Darten is verboden in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
6 februari 2018

De horeca-wereld in Pattaya werd deze week weer eens opgeschrikt door invallen van de politie. Nee, men was niet op zoek naar buitenlanders, die een overstay hadden of als crimineel worden aangemerkt, maar de bareigenaren werd medegedeeld, dat het spelen van darts in Pattaya verboden is. Dartborden, die werden aangetroffen, werden in beslag genomen.

Voriger week woensdag werd begonnen in Soi 6, waar in menig bar het populaire spel van darten wordt beoefend. Ook horeca-gelegenheden in andere straten werden gecontroleerd op het bezit van een vergunning voor het spelen van dit spel. Als die vergunning niet kon worden getoond, werden de dartboards en andere materialen in beslag genomen.

De baruitbaters waren hogelijk verbaasd, omdat zij van het bestaan van een vergunning voor darten niet op de hoogte waren. Dat kan kloppen werd hen door de politie verteld, want zo’n vergunning bestaat ook nog niet. De regels hiervoor zijn in de maak en tot dat die vergunning beschikbaar is, is het spelen van darten in Pattaya verboden.

Het verbod op het spelen van darts veroorzaakte grote consternatie in Pattaya, want er wordt niet alleen door individuele mensen darts gespeeld, maar Pattaya kent ook meerdere darts-competities, waarin zowel Thais als buitenlanders spelen. De organisatoren hebben de competitie opgeschort en hebben contact opgenomen met Pattaya City Hall en met de Thailand Darts Association om opheldering te krijgen over het optreden van de politie.

Bron: Thaivisa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Darten is verboden in Pattaya”

 1. Bert zegt op

  Nieuwe bron van inkomsten voor de politie 🙂

 2. Harold zegt op

  Weer zo’n vreemde aktie. Je zou denken dat ze na het bridge gedoe wel iets geleerd zouden hebben.

  Volgende aktie : Poolbiljaarten?

  • Kees zegt op

   Als je Thailand een beetje kent verwacht je toch niet dat ze van dat soort dingen leren. Sterker nog, ik heb wel eens een ‘vakman’ over de vloer en ik zweer je, zelfs zonder Westerse maatstaven te hanteren komt het altijd op mij over alsof ze alles voor de eerste keer in hun leven doen.

 3. harry zegt op

  Bridgen mag niet, Als je last hebt van rugklachten mag je ook niet eventjes uitrusten op je eigen klapstoeltje.Roken van elektronische sigaret:Betaal flinke boete of ga naar het gevang.Roken op het strand , idem.Nu mag darten dus weer niet .Ben zelf geen roker ,speel ook geen darts of kaart.Toch ben ik benieuwd wat de volgende actie word om het eens zo gemoedelijke land een stuk “gezelliger” te maken…

  • chris zegt op

   een verbod op zeuren…??

 4. loe zegt op

  Geen vergunning voor een dartbord….. Waar kan ik die dan aanvragen?
  Zo’n vergunning bestaat ook niet, maar toch nemen we je dartbord in beslag 🙂

  Waarschijnlijk worden binnenkort ook de pooltafels in beslag genomen.

  Niets wordt na gelaten om het toerisme om zeep te helpen.

  Is las laatst dat het zelfs verboden was om op een meegebracht
  klapstoeltje te gaan zitten op de wandelpromenade van de beachroad.

  • Zwarteb zegt op

   Misschien ook vergunning aanvragen voor klapstoeltje??????

 5. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Zo’n vergunning bestaat nog niet. Neem maar van mij aan dat die er ook wel nooit zal komen. Thai verzinnen dingen waar je bij staat en een domme farang gelooft het nog ook….

  • Kees zegt op

   Klopt! Verreweg de meeste Thais hebben geweldig acteertalent en degenen die dat absoluut niet hebben geven ze een TV contract.

 6. Harrybr zegt op

  Het aanvraagformulier bestaat al: staat “1000” een paar keer op.

 7. Marc zegt op

  We schrijven het bij in de lijst van de vele Thaise onhebbelijkheden. Naast al het vreemde en negatieve gelukkig nog steeds een heel heel heel klein beetje positieve zaken. Hoe lang no; is het wachten op de Farang uittocht?

 8. jos zegt op

  Waar gaan we naar toe?Zouden beter verbieden vuiligheid op straat te gooien en in de braakliggende velden. Roken in in gesloten bars bv. A go go dat mogen ze ook verbieden, met al die stinkstokken, Maar op darts??? En met de shops die dart verkopen? Wat is het volgende?

 9. Rob zegt op

  Heb een hele lieve Thaise vrouw die hier in Nederland woont, en daar ben ik heel blij mee want ik zou niet in dat land willen wonen met zijn achterlijke corrupte bestuurders.
  Nee dan valt Nederland gelukkig wel weer mee al is het hier ook niet allemaal rozengeur en maneschijn.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Had al veel eerder moeten gebeuren. Darts is helemaal geen sport in de zin dat het valt onder het motto ‘Mens sana in corpore sano’. De ‘sport’ zou in Engeland onder Henry VIII in de 16e eeuw zijn ontstaan. Oorspronkelijk bedoeld om de boogschutters ook buiten het jachtseizoen hun vaardigheden te laten oefenen. Al snel begon iemand in een dronken bui de pijlen met de hand te gooien, en door de pijlen in te korten verwerd het tot een ordinair spel dat binnenshuis (lees: in de pub) kon worden gespeeld. Geheel in lijn met deze ontwikkelingen werd aanvankelijk een bier- of wijnvat als doelwit gebruikt.
  Nota bene de engelsen zelf hebben het spelletje, dat vooral om drank gespeeld werd, nog in 1908 verboden, welk verbod pas werd opgeheven nadat uit empirisch onderzoek was gebleken dat het geen kansspel was.
  Nog steeds is het spel onlosmakelijk verbonden met Britse onderdanen die denken dat ze the world rulen, zich al sportend vol laten lopen, en waarbij op de televisie vrouwen op uiterst seksistische en verwerpelijke wijze in beeld worden gebracht. Als de spelers onderling al geen ruzie maken, is het publiek wel goed om voor een tumultueuze ambiance te zorgen, die geen enkel doel dient.
  Een beetje kwalitietstoerist zal de maatregelen beslist toejuichen, eh, in stilte omarmen.

  • NicoB zegt op

   Frans, verrassende reactie van je, wel wat kort door de bocht.
   Als je dus een darts pijltje gooit diskwalificeer je als kwaliteitstoerist.
   Niks mis met het gooien van zo’n pijltje.
   Dat er een tumultueuze ambiance ontstaat bij topwedstrijden heeft niets te maken met een gemoedelijk partijtje darts in een kroeg in Pattaya lijkt me zo.
   NicoB

   • Fransamsterdam zegt op

    Het is ook licht ironisch bedoeld Nico. Wat mij betreft mogen ladyboys een kampioenschap synchroondarten houden op het strand, waar we op kunnen gokken met als prijs een avondje gezelschap van het winnende duo. Ik ben niet zo moeilijk hoor. 🙂

  • chris zegt op

   Laat ze in Pattaya maar lekker doorgaan met darten. De kwaliteitstoerist mijdt Pattaya al jaren als de pest en zal het een zorg zijn dat men in Pattaya dart. Juichen alleen bij one-hunderd-and-eightyyyyyyyy (180)….

  • pete zegt op

   Het mag door jouw niet als sport bestemelt worden Frans Amsterdam.Tegenwoordig kun je er een aardig zakcentje bijverdienen in vergelijking met andere echte sporten zoals ,Judo,Roeien ,badminton,Skien
   Bobsleeen,Skieen,Schaatsen Marathonlopen,Zwemmen etc etc.

   Runnerup Rob Cross werd dit jaar totaal onverwacht wereldkampioen en kreeg hierbij 400.000 pond op
   zijn rekening bijgeschreven

   Wat doen al die andere tienduizenden echte sporters nu verkeert met een veel lager inkomen

   b.v Damesvoetbal: worden europees kampioenen spelen voor een vergoeding van 600 eur p maand

   Zodoende kun je beter voor je plezier een beetje pjltjes gooien en gezellig opkomen met wat leuke meiden [wat nu door de media ook verleden tijd is}
   gezellig een pintje pakken en met wat geluk en talent een dik verdiende bort met rijst verdienen voor later

   • Danzig zegt op

    Ik heb het idee dat de ironiemeter bij de reageerders uit staat. Kennen jullie Frans nou nog niet?

  • Marco zegt op

   Ha ha Frans precies je mag ook niet achter het stuur zitten met alcohol op maar wel bezopen met pijlen gooien.
   Levensgevaarlijk voor omstanders.
   Ik ga voor een alcoholverbod tijdens het darten.

 11. janbeute zegt op

  Op Thaivisa.com staat vandaag nu een mooie videofilm hoe het gegaan is met de inval en de arrestatie van de bridges spelende groep .
  Aan het einde zie je nog dat ze afgevoerd worden in een politie pickup .
  Hou je van klaverjassen wees op je hoede , voor je het weet kun je een wildeboom maken met je maten in de locale petoet .

  Jan Beute .

 12. NicoB zegt op

  Las in Pattaya News Today:
  Darts bord politie Pattaya uit elkaar gevallen wegens te intensief gebruik, geldmiddelen voor een nieuw ontbreken.
  NicoB

 13. De Inquisiteur zegt op

  Onzinnige maatregel natuurlijk.

  Doch ga je nu echt op vakantie, een reis van zowat 10.000 km, om te dartsen? Denk niet dat normale toeristen hier van wakker zullen liggen.
  Only in Pattaya.

 14. teun zegt op

  De politie heft volkomen gelijk. Darts, bridgen, klaverjassen, poolen etc.: het zijn allemaal activiteiten, die criminele achtergronden hebben. En dus moet het verboden worden. Zelfs als er nog geen regel is, die een vergunning vereist dan moet die ter plekke door de Hermandad kunnen worden “bedacht”.

  Hanengevechten, thai boxing (= hanengevecht maar dan door mensen) zijn ook aanleiding voor crimineel gedrag.

  Dat wordt natuurlijk allemaal anders als de exploitant enveloppen met inhoud uitreikt aan de controleurs op deze criminele activiteiten.

  • eergens in thailand zegt op

   dan kunnen ze de paardenraces en het thaise voetbal en dat grote tennistoernooi ook zeker afschaffen of niet soms.
   Je hebt paardenraces, hanengevechten en ja zelfs vissengevechten en daar wordt veel geld meeverdiend.

   Pekasu


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website