Mooi dik is niet lelijk in Thailand  

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
26 februari 2018

In Nakhon Ratchasima vond het afgelopen weekend een schoonheidswedstrijd plaats waar de titel van “Jumbo Beauty Queen” viel te behalen. Tijdens een kleurrijk spektakel won Kwanrapi Boonchaisuk van 29 jaar en 108 kilo schoon aan de haak de begeerde titel.

De schoonheidskoningin zei in een commentaar: “Ik was geheel mezelf op de verkiezing. Mijn persoonlijkheid en mijn vriendelijkheid hebben me geholpen om te winnen. Ik heb mijn zwaarlijvigheid nooit als een probleem beschouwd. Ik hou van mijn figuur en ik ben er trots op,” zei Kwanrapi, die eigenaar is van een bakkerij in Nakhon Ratchasima. Ze moedigde dikke vrouwen aan om zelfvertrouwen te hebben en in hun potentieel te geloven.

Deelnemers aan de verkiezing moesten minimaal 80 kg wegen. De hoofdprijs iwas 10.000 Baht contant, een trofee en enkele bananen. De eerste runner-up was Kamonwansiri Thanasiriprasert, die 7.000 Baht en een trofee ontving, terwijl de tweede runner-up, Patcharaporn Tianphu, 5.000 Baht en een trofee ontving.

In de travestietcategorie van de wedstrijd kwam de 30-jarige Bandita Sangkachart, die 96 kg weegt, naar voren als de winnaar. “Voorafgaand aan de wedstrijd woog ik meer dan 100 kg. Maar na een griepprik verloor ik het gewicht en trok me bijna terug uit de wedstrijd, “zei Bandita, die nu 10.000 Baht en een trofee heeft verdiend.

Ook voor de deelneemster met het zwaarste gewicht was er een prijs en die ging naar Pipu Supachokethakoon, die 156 kg op de weegschaal aantikte.

Bron: The Nation – foto’s: The Nation

11 reacties op “Mooi dik is niet lelijk in Thailand  ”

 1. Rob E zegt op

  Werkelijk walgelijk om te zien en ronduit abject om dit te stimuleren middels een ‘beauty’ contest.

  • Siam zegt op

   Ik vind uw reactie ronduit abject, u vindt dus dat die dames zich in een hoek moeten gaan zitten schamen of uit het straatbeeld moeten worden verbannen. Ik neem aan dat u dezelfde reactie heeft op de graatmagere modellen op de catwalk.

 2. DJ zegt op

  Leuk, zou je in Nederland moeten proberen, Miss Jumbo kiezen en vervolgens ook nog bananen voeren, de tafels van Jinek en van Nieuwkerk zouden dagenlang overvol zitten met volk vervuld van afschuw en verontwaardiging……….Maar ik neem er met een smile kennis van, de dames zien er goed uit hoor…….

  • Jasper zegt op

   Het zou anders een hoop bijdragen aan de acceptatie van de LBTHG#alfabet groeperingen, in Thailand komt het op prime TV, wij worstelen nog met een acceptatieprobleem naar homo’s en andersdenken…

   En wat die banaan betreft: volgens mijn vrouw suggereert dat iets HEEL anders dan het voeren van bananen aan olifanten. Of je moet die als sexuele partner willen beschouwen, natuurlijk.

  • l.lagemaat zegt op

   Leven en laten leven, T.I.T. (Tis is Thailand)

   • l.lagemaat zegt op

    This !!

 3. lung addie zegt op

  ach, je kan het ook zo bekijken: we hebben samen nog zo een pret, al beslaat ze gans het bed…….

 4. Fransamsterdam zegt op

  Je hoeft wat mij betreft niet met een grote boog om alle dikke mensen heen te lopen, maar een beauty contest is wel weer het andere uiterste.
  Toch we doen er ook van alles aan om blinde mensen naar de bioscoop te sturen en mensen zonder benen zo hard mogelijk te laten lopen.
  Dus in feite proberen we ondanks onze intelligentie de zotste dingen te verwezenlijken.
  .
  Begrijp ik nu goed dat je van een griepprik afvalt? Of is dit sjoemelreclame van de pharmaceutische industrie?
  .
  Om nog even op de dikke mensen terug te komen, volgens mij is het niet altijd de schuld van die mensen zelf. Er kunnen behalve eetgewoonten ook (stofwisselings)ziekten of andere oorzaken aan ten grondslag liggen. Tot mijn 40e kon ik tegen de klippen op eten en drinken wat ik maar wilde, er kwam nooit een gram bij. Daarna kreeg ik een groeistuip zoals in de pubertijd, maar dan in de breedte. Het is niet anders.
  .
  Tenslotte wil ik nog wel toegeven dat ik soms een zwak heb voor het wat dikkere type. Er gaat bijna geen vakantie in Pattaya voorbij of ik barfine in een beer bar of gogo wel een dame die aan de criteria voor deelname aan de contest voldoet. Meestal een serveerster die niet echt een barfine verwacht, maar dat maakt het extra leuk, en ik heb er nog nooit spijt van gehad. Je kunt er meestal leuk mee eten en drinken, ze voelen zich meer ‘vereerd’ (dat is misschien niet het juiste woord, maar ik weet even niet beter) dan zo’n ranke den die bijna alleen van de ladydrinks kan rondkomen, en dat resulteert meestal in een uitstekende ‘between the sheets’ performance, zeker als je zelf ook een beetje je best doet om de dame een aangename tijd te bezorgen.
  .

  https://photos.app.goo.gl/aVuy03OvLKjg2Lie2

 5. Peter V. zegt op

  Mooi dik is niet lelijk? Daarover verschillen de meningen dan blijkbaar…
  Maar, het is in ieder geval niet gezond en zou niet gepromoot moeten worden.

 6. Anton zegt op

  zien er goed uit maar volgens mij uiterst ongezond.
  die bananen voeren: dan denk ik aan Artis dierentuin.
  in Nederland hang je dan voor discriminatie 5555

 7. Jacques zegt op

  Ik vind het er nog netjes en onschuldig uitzien. Over smaak valt niet te twisten en gelukkig is er nog wat te kiezen. Ik heb hier geen probleem mee en de pot is 10.000 bathjes en een trofee. Het kan er af, maar staat in schril contrast met de grote beauty shows. Daar kan ik mij nog wel een voorstelling bij maken. Kennelijk is er toch minder vraag naar dit soort shows en de prijs dus ook aangepast. De lol is er kennelijk, op de foto waar te nemen, niet minder om en dat is te waarderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website