Foto: YouTube

Het is niet vreemd als een café of andere horecagelegenheid is in gericht naar een bepaald thema, maar het is wel zeldzaam als het thema leven en dood betreft. In het Kid Mai Death Awareness Café in Bangkok drinkt men een drankje in een sfeer van leven en dood.

Entree

Op loopafstand van het Ari BTS-station zullen nieuwsgierige klanten de onheilspellend ogende tunnel van de ingang naar het Kid Mai Death Awareness Café opmerken. Terwijl men de tunnel inloopt lichten borden op met berichten als “Ben je moe vandaag?”, “Is er iemand die op je wacht?” en “Wat is het doel van je leven?”.

Met zo’n sinistere ingang zou je de neiging hebben te vergeten dat je eigenlijk op weg bent naar een café. En in sommige opzichten is dat ook wel zo, want het Kid Mai Death Awareness Café presenteert caféliefhebbers een vreemde, nieuwe manier om te ervaren hoe het is om zich dood te voelen terwijl men wacht op een drankje.

Het morbide houdt daar niet op, want zodra je uit de tunnel komt, krijg je een model van een Thaise begrafenis te zien waar klanten in de kist kunnen gaan liggen om te voelen hoe het is om dood te zijn. In levenden lijve dus de dood ervaren.

Kid Mai Foundation

Het idee voor het thema van leven en dood komt van de filosoof/eigenaar, Dr. Veeranut Rojanaprapa. Het Kid Mai Death Awareness Café door de Kid Mai Foundation opgericht als een manier om de jonge generatie aan te trekken, die zich zouden moeten verdiepen in de leer van de Boeddha, vooral om het bewustzijn van de dood te vergroten. Hoewel de dood onvermijdelijk is, discussiëren mensen er zelden over. Daarom biedt het café preken en activiteiten die mensen aanmoedigen om goede daden in deze wereld te doen voordat hun tijd is gekomen

Bijzondere drankjes

Afgezien van de bizarre omstandigheden heeft het Kid Mai Death Awareness Café ook speciale drankjes met namen, die verschillende levensfases vertegenwoordigen.

Het eerste drankje, getiteld ‘Born’, is bedoeld om de geboorte uit de moederschoot aan te geven. De volgende is “Elder”, dat het punt in het leven moet symboliseren van het ouder worden en lichaamsfuncties verminderen. “Pain”, een bloederig uitziend drankje, moet de pijnvolle periode duiden alvorens men met “Death” aan zijn einde komt.

De drankjes zijn niet echt duur, maar de onverschrokken bezoeker, die bereid is drie minuten in een gesloten doodskist te gaan liggen, krijgt nog eens 20 baht korting. Zo, daar doe je het voor!

Tenslotte

Delen van de tekst hierboven vond ik in een lang artikel op de website van Bangkok Post. U kunt dat uitgebreide verhaal lezen op: www.bangkokpost.com/

Op YouTube vindt u meerdere video’s, waarvan ik de onderstaande koos:

 

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Kid Mai Café van leven en dood in Bangkok”

 1. Marc s zegt op

  Dit onderwerp is niet bepaalt nieuw
  In Brussel is er een café met een lijk in de kist
  Je drinkt er uit een doodshoofd
  Nee ik ga er nu niet speciaal voor naar Bangkok
  In ieder geval veel geluk aan de andere mensen

 2. Rene Martin zegt op

  Apart en bijzonder. Wanneer ik in weer Bangkok ben toch maar eens gaan kijken. Bedankt voor de tip.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website