Uit een onderzoek onder 29.000 mannen en vrouwen uit 36 landen, blijkt dat Thaise mannen de minst trouwe echtgenoten zijn.

Deze wetenschap komt voort uit de ‘Global Sexual Wellbeing Survey’ een recent onderzoek in opdracht van condoomfabrikant Durex. Aan de geënquêteerden is gevraagd of ze tijdens het huwelijk wel eens vreemd gegaan zijn.

Mannelijke vreemdgangers

De Zuid-Koreanen en de Maleisiërs zijn ook geen brave huisvaders, maar worden ruimschoots verslagen door Thaise mannen. De dubieuze ranglijst van heren die naast de pot plassen:

 1. Thaise mannen 54%
 2. Zuid Koreaanse mannen 34%
 3. Maleisische mannen 33%
 4. Russische mannen 32%
 5. Hong Kong Chinezen 29%
.

Ontrouwe dames

Natuurlijk laten de vrouwen zich ook niet onbetuigd. Wel moeten Thaise vrouwen iets meer hun best doen want ze worden nipt verslagen door Nigeriaanse dames. Die mogen de titel ‘minst betrouwbaar’ in ontvangst nemen. We geven de ranglijst van ontrouwe echtgenotes:

 1. Nigeriaanse vrouwen 62%
 2. Thaise vrouwen 59%
 3. Maleisische vrouwen 39%
 4. Russische vrouwen 33%
 5. Singaporese vrouwen 19%
.

Uit het onderzoek kwam bleek verder dat Thaise mannen gemiddeld 12 sekspartners in hun leven hebben. Daarin scoren ze lager dan mannen uit Singapore en Hong Kong die 16 partners verslijten.

32 reacties op “Thaise mannen wereldkampioen vreemdgaan, Thaise vrouwen kunnen er ook wat van”

 1. Ja, ja.. die Thaise mannetjes zijn net konijnen 😉

  • Johnny zegt op

   Dat valt wel mee. Gemiddeld 1x per week en de drinkers onder de Thai bakken er al helemaal niks meer van. Vreemd gaan in Thai is het hebben van een gig, officieel iemand om mee te praten, omdat je op je vrouw uitgekeken bent ofzo. Wij Nederlanders zijn absoluut de sterren in bed.

   Getrouwde vrouwen die vreemd gaan…. mmm…. ik ken het niet, lol misschien ben ik zelf wel het haasje wie weet…. Het is niet makkelijk om als oudere vrouw vreemd te willen gaan, immers Thaise mannen zijn niet geinteresseerd in oude gebakjes.

   Ik twijfel aan de juistheid van dit rapport.

   • Maarten zegt op

    Johnny, wellicht is je twijfel terecht. In veel landen zijn mannen huiverig om overspel toe te geven, ook in een anonieme enquete. Een Thaise man (generaliserend) mag graag opscheppen over zijn avontuurtjes en overdrijft misschien een beetje bij het invullen van de enquete om zijn eigen ego te strelen 🙂

    Even serieuzer: het gaat er in de enquete om of je OOIT vreemd bent gegaan. Dus ook als een vrouwelijk oud gebakje niet meer geproeft wordt, kan ze in haar jongere jaren best vreemd gegaan zijn.

   • Ben Korat zegt op

    Maarten een Gig is een vriendje van een vrouw en voor de man is het meer noi, even voor de duidelijkheid voor de rest ben ik het wel met je eens

    Ben Korat

    • Maarten zegt op

     Ben, een scharreltje voor de (ongetrouwde) man heet ook gewoon Gig.

     • Ben Korat zegt op

      Ja maarten ik weet het net nadat ik het bericht aan je had verstuurd kreeg ik aanvullende informatie van mijn vrouw, was weer zo,n spraak verwarring die wel vaker voor komt ik denk dat iedereen dat wel mee maakt in zijn relatie met een Thaise.

      Ben

 2. Chang Noi zegt op

  Tsja de Thaise bar-dames verhalen altijd van “butterfly husband” maar uit eigen ervaring weet ik dat Thaise dames ook niet echt honk-vast zijn. Ik heb al menig getrouwde Thaise zien butterflyen. Niet met mij natuurlijk!

  Chang Noi

 3. Maarten zegt op

  Jammer voor Thailand dat het (nog) geen Olymische sport is. De mannen heersen mondiaal met ijzeren hand. De vrouwen staan kort achter Nigeria. Ik wil Thailand best een handje helpen om volgend jaar ook bij de vrouwen goud te pakken 🙂

  • kees zegt op

   Beste Maarten

   Dikke pret hij is super goed. Alleen jammer dat je je email adres er niet bijgezet heb .
   nu weten al die vrijwilligers die jou willen gaan helpen met het uitvoeren van die zware missie niet waar ze zich moeten melden

   Groet Kees

 4. marcos zegt op

  Azie is heel goed vertegenwoordigd in die 2 lijsten.

 5. martin greijmans zegt op

  Ja,vreemd gaan is al zo oud als “Metusalem” Wat let je!!

 6. Bert Van Eylen zegt op

  Voor Thaise mannen is het hebben van een “mia noi” ook een prestige zaak. In een dorp heb je bij anderen meer aanzien als je er 1 of meer hebt.
  Overspel en drankzucht, gevolgd door geweld zijn bij de grote oorzaken wwarom zoveel Thaise vrouwen in de bar’s terechtkomen. Waar wij ze dan gaan halen, terwijl de grote meerderheid van ons beweerd dat ze ergens anders werkten.
  Een Thaise die niet jaloers is bestaat NIET. Velen onder ons maken dat zich zelf wijs.
  Wij zijn de sukkels. Zelfs na 20 jaar huwelijk ken je ze nog niet. Na 12 jaar wonen in Thailand kan ik hierover meespreken. Wie het tegendeel verteld bedriegt zich zelf.
  Laat de toekomst spreken, macho’s.
  Bert ofte Khun Nok.

  • Zelfs na 20 jaar huwelijk ken je ze nog niet.
   Wie zijn ‘ze’? Marsmannetjes? Ik zou ‘ze’ niet teveel over 1 kam scheren. Wanneer ken je iemand? Staat daar een tijd voor? Ligt voor 99% aan jezelf.

   • marcos zegt op

    ken t ook in t duidelijk nederlands, heb maar 2 klassen lagere school gehad khun peter. Mijn dank

    • Och, ik reageerde op de nogal generaliserende opmerkingen. Zij en wij? Alsof het over vreemde wezens gaat. Ik ken mijn vriendin na een vrij korte tijd, al door en door. Dat wil niet zeggen dat zij ook haar mening/gedrag kan veranderen. Ik ben ook niet dezelfde persoon als 10 jaar geleden.

     • Anton zegt op

      Dit is niet cynisch bedoelt, maar hoe en wanneer weet je of je iemand ‘door en door’ kent? Naar mijn mening kun je dat nooit geheel zeker weten. Een mens is een zeer complex wezen, zeker zijn gedachtengang.

      • @ Na enige tijd weet ik al snel hoe iemand in elkaar steekt. Neemt niet weg dat iemand kan veranderen. Sterker, iedereen veranderd. In een relatie noemen ze dat ‘uit elkaar groeien’. In het zakenleven, gaat het dan om ‘verschil van inzicht’. Er van uitgaande dat je mentaal groeit en je ontwikkelt zal je anders gaan reageren.

  • Anton zegt op

   Moet ik hieruit concluderen, dat jouw ervaringen representatief zijn voor iedereen? 🙂

   • Bert Van Eylen zegt op

    Neen zeker niet, en ik weet ook wel dat er ‘anderen’ zijn, doch mijn ervaringen en ook die van kennissen laten echter niet veel ruimte. Zelf leerde ik ook een Thaise kennen van 47, de vrouw van m’n leven. En ik wens iedereen van harte veel geluk.
    groetjes,
    Bert.

    • Johnny zegt op

     Dan ben je een gelukkig man. Zou het in de leeftijd zitten dan? Beter een rijpere vrouw dan een jonge bloem?

  • Maarten zegt op

   Bert, misschien wordt het na 12 jaar eens tijd om je horizon te verbreden en in andere kringen te verkeren. In Bangkok zijn genoeg farang mannen die gelukkig getrouwd zijn met een zorgzame vrouw met een behoorlijke opleiding, een gewone baan en prinipes die wij in het Westen ook aanhangen. Dit soort stellen zijn wat minder zichtbaar omdat ze zich minder ophouden in de geijkte farang locaties en meer ‘op z’n Thais’ leven (huisje, boompje, beestje). Ze zijn er echter wel degelijk (en deze mannen zijn meestal juist geen macho’s, wellicht schuilt daarin het geheim).

 7. Anton zegt op

  Om eerlijk te zeggen heb ik zo mijn twijfels over de uitkomst van bovenstaand onderzoek, indien het ook relaties betreft met farangs. Of deze vrouwen ons eventueel ook ontrouw zouden zijn is naar mijn mening o.a. afhankelijk van:
  1) Het maakt wel degelijk uit of je praat over vrouwen uit het ‘milieu’ of over vrouwen die daar niet in hebben gewerkt. Een bardame zal het in het algemeen minder nauw nemen met de normen, dan een ‘gewone’ vrouw. Wat ik bedoel is: Je haalt de bardame uit de bar, maar haal je de bar ook uit de bardame?
  2) Het maakt wel degelijk uit hoe jouw houding is naar haar toe. Als jij haar behandelt als jou gelijke en haar respecteert en bovendien jij jezelf niet gedraagt als een ‘getatoeëerde schreeuwende baardaap’ , dan zal zij jou in verreweg de meeste gevallen niet ontrouw zijn.
  3) Het maakt wek degelijk uit hoe groot het leeftijdsverschil is. Des te groter deze is, des te groter de kans van ontrouw.
  4) Het maakt ook uit of je op gevorderde leeftijd nog steeds in staat bent haar te bevredigen. Zij is ook een vrouw met behoeftes en het is eventueel nog maar de vraag of zij deze kan en/of wil opgeven.
  Etc.

  • Tino zegt op

   Het eerste punt is weer “Bardame”. Dan zijn er veel van de meer als 50% Thaise mannen ook automatisch ManHoer geweest omdat ze aan de lopende band vreemd gaan? Onzin natuurlijk… Juist de zogenaamde goeie Thaise mensen gaan voor een groot deel vol op vreemd. Als je status hebt heb je meerdere vrouwen voor het kiezen. Als je een mooie vrouw bent en op een goeie meid lijkt krijg je het aanbod vol op en genoeg gaan er op in.

   Veel kent de Thai helemaal niet, alleen de partner + de familie. Ik ken ook de Thai die helemaal niet met “farangs” om gaat.

   Ik durf te beweren dat een ex pro./barlady minder snel vreemd gaat dan een wit Thais voorbeeld popje die zo in de mode zijn met name in BKK.

   Je hoeft je niet aangesproken te voelen hoor, ik heb er zelf nooit voor betaald. Dat gelooft ook geen Thai die ik snachts in een club tegen kom en er een beetje me babbel. Vind het best…

   • @ Tino, wanneer je reageert op andere gebruik je regelmatig het woordje ‘onzin’. Dat komt nogal betweterig over en is ook niet conform onze regels. Recepteer ook een andere mening al ben je het er niet mee eens. Mijn verzoek om dit voortaan achterwege te houden.

    • Tino bambino zegt op

     Oh en net in dit geval noemde ik mijn eigen stelling “onzin”.
     Maar goed, ik zal er eens op proberen te letten als men dat wil en bedankt 🙂

 8. colin de jong zegt op

  Het is een soort van erbij horen zeker als je geld hebt,moet je er een paar Mia’s op na houden zo heb ik ervaren in mijn Thaise kennisen kring. Maar mijn Thai-Chinese vader zoals ik hem noemde maakte het wel erg bont en had minimaal 2 elftallen. Wel gelachen want moest overal even stoppen en binnen 5 minuten was hij weer terug.Broer konijn kwam sneller klaar dan het geluid en had er maar weinig plezier van,en noemde hem dan ook op laatst papa Rabbit en hij was er nog trots op ook. Helaas stierf hij op een klein klusje maar nog wel met zijn pistool omhoog.

 9. siamees zegt op

  Ik ben nog vrij jong en mijn vrouw die is net ietsje ouder,maar de meeste farangs die ik in Thailand tegen kom zijn wel wat ouder en als er dan al een groot leeftijdsverschil tussen de farang man en een jonge Thaise is,is er blikbaar meestal overspel vanwege de Thaise,mijn vrouw en vele andere Thais die zeggen dat zelf hoe kan die farang zo dom zijn!Wat had je gedacht alleen de poen moeten ze hebben van die oude man banana not work,dat hoor ik hier genoeg van de locals en dat zie ik hier ook genoeg als een Thaise vrouw van een oude farang alleen uit gaat is dat geen butterfly meer maar een helicopter!!Ik ga niet zeggen dat het altijd zo is ,maar toch gebeurt het heel veel,mijn ogen bedriegen mij nu eenmaal niet en na 3 jaar continue in thailand geweest te zijn en veel tijd gespendeerd te hebben met alleen maar locals zijn de de meeste maskers wel afgevallen.

 10. Maarten zegt op

  Jammer dat in het rapport het cijfer ontbreekt van de farang die met een Thaise getrouwd is. We kunnen hier wel met onze vinger wijzen naar de Thai, maar uit eigen waarneming weten veel farang mannen die in Thaland wonen en getrouwd zijn met een Thaise behoorlijk van wanten als het op vreemd gaan aankomt.

 11. siamees zegt op

  Dat is ook waar,ben ik volkomen met je eens.Er lopen hier wat wijvenzotten van bij ons rond.

 12. ruud NK zegt op

  een thaise verwacht gewoon dat je vreemd gaat. Als ik een korte vakantie boek voor mij alleen is standaard de vraag bij mijn reisbureau:”waarom ga je alleen?” Als ik dan vertel dat mij vrouw niet houd van steeds weer ergens heen gaan, vragen ze mij waarom ik dan niet iemand anders meeneem. Als ik anderen vertel dat ik alleen met vakantie ga wordt er om gelachen. Alleen, dat geloof je toch zelf niet schijnen ze te willen zeggen.
  Als ik vertel dat ik een mia noi heb tel ik pas echt mee bij de dames. Schijnbaar is het in de thaise kultuur gebruikelijk en verhoogt zeker je status.

 13. Tino zegt op

  Top 10 beroepen die vreemd gaan? Dat zou leuk zijn he? De politie scoort hoog weet ik nu al. Ze gaan niet vreemd ze hebben er serieuze relaties bij zie ik en ja dat kan makkelijk met zo’n “verzamel” inkomen en mannelijke status.

 14. HansNL zegt op

  I sta niet echt te kijken, of liever, ik zit niet eht te kijken, van de gepresenteerde cijfers.
  Maak van dat vreemdgaan in mijn kennissenkring, zowel mannen als vrouwen, toch wel toch wel behoorlijk veel mee.

  Maar, en daar ben ik toch wel erg benieuwd naar, hoe zit het nu in Nederland?

  Als je de grootste krant van Nederland, ja die van dat papier wat onbruikbaar is voor andere zaken, en dan vooral de rubriek vrouw mag geloven, wordt er door mannen wat afgerommeld., tot heilige verontwaardiging van de reagerende dames dus.

  Echter, nog niet zo lang geleden heb ik in een wetenschappelijk blad een artikel gelezen waarin de onderzoeker stellen dat vreemdgaan in Nederland aangevoerd wordt door…..vrouwen.

  Er werd ook nog geciteerd uit een Engels onderzoek waarin bleek dat de kinderen in een klas op een na allemaal de bij de burgerlijke stand opgegeven moeder hadden, maar slechts 70% of zoiets de opgegeven vader.
  Ik kan me zo voorstellen dat dit wellicht ook zo maar in Nederland zou kunnen.
  En in Thailand, gezien de bovenstaande cijfers, dus ook.

  Voordat nu iedereen een DNA-test aan gaat schaffen, niet panikeren, het zal allemaal wel meevallen.
  Natuurlijk zijn de Nederlandse vrouwen anders dan de Engelse vrouwen.
  Nederlandse vrouwen kijken wel uit, die worden niet zwanger…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website