Hoe de Bangkokianen de rest van het land zien

Door Tino Kuis
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
30 december 2016

Amateur kaarttekenaar Rackchart Wong-arthichart maakte onderstaande politiek incorrecte ‘Siam volgens de Bangkokianen’ kaart van Thailand over hoe de Bangkokianen de rest van Thailand zien: plekken om vakantie te vieren, gevaarlijke on onbelangrijke plekken.

Alleen de stad ‘Bangkok’ heet op deze kaart ‘Thailand’, de kleine witte vlek. Volgens Rachchart denken wel de helft van de Bangkokianen op deze manier.

De presentatie op zijn Facebook pagina leverde 6.000 likes op. Velen feliciteerden hem met het naar voren brengen van vooroordelen en stereotypen, anderen betreurden het dat hij Bangkokianen in een vulgair en oneerlijk licht plaatste.

‘Het is een afspiegeling van onze nationalistisch onderwijssysteem’, zegt hij. ‘Bewustwording van deze vooroordelen is een belangrijke stap om ze te overwinnen’.

‘Ik weet niet wat ik moet doen om de situatie te verbeteren. Maar de staat moet stoppen met het uitgeven van leerboeken die onze buren alleen laten zien in het licht van oorlog voeren. Veder draait hier alles om Bangkok en we moeten meer nadenken over wat wij zien als onze culturele normen’.

Het oorspronkelijke artikel staat hier: www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=1458636079


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Hoe de Bangkokianen de rest van het land zien”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Haha.
  Ik woon in het “eat dog” deel … .

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Ik hoop dat uw op zich lofwaardige integratie streven hier toch tegen een grens botst. Ik bedoel: u gaat toch niet zo ver…… dat u ook dog……….

 2. Jasper van Der Burgh zegt op

  Jammer. Mijnheer Wang wordt binnenkort uitgenodigt op gesprek. Overigens een vrij accurate interpretatie, helaas alleen niet van de werkelijkheid maar van de rijke Thai.
  Er moet nog vel gebeuren in dit land.
  Ik heb zelf inmiddels, ook in het verkeer, de houding: ” het zijn kinderen, ze zijn niet verantwoordelijk voor hun daden” aangenomen. Zonder dat was ik al gillend weg gelopen, hier.

 3. JACOB zegt op

  Woon ook in het Eat dog gedeelte,heb echter te doen met de mensen in Bangkok,altijd druk in de file staan en slechte lucht inademen,en als het hard regent pootje baden voor de deur,wens U derhalve een fijn en gezond 2017.

  • chris zegt op

   Dat is ook een vooroordeel over Bangkok. Ik sta NOOIT in de file, adem wel slechte lucht in (maar ik schat dat er in andere delen van Thailand ook ernstige milieuproblemen zijn) en de laatste keer dat ik pootje heb gebaad op straat was in 2011 in Pattaya.

 4. KhunFlip zegt op

  Fijn dat er veel meer “hokjes” beschreven staan dan de gemiddelde kantoorcollega van mij in Nederland over Thailand heeft, die slechts eenmaal in zijn leven Thailand bezocht heeft (package holiday) en als ik dan zeg dat ik in Thailand heb gewoond en mijn vrouw Thaise is er vanuit gaat dat geheel Thailand een soort “Pattaya” is… Dit soort mensen laat ik maar lekker onder hun steen liggen! 😉 hahaha


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website