Chee Chan Golf Resort, nieuwste aanwinst voor Chonburi

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Golf, Sport
Tags: ,
19 januari 2019

Chonburi is een golf resort rijker. Nummer 27 in de wijde omgeving. De bouw heeft drie jaar geduurd en op 13 december vond de officiële opening plaats.

De golfcourse is ontworpen door de gerenommeerde architect David Dale. In opdracht van de Chartered Square Holding Company werd dit 5 sterren resort gebouwd voor ruim een miljard baht. Het gaat hier om een 18 hole “Championship-Course” aan de voet van de bekende Khao Chee Chan, de berg met de 130 meter hoge Boeddha afbeelding nabij de Vine Yard.

Het terrein is erg gevarieerd ingedeeld volgens de laatste inzichten, waardoor het aantrekkelijk is voor de golfspelers hier te komen spelen. De voorzitter Narit Chia-Apar weet, als geen ander wat golfspelers denken en wensen.

Het grote clubhuis biedt een goed uitzicht op de 18 holes en is verder voorzien van alles wat men kan wensen.

De actuele greenfeeprijs voor 18 holes ligt door de week tussen de 4.000 en 5.000 baht, caddy en golfkarretje 1.200 baht. Voor buitenlandse residenten en expats wordt een aparte prijs berekend. Telefonisch kan men de gewenste informatie verkrijgen, Tel. 038 196555 of e-mail: [email protected]

Door de recente aanleg komt het geheel nog wat steriel en kaal over mede door het beperkte aantal bezoekers. Over enige jaren zal het geheel ongetwijfeld aantrekkelijker tonen, zeker door de aangeplante begroeiing.

In mijn optiek ligt het clubhuis veel te ver van de ingang vandaan en werkt niet uitnodigend.

3 reacties op “Chee Chan Golf Resort, nieuwste aanwinst voor Chonburi”

 1. Rob zegt op

  Leuk aangelegd
  Maar gezien de véél te hoge prijs zal ook hook hier de bezetting tegen vallen.
  De een na de andere golfbaan kamt met financiële problemen.
  Mede door de steeds terugvallende waarde van de Thaise baht

  De toekomst zal het uitwijzen.
  Toch veel golf plezier daar!!
  Groetjes Rob

  • l.lagemaat zegt op

   Mijn inschatting is dat dit een investering is als de toekomstige CEO’s van het EEC gebeuren hier als klant komen spelen..
   Men rekent zich al rijk!

   Elders kan men voor de helft van het genoemde bedrag terecht.
   Behalve, schijnt het, bij de Siam Country Club waar men andere prijzen rekent voor “Farang liefhebbers”, dit naar aanleiding van een boos ingezonden stuk bij een krant.

 2. Cornelis zegt op

  ‘Voor buitenlandse residenten en expats wordt een aparte prijs berekend’: dat zal dan waarschijnlijk een nòg hogere prijs zijn? Kan me goed voorstellen dat het geen storm loopt…………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website