Sport kan wreed zijn, dat weten we, maar als je onderstaande video ziet, bekruipt je toch een gevoel van compassie met een Thaise speler tijdens een wedstrijd snooker in Engeland.

Tepchaiya Un-Nooh speelde een prachtige game richting de maximaal haalbare score van 147 punten. Niets leek hem in de weg te staan die score te behalen en daarmee een speciale prijs van 66.000 Amerikaanse dollars op te strijken. De laatste bal, de zwarte 8, lag in een gemakkelijke positie om gepot te worden en zie hoe – door jeugdige overmoed? – de bal de pot op een haar na mist en terugketst.

Hij zal er nog vaak van dromen wat hij met die ruim twee miljoen Baht had kunnen doen!

Bron: Coconuts Bangkok

[youtube]https://youtu.be/4qrssHrGZ5s[/youtube]

3 reacties op “Hoe een Thaise snookerspeler een prijs van 66.000 dollar mist (video)”

 1. Leo Th. zegt op

  Als liefhebber van het snookerspel, wat ikzelf bij verblijf in Pattaya regelmatig bij Mike’s speel, heb ik de betreffende wedstrijd op Eurosport gevolgd. Un-Nooh wist in de match menig moeilijke bal te potten en niets stond schijnbaar de maximale break van 147 punten in de weg. De op het oog ‘vrij makkelijke’ laatste zwarte bal (geen zwarte 8, bestaat niet bij snooker), goed voor 7 punten, werd echter niet gepot. Jeugdige overmoed of een te veel aan spanning, wie zal het zeggen? Un-Nooh was zichtbaar en begrijpelijk zwaar aangeslagen door het missen van de kans om in één van de belangrijkste snookertournooien deze sportieve prestatie in de boeken te krijgen. En het gemis van de aanzienlijke geldprijs is natuurlijk ook een flinke teleurstelling voor deze jonge speler. Net zoals Gringo had ik ook compassie met hem.

 2. kjay zegt op

  Jammer, kan gebeuren. Was 2 weken geleden bij de Kings Cup Pool Billiard en ook daar werd 2x op een zeer belangrijk moment een pot gemist door de echte topspelers! Hij verloor eigenlijk nog kansloos met 6-2 in frames, maar mooi dat er na James Wattana zich weer een Thaise speler in de top mengt.

  Ben benieuwd naar het WK Darts waar zich ook een Thai voor geplaatst heeft, toch een mooie prestatie dat die zich via voorrondes geplaatst heeft. Zijn naam is Thanawat Gaweenuntawong. Hij heeft alleen een groot probleem…..Hij lootte de nr 1 en de man van de laatste 3 jaar Michael van Gerwen!

  Waarom blijven de Thai zover achter in de pool wereld? Als ik zie hoeveel spelers er in de top 100 staan uit Taipei, Filipijnen en China laten ze het daar toch afweten.

 3. Teun zegt op

  … en wat het nog erger maakt is dat hij vooraf niet op de hoogte was van deze geldprijs (welke overigens gedeeld gaat worden door evenzoveel spelers die tot zondag kans zien ook een 147-break te scoren, want dan is de finale van de English-Open).

  Bron: BBC-sport-snooker http://www.bbc.com/sport/snooker/34979843


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website