AIVD: Moeilijkste puzzel van het jaar nu online

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
19 december 2017

Ben je dol op puzzelen dan kan je met deze hersenkrakers je lol op. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft zijn jaarlijkse kerstpuzzel online gezet. De moeilijkste puzzel van het jaar bestaat ditmaal uit 42 opgaves, die deelnemers onafhankelijk van elkaar kunnen oplossen.

IDe puzzel begon ooit als interne uitdaging om systematisch denken te stimuleren, maar wordt sinds 2011 online gezet. De makers werken bij het AIVD-onderdeel Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), dat het beveiligen van staatsgeheimen als hoofdtaak heeft. Met de puzzel worden geen nieuwe AIVD’ers geworven, hij is bedoeld om mensen plezier te verschaffen.

Het insturen van oplossingen kan tot en met maandag 15 januari 2018 om 23.59 uur. Gebruik voor de antwoorden altijd het officiële antwoordformulier. Oplossingen die op een andere manier met ons worden gedeeld, kunnen mogelijk niet in behandeling worden genomen.

De editie van 2016 kende ruim 1250 inzendingen. Hij werd 100.000 keer gedownload, bijna twee keer zoveel als de vorige editie. De editie van 2017 staat op de website van de AIVD, zie hier: www.aivd.nl/publicaties/publicaties/2017/12/12/aivd-kerstpuzzel-2017-opgaven-en-antwoordformulier

Veel succes!

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “AIVD: Moeilijkste puzzel van het jaar nu online”

  1. thea zegt op

    Maar je krijgt wel een uitnodiging van de AIVD als je hem oplost want dan kunnen ze je wel gebruiken

  2. Francois Nang Lae zegt op

    Slik…. ik geloof dat er 1 of 2 vragen tussenzitten waarop ik misschien iets van een begin van een antwoord zou weten te vinden. Ik denk dat ik mijn kerstdagen maar op een andere manier besteed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website