Thaise voetbalcompetities per direct beëindigd

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags: ,
18 oktober 2016

De Football Association of Thailand (FAT) heeft in een persbericht meegedeeld, dat de Executive Committee van de voetbalbond heeft besloten om met onmiddellijke ingang alle wedstrijden van veldvoetbal, zaalvoetbal en beachvoetbal af te gelasten tot aan het eind van dit jaar.

De stand van alle door de FAT georganiseerde competities van 14 oktober 2016 is tevens de eindstand. De plaats van een club in deze stand is ook bepalend voor deelname aan de competitie van 2017.

Voor de nog uitstaande wedstrijden in het bekervoetbal worden de winnaars op een later te bepalen datum door loting vastgesteld.

De competities in Thailand waren al tot aan de laatste fase gevorderd, in de Thaise Premier League moesten nog 5 of 6 wedstrijden van de 36 worden gespeeld.

De voorzitter van de FAT heeft inmiddels de beslissing in een open brief verdedigd nadat er door verschillende clubs en voetbalfans geklaagd is. Somyot Phumphanmuang zegt, dat de beslissing in overleg is genomen, omdat de mensen in Thailand in deze moeilijke tijd wel andere dingen aan hun hoofd hebben dan een voetbalwedstrijd.

Hij liet niettemin de deur op een kier staan. Hij neemt de volle verantwoordelijkheid voor de beslissing, maar als er voldoende geklaagd wordt, zou de beslissing om de competities te stoppen alsnog kunnen worden ingetrokken.

Naschrift Gringo: het lijkt mij een spontane beslissing, maar kan volgens mij gevolgen hebben voor deelname aan de Aziatische Champion’s League en andere internationale competities.

Bron: website Football Association of Thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thaise voetbalcompetities per direct beëindigd”

 1. Dennis zegt op

  De Thaise Premier League had nog 3 wedstrijden te gaan (voor sommigen 4 omdat er wedstrijden zijn verplaatst). De nummer 1 staat 5 punten voor op de nummer 2 en de kampioen van voorgaande jaren (Buriram United) stond op een te grote achterstand om nog nummer 1 te worden.

  Onderin is het spannender; de nummers 12 (Pattaya United) t/m 17 (Chainat) staan slechts 4 punten van elkaar en zeker de nummer 14 t/m 17 staan slechts op 1 punt van elkaar. Dat zou in 3 wedstrijden dus nog wel eens heel anders kunnen zijn uitgepakt.

  Aangezien er in de komende tijd eigenlijk niets wordt georganiseerd en de nieuwe competitie half maart altijd weer begint, laat dat weinig ruimte om alles later in te halen. Voor de teams “onderin” is het zuur en met name de nummer 16 en 17 (Army United en Chainat FC) zouden kunne klagen. De rest zal zich waarschijnlijk realiseren dat er weinig te winnen valt. Letterlijk en figuurlijk!

 2. Chris zegt op

  Als ik het goed begrepen heb heeft Phrayut gisteren te kennen gegeven dat wat hem betreft de competitie niet hoeft te worden stopgezet. Het volk moet ook gelukkig blijven tenslotte.

 3. Henk zegt op

  In een land waar veel gekonkel en onderlinge relaties zo op de voorgrond staan, is dit een garantie voor veel onrust in de voetbal wereld. Zeker als de voorzitter de deur op een kier laat staan.
  Hoe is het trouwens geregeld met het salaris van de spelers en coaches.

 4. Rene zegt op

  Als volger/fan van Chainat FC is het wel jammer, zeker gezien de overbrugbare achterstand. Nu ben ik niet op de hoogte van salarissen en dergelijke die spelers ontvangen maar degraderen kan behoorlijk invloed hebben op een club.

  Zeker omdat het voor buitenlandse spelers als Sinama (ex. Liverpool) niet interessant meer is om in een “minder” voetballand niet op het hoogste niveau te spelen.

  Aan de andere kant heeft Chainat het lastigste programma voor het slot van de competitie. Dus de kans om punten te halen lijkt niet al te groot.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website