Thailand in kwalificatie-eindronde WK 2018 voetbal

Door Gringo
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags:
2 april 2016

Het voetbalteam van Thailand, de War Elephants, heeft deze week met 2-2 gelijkgespeeld tegen Iraq (de wedstrijd werd in Teheran, Iran gespeeld) en heeft zich daarmee verzekerd van een eerste plaats in de groepsfase van ronde 2 van de kwalificatie in de Aziatische zone voor het WK 2018 in Moskou.

Thailand bleef ongeslagen in de groepsfase, waarbij wel opgemerkt moet worden, dat de betreffende groep slechts 4 in plaats van 5 deelnemers had. Iraq plaatste zich als tweede, terwijl Vietnam en Taiwan uitgeschakeld werden.

Deze eerste plaats betekent, dat Thailand doorgaat naar de eindronde, waarin 12 teams strijden om 4 plaatsen tijdens het WK 2018 in Moskou. De 12 teams worden ingedeeld in groepen van 6 en de nummers 1 en 2 van elke groep gaan rechtstreeks naar het WK. Ook de nummers 3 van elke groep maken nog een kans zich te plaatsen.

Als u alle uitslagen en standen van de Aziatische zone wilt zien, ga dan naar: www.fifa.com/worldcup/preliminaries/asia/index.html

 Uit de loting later zal blijken met wie Thailand om die plaatsen zal strijden. Het zal niet gemakkelijk zijn, want ook landen als Australië, Saudi-Arabië, Japan, Korea en Iran hebben zich moeiteloos voor deze eindronde geplaatst. Vooral Japan en Korea vielen op, omdat zij in hun respectievelijke groep geen enkel tegendoelpunt incasseerden.

Niet alle Thais hebben veel fiducie in het Thaise voetbalteam. Een bekende Thaise comedian, Udom Taepanich, zei onlangs: “Tegen de tijd dat Thailand zich plaatst voor de World Cup, speelt de rest van de wereld al om de Universum Cup,”

Het halen van deze eindronde is echter al een groot succes voor het Thaise voetbal, want het heeft zich nu ook al rechtstreeks geplaatst voor de Asian Cup 2019.

Bron: Coconuts Bangkok

1 reactie op “Thailand in kwalificatie-eindronde WK 2018 voetbal”

  1. henk zegt op

    De vorige thuis wedstrijd heb ik bijgewoond in Bangkok.
    dat was toch een belevenis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website