De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Thailand zijn begonnen aan de groepswedstrijden tijdens het WK 2015 in Canada. Nederlands speelt in Groep A met als tegenstanders Nieuw-Zeeland, China en het gastland Canada. Thailand moet het opnemen tegen Noorwegen, Ivoorkust en Duitsland.

Alle wedstrijden en bijzonderheden vindt u op www.fifa.com/ en van het Nederlands team op www.onsoranje.nl/wk2015/algemeen

Wanneer speelt Oranje tegen wie?

In de nacht van donderdag 11 juni op vrijdag 12 juni volgt om 00.30 uur (5.30 uur in Thailand) de tweede wedstrijd tegen China. De laatste wedstrijd in de poule is tegen gastland Canada in de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni om 1.30 uur (06.30 uur in Thailand). Als Nederland zich kwalificeert – wie twijfelt daaraan? – speelt het op 20 juni wederom in Edmonton of op 21 juni in Vancouver voor een plek in de kwartfinale.

Wanneer speelt Thailand tegen wie?

Thailand, debutant op een WK vrouwen, heeft de eerste wedstrijd in de groep helaas verloren. Noorwegen was met 4 – 0 enkele maatjes te groot. Op 11 juni is Ivoorkust de volgende tegenstander, waarbij de kans om te winnen voor Thailand aanzienlijk hoger is (Ivoorkust verloor de eerste wedstrijd met 10 – 0 van Duitsland). De derde wedstrijd en waarschijnlijk het laatste optreden van Thailand is op 15 juni gaat tegen Duitsland.

Televisie-uitzending

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal worden door NPO 3 rechtstreeks uitgezonden, maar hier in Thailand is het ietwat behelpen. Ik heb zondagmorgen om 8 uur (3 uur Ned. tijd) naar de eerste wedstrijd van Nederland gekeken, die met 1 – 0 werd gewonnen van Nieuw-Zeeland via deze link: livetv.sx/en/eventinfo/316358_new_zealand_netherlands

Of de wedstrijden van het Thaise vrouwenteam in Thailand op televisie rechtstreeks worden uitgezonden, heb ik niet kunnen vinden. Wellicht kan een geïnteresseerde bloglezer daar zijn licht over laten schijnen.

9 reacties op “Nederland en Thailand op WK voetbal vrouwen in Canada”

 1. Theo zegt op

  Via de volgende link http://www.livesoccertv.com/competitions/international/fifa-womens-world-cup
  is het te volgen in Europa.

 2. Chander zegt op

  Vannacht hebben wij live zitten kijken naar Noorwegen-Thailand. Dat werd live uitgezonden op Channel 3.

 3. GJ Klaus zegt op

  Heb de wedstrijd van de thaise dames bij toeval gezien op channel 3. Nu zijn er meer channel 3’s.
  Of alle wedtrijden van de thaise dames hierop worden vertoond is mij niet bekend.

 4. Sir Charles zegt op

  Heb de wedstrijd gezien en wat was het Thaise elftal toch slecht, zelfs een ‘F-jes team’ van iedere willekeurige amateurclub in Nederland zou het kunnen verslaan.

  • Gringo zegt op

   Ach, wat is nu slecht? Het Thaise vrouwenvoetbal staat inderdaad in de kinderschoenen (F”jes?) en maakt een ontwikkeling door. Het heeft zich echter wél geplaatst voor dit WK.

   Voetballen doe je in de eerste plaats voor je plezier, natuurlijk wil je winnen, maar het Thaise vrouwenteam is niet met de illusie naar Canada gereisd om wereldkampioen te worden.

   Dit WK is voor de Thaise dames een hoogtepunt in hun leven en laat ze er aub van genieten. Toen de wedstrijd tegen Noorwegen afgelopen was en het Thaise team met een “wai” afscheid nam, kregen zij een staande ovatie van het Canadese publiek. Een moment voor ze om nooit te vergeten.

   “Slecht” voetbal kan voor het (neutrale) publiek best aantrekkelijk zijn om naar te kijken en zeg nou zelf, was de Champions League finale dan een staaltje van “goed” voetbal? Ik vond in ieder geval van niet, op een paar goede momenten na, was het een saaie bedoening.

   • Sir Charles zegt op

    Het spel van de Thaise dames was niet om aan te zien en toch ben en blijf ik een Thailandliefhebber, ook dát kan.

 5. Piet de Ruiter zegt op

  Ik volg het in NL, op kanaal 13 of Eurosport elke dag 2 wedstrijden.

  Thailand kan in Zuid oost Azie wel dominant zijn,echter tegen de twee groot machten Duitsland en Noorwegen is andere koek.

  Korte analyse 1e helft Thaise dames: Norge -Thailand
  De Noren gooien de bal hoog bij de tweede paal waar de thaise verdediging niet op reageerde met verdedigen bv.23e minuut.
  De 1-0 kwam uit een vrijebal waar de nr.6 van thailand met de ogen dicht omhoog sprong? had ze blijven kijken, had ze de bal geraakt en was de bal over gegaan.
  Dit ter info. Wat men moet veranderen : dekking beter verzorgen. Bij balbezit, aanbieden en vrijlopen (ook zonder bal)
  Bij voorzetten niet blijven staan maar mee springen evt. uit balans of hinderen van tegenstander(s) nu bleef men gewoon op de grond staan. zie 12e minuut.
  De keeper : NIET uitschieten,alle ballen waren in deze voor de Noren?! geef de vrije man achter de bal en bouw van achter op.
  Handeling snelheid MOET omhoog (zie 56e minuut) gewoon de bal kwijt ivm. te laks
  Tip: tegen Duitsland : Kort op de man (vrouw) verdedigen en bij de hoge voorzetten de 2e paal dekken.
  Succes gewenst uit Nl.

  Sir Charles ,ik moe U helaas gelijk geven.

  • Gringo zegt op

   Kijk, aan zo’n analyse hebben de Thaise voetbalsters wat aan. Jammer, dat ze het niet zullen kunnen lezen.
   Piet, jij moet maar de volgende trainer van het Thaise team worden, ha ha!

   • Piet de Ruiter zegt op

    Hallo Gringo,

    Ik ben nu nog actief werkzaam in NL, maar ga toch overdenken vervroegd met pensioen te gaan en me te vestigen in Thailand, dus over 1 a 2 jaar ben ik beschikbaar hoor.555555

    Groet : Pieterman


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website