eerste keer hier op de World Cup en we hebben veel geleerd van de confrontatie met grote teams als Noorwegen en Duitsland,” zei Boonsing. “Het was een geweldige ervaring voor ons team in deze leeromgeving.

Ik was trots op mijn prestaties, met name tegen Duitsland en Ivoorkust. Ik begon me hier op mijn gemak te voelen en ik kan alleen maar hopen dat we hier beter van worden. ”

Boonsing’s coach deed soortgelijke uitspraken in zijn persconferentie na de wedstrijd. “Onze doelvrouw speelde vandaag goed,” zei Srathongvian. “Ze is pas 25, dus ze heeft een lange weg te gaan in termen van ervaring maar ik denk dat ze beter zal worden. Ze moet zich blijven ontwikkelen en leren hoe ze de verdediging moet leiden.”

Eerste klas Canadese ervaring

Boonsing had ook vriendelijke woorden voor de vrijwilligers en medewerkers die achter de schermen hard hebben gewerkt om Thailand’s tijd hier zo memorabel mogelijk te maken.

“Dit was mijn eerste keer, dus ik wist echt niet wat ik kon verwachten”, legde ze uit. “Maar de organisatie van het toernooi was echt perfect. De manier waarop we overal werden verwelkomd, in het bijzonder bij de hotels en de trainingscomplexen was zeer indrukwekkend voor ons. Iedereen was zo aardig! Toen we van Ottawa naar Winnipeg reisden hadden we het hele vliegtuig voor onszelf, dat was echt leuk en iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt.”

Terug in Thailand

En nu de reis naar Canada voor de War Elephants is afgelopen zal de focus in eigen land weer gericht zijn op eigen programma’s en initiatieven, zoals de “ Live Your Goals” campagne dat meer meisjes en jonge vrouwen moet aansporen om te gaan voetballen.

“We gaan deze ervaring gebruiken om zowel onszelf als het team te verbeteren,” zei Boonsing. “Ik hoop dat we een goede inspiratiebron zullen zijn voor alle meisjes die nu in Thailand voetballen”. Met de prestaties en verbeteringen die we zagen in Canada is er alle reden om te geloven dat Boonsing en Co in staat zullen zijn om veel van de voetballende meisjes te inspireren, want Frankrijk 2019 doemt al op aan de verre horizon.

Hieronder nog maar even de hoogtepunten van de gewonnen wedstrijd tegen Ivoorkust:

[youtube]https://youtu.be/KQhAb0pqeo4[/youtube]

Bron: website FIFA


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise vrouwenteam voetbal verlaat trots het WK in Canada”

  1. John Chiang rai zegt op

    Ze zijn in ieder geval op een wereldkampioenschap geweest,en hebben tevens veel ervaring opgedaan.
    Een ervaring waarop het heren voetbal in Thailand nog erg lang wachten moet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website