Golf in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Golf, Sport
Tags:
6 juli 2016

Voor de liefhebbers van golfsport zijn er volop mogelijkheden in de omgeving van Pattaya, maar ook in de rest van Thailand. De greens en de fairways zijn perfect aangelegd met een prominent gebruik van waterpartijen.

In totaal zijn er 20 golfterreinen in ruime omgeving van Pattaya ontworpen door de beste architecten op dit gebied. Met daarbij uitstekende voorzieningen, die elke internationale vergelijking kunnen doorstaan.

Golf in Thailand wordt bijna altijd gespeeld met uw eigen persoonlijke caddy, die de bezoekers met raad en daad kunnen bijstaan. Binnen een grove driehoek van Si Racha – Sattahip en de wegen 231 en 3241 vermelden wij een paar parken met telefoonnummers:

 • Burapha Golf Club met 36 holes, telefoonnummer: 085-288 8226-7
 • Laem Chabang 27 holes, telefoonnummer: 038-372 273
 • Phoenix Country Club 27 holes, telefoonnummer: 038-239 400
 • Plutaluang 36 holes, telefoonnummer: 080-209 9175
 • Siam Country Club-old 18 holes, telefoonnummer: 038- 909 700
 • Siam Plantation 18 holes, telefoonnummer: 038-909 600

Golfbanen in Thailand zijn bijna allemaal openbaar en staan bekend om hun hoge kwaliteit aan faciliteiten en grote gastvrijheid van het personeel. Diverse golfbanen bieden tevens logies aan en vaak beschikken ze over uitstekende faciliteiten zoals zwembaden, sauna, jacuzzi, massages en restaurants.

Dit maakt een golfreis naar Thailand ook ideaal voor niet-golfende reisgenoten. Er zijn in Thailand ook veel luxe resorts die over een eigen golfbaan beschikken. Dat er vele speciale golfreizen naar Thailand aangeboden worden, mag na het voorgaande duidelijk zijn.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Golf in Thailand”

 1. Alex zegt op

  Niet te vergeten Cha am en Hua hin, je struikelt daar over de golfbanen. Royal Hua hin pal achter het treinstation is de 1e golfbaan van Thailand geopend in 1926 meen ik. Vele golfclubs zonder baan waar je voor thb.1000 – 1500 p.j. lid bent en elke week een onderlinge wedstrijd speelt. EEN GEZONDE VERSLAVING noem ik het. Vaak op maandag of vrijdag is het Sportsday en speel je voor een fractie van de toch al lage greenfee 18 holes. Vergeet niet de caddy te tippen, bij een par thb.20 of thb.50 bij een birdie. Ik lees veel te weinig op Thailandblog over golf in Thailand, prima hobby voor een expat, beter en gezonder dan om 11 uur de 1e Chang van de dag al te nuttigen lijkt mij.

 2. JWL zegt op

  Beste Alex
  Ik weet van het bestaan van een “golfclub zonder baan ” in Pattaya , maar ik ken er geen in de Hua Hin /Cha-Am regio . Als jij of iemand anders me daarmede kan helpen, graag……
  Het golfen in Hua Hin e.o. is knap prijzig of je moet verder weg gaan , waar overigens ook mooie banen liggen met zinnige greenfees. Ik denk daarbij aan Royal Ratchaburi.
  B.v.d. Jan W.

  • willem zegt op

   Inderdaad rond Ratchaburi liggen een aantal golfbanen die zeer schappelijke prijzen hanteren. Maar helaas toch wel wat ver van Hua hin.

   http://www.1golf.eu/en/golf-courses/thailand/cities/ratchaburi/

  • Alex zegt op

   Beste Jan W.
   Ik ben invite lid van de chaamgolfclub.com lidmaatschap is meen ik thb.1000,= p.j.en een collega van mij is ook lid. De secretaris is een Aussie David Watson en de rest van het bestuur bestaat uit Scandinaviërs en een Zwitser en nog 4-5 Nederlanders die er permanent wonen zijn ook lid. Ik betaal gemiddeld thb.1700,= voor een ronde en thb.300,= caddie tip dus. thb.2000,=

   Jaren geleden deed ik zaken ( travel business) met een Noor die in Cha Am woont en sinds ik golf kwam ik er achter dat hij dat ook deed zodoende. golftrips-cha-am.com ROGEIR HEIMSTED. Bij hem kun je ook trips boeken, een relax persoon

   • Jan Willem. zegt op

    Beste Alex Dank.
    Goede informatie die ik zeker ga gebruiken . Kun je dit verder documenteren zodat ik , ook mijn egaa en veel van mijn golfvrienden in Hua hij een lidmaatschap kunnen aangaan .
    Om niet ieder een te belasten met een uitgebreide communicatie , mijn email adres is
    janw.devos@gmail.com.
    Nochmaals dank Jan Willem.

 3. willem zegt op

  Ik golf gemiddeld 8 weken per jaar nagenoeg alle weekdagen in Thailand. dat zijn ongeveer 40 dagen golf. Niet slecht voor een toerist. Nee ik woon er niet maar ik ben er regelmatig.

  In de omgeving van Pattaya golf je veel voordeliger dan nabij Hua Hin. Dat scheelt al snel 1000 tot 2000 baht per rondje golfen. Bij Pattaya zijn er verschillende banen die gedurende het hele laag seizoen, mei t/m oktober, slechts +/-1000 baht rekenen voor Greenfee, caddiefee en cart. Spot goedkoop.

  Sluit je aan bij een golfsociety/sportsbar en het transport is geregeld en je speelt met andere mensen. Super gezellig.

  Voor meer informatie over waar de societies zijn verwijs ik naar de link.

  http://pattayasports.org/latest-news/golf/golf-schedules/

  Helaas zijn er naar mijn weten geen open toegankelijke golf societies in Hua Hin en omgeving.

  Nog een tip: Hua Hin heeft in augustus en september een golffestival. Dan kun je op de meeste banen voor een zeer schappelijk tarief spelen. Het zelfde geld voor Chiang Mai in mei en juni.

 4. Jos zegt op

  Thailand is het beste en mooiste land ter wereld om golf te spleen.
  Ik heb veel landen bezocht om te golfen maar nergens ter wereld kan je deze luxe en service vinden.
  De voordelen kort op een rijtje.
  De prijzen zijn zeer concurentieel met andere mooie plaatsen ergens op de wereld.
  Men moet steeds met een caddie spelen, geen betweterige man die het u eens gaat uitleggen, maar een vriendelijke dame die u helpt waar het nodig is.
  Na elke 3 of 4 hole’s is eer een standje waar je fris drinken en iets te eten kan kopen aan zeer democratische prijzen. Nergens anders kan je deze luxe vinden
  En als u in de winterperiode gaan ben je zeker van mooi weer.
  Voor mooie en geode golfbanen aan te leggen en te onderhouden heb je 3 zaken zeker nodig.
  Dat is , veel water, hoge temperature en goedkoop personeel.
  Dat is er allemaal in Thailand

  Ik zou zeggen, als je nog geen golf speelt, begin er snel aan, het is een gezonde verslaving
  Zeker in Thailand

  Succes

  • willem zegt op

   Jos,

   Allereerst heb je helemaal gelijk met je constatering dat Thailand een zeer geschikte golflocatie is. Door velen onderschat. Helaas denken veel Nederlanders met name aan de sexindustrie van Thailand en is het golfen nagenoeg onbekend.

   Wat zijn democratische prijzen in het standje / kiosk op de golfbaan? Ik neem aan dat je redelijke prijzen bedoelt. 50ct voor een flesje water. ongeveer een euro voor fris en +/-1.50 voor een biertje. Of zoiets. Per baan natuurlijk verschillend.

   Je schrijft over betweterige mannen versus vriendelijke dames. Ik heb nieuws voor je Er zijn ook veel mannelijke caddies in Thailand. Niet iedere baan heeft ze maar ik ben ze vaak tegen gekomen. De mannen zijn vaak de beste caddies. Niet betweterig maar wel erg kundig. Vaak spelen ze zelf ook golf en niet zelden beter dan de spelers waar ze caddie voor spelen. Betweterigheid heb ik ook al wel eens bij vrouwelijke Thaise caddie meegemaakt.

 5. Alex zegt op

  Ook leuk maar dan net buiten Kanchanaburi ligt een golfbaan met bungalows waar er mooie aanbiedingen zijn tot oktober met 18 holes golfen op dag 1, overnachten +ABF, 18 holes golfen op dag 2 en gratis 1 uur massage voor thb.1800,= all-in weekend en thb. 1500,= in de week. MIDA GOLFCLUB staan ook op FB.

  Vanuit Cha Am of Hua Hin goed te doen in 3-4 uurtjes rijden en een andere omgeving die vaak tijdens een Thailandtour maar 1-2 nachten op het programma staan maar een zeer mooie provincie is om langer te bezoeken.

  • Jan Willem. zegt op

   Deze en voorafgaande informatie hebben me echt verder geholpen .
   De optie , twee dagen golfen met overnachting ++ op Royal Ratchaburi lijkt me een pracht aanbieding


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website