Nederlandse volleybaldames in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags: , ,
9 juli 2016

Wist u, dat het Nederlands dames volleybalteam momenteel in Bangkok deelneemt aan een groot toernooi, de FIVB World Grand Prix 2016? Nou, ik in ieder geval niet, maar werd er opmerkzaam op gemaakt door berichten op de Facebook-pagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

Nog even gegoogled, maar er is geen enkele Nederlanden krant, die over dit evenement bericht. Voetbal en wielrennen nemen alle tijd en ruimte in de pers in beslag en dat is eigenlijk wel jammer.

Want de dames spelen een toernooi in een heel sterk veld, met Brazilië, USA, China, Rusland en Thailand. De eerste wedstrijd tegen de USA ging jammerlijk verloren met 3-0, maar de tweede wedstrijd tegen China werd met 3-2 gewonnen in wat de website van de wereldvolleybalbond een kraker noemde, waar het publiek op een prima wijze van topvolleybal kon genieten.

Omdat China inmiddels ook van de USA heeft verloren, hebben de Nederlandse volleybaldames zich geplaatst voor de halve finale van de FIVB World Grand Prix. Zaterdag 9 juli speelt Oranje om 15.00 uur (Thaise tijd) die halve finale tegen het sterke Brazilië. Zou die wedstrijd gewonnen worden, dan volgt zondag de finale.

De wedstrijden worden gespeeld in het Huamark Indoor Stadium, dat een capaciteit heeft van 15000 toeschouwers. U kunt daar de wedstrijden, niet alleen van het Nederlandse teams, bijwonen, maar ook de Thaise televisie zendt de wedstrijden ook uit. Voor alle informatie over dit toernooi met uitslagen, verslagen, enz. gaat u naar de website worldgrandprix.2016.fivb.com

Bovendien zijn alle wedstrijden live te volgen op Facebook, ga daarvoor naar: www.youtube.com

9 reacties op “Nederlandse volleybaldames in Bangkok”

 1. Ellis zegt op

  Wauw, wauw wauw, gewonnen Ans. Joepieeeeeeeeeee!

 2. Leo zegt op

  In deze final group (dames) spelen de 5 beste landen van de wereld (USA, Brazilie, Rusland, China en Nederland) met Thailand als organiserend land. Ik heb zelf de wedstrijd Nederland – USA bijgewoond, na kaartjes gekocht te hebben op de zwarte markt. Zoals bij veel grote evenementen worden alle kaartjes opgekocht en voor een groot deel met veel winst op de zwarte markt verkocht. Op het moment dat het deelnemersveld bekend was, ergens eind juni, heb ik op alle mogelijke manieren geprobeerd om voor mijzelf kaartjes te kopen. Onmogelijk, nergens meer een kaartje te krijgen. Jammer, maar helaas. Gelukkig zijn de Thaise wedstrijden wel via de TV te volgen. Op dit moment staat Nederland met 2 – 0 in sets achter in de halve finale tegen Brazilie. Later vandaag volgt nog USA – Rusland. Morgen om 12.00 Thaise tijd Thailand – China (om plaats 5 en 6), daarna de verliezer van Nederland – Brazilie (hoogst waarschijnlijk Nederland) tegen de verliezer van USA – Rusland (hoogst waarschijnlijk Rusland). Tot slot de finale tussen waarschijnlijk Brazilie en USA. Dat wordt een echte kraker.

 3. chris zegt op

  Thaiticketmajor verkocht kaartjes voor afgelopen woensdag voor 200, 400 en 600 Baht maar was (opvallend) erg snel uitverkocht. Via andere websites kon je nog wel dezelfde kaartjes kopen, voor ruim 1800 baht. Daar doe ik niet aan mee hoewel ik graag had willen gaan kijken. Ik kijk nu TV.

 4. bob zegt op

  Hallo Gringo,
  Je stelt me teleur. Zowel in Telegraaf als AD aandacht voor dit finale toernooi. Ook op de website van de volleybal bond, de FIVB en niet te vergeten de Bangkok Post. Alle Thais volgen dit evenement op de voet.

  En waarom noem je de Europese Kampioenschappen Atletiek verspeeld in Amsterdam niet. Ook te volgen via Eurosport.

  En Wimbledon?

  Kort door de bocht bericht van uw hand.

 5. Rob Urbach zegt op

  Als oud volleyballer was ik ervan op de hoogte dat het Nederlands dames volleybal team op wereld niveau presteert. Omdat ook mijn Thaise vrouw een liefhebster is van de sport weet ik ook dat Thailand behoorlijk in opkomst is. We hebben al vaker wedstrijden van beide teams op de Thaise tv kunnen volgen. Nederland heeft inmiddels verloren van Brazilie, maar dat ze van China hebben gewonnen en vooral de manier waarop heeft ons beiden veel kijkplezier opgeleverd. Mijn vrouw was in dit geval voor ons landje waar ze 20 jaar heeft doorgebracht. Het Nederlandse dames team heeft zich al geplaatst voor de olympische spelen. Wordt weer wat puzzelen hoe laat ze dan ingepland staan, maar ook dan gaan we er weer voor zitten. Volgende week gaan we wedstrijden bekijken. Onze dochter van 12 speelt dan voor haar school tegen andere scholen bij ons in de regio Ta Phraya. Ook daar genieten we weer van.

 6. Jack G. zegt op

  Laat Brazilië en de VS maar lekker strijden om de beker. Volgende maand moet het gebeuren in Rio. Wat ik altijd lees is dat het Aziatische spel Nederland niet zo ligt. Dus dat wordt nog wel even oefenen tegen Aziatische tegenstanders.

 7. Leo zegt op

  Probleem voor de Thaise, maar ook voor de overige Aziatische landen, is vaak het gebrek aan lengte. Met name bij het blocken is dat best een grote handicap. Maar Thailand is voortreffelijk bezig en hebben een goede ploeg. Helaas ontbreken ze op de Olympische Spelen.
  Het Nederlandse team heeft echt een heel goede basis en zouden bij de Olympische Spelen wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. In dit toernooi toch mooi van de wereld 2, China, gewonnen. En goed gespeeld tegen de Amerikanen.

 8. Jack G. zegt op

  2-0 achter en toch even met 3-2 winnen van de Russen. Een wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal is gefloten.

 9. Daniël M zegt op

  blauw – wit – rood boven! (…)

  Of het nu Thailand of Nederland is, maakt mij niet uit.

  Maar waar zijn de Belgen?

  In elk geval, zonder Thailandblog had ik dit ook niet geweten.

  In elk geval zou ik graag ook eens een wedstrijd – gelijk welke sport dan ook – tussen Thailand en België willen zien (thuis of op tv). Dan is er thuis misschien ook eens wat meer spanning 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website