Slang in het nauw (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
13 december 2017

In deze video zie je een slang in Thailand die in het nauw komt doordat een roedel honden het beest aanvallen. Om eerlijk te zijn heb ik het wel een beetje met de slang te doen.

Veel expats die in Thailand weten het wel, pas op als je een roedel honden passeert. Sommigen hebben zich zelfs al bewapend tegen de viervoeter die over het algemeen gezien wordt al onze trouwste vriend.

Honden zijn eigenlijk gedomesticeerde wolven maar hebben nog wel een aantal oerinstincten die ze gebruiken om te overleven. Zo kunnen ze door samen te werken, jagen op prooien die veel groter of gevaarlijker zijn. Ruim honderd jaar geleden jaagde een befaamde jager op grootwild in Rhodesië (nu Zimbabwe) met zijn meute honden. Zijn naam was Cornelis van Rooijen, die daarvoor de Rhodesian Ridgeback (Pronkrug of Leeuwhond) gebruikte. De honden waren in staat om een leeuw aan te vallen en zelfs te doden.

In deze video zie je ook dat de honden samenwerken om de slang uit te schakelen die eigenlijk geen kans heeft.

Video: Slang in het nauw in Thailand

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hiJMuPFM6-o[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Slang in het nauw (video)”

  1. Jasper zegt op

    Nou, geen kans…. Zo te zien is het een cobra, en het is niet ongebruikelijk dat er minstens 1 hond het loodje legt bij dat soort confrontaties. Deze honden werken overigens wel heel goed samen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website