Corbion, voorheen CSM (Centrale Suiker Maatschappij), is een Nederlands voedingsconcern dat voortgekomen is uit de suikerbietindustrie. CSM produceerde en distribueerde vele soorten bakkerijproducten en ingrediënten voor ambachtelijke en industriële bakkerijen en voor andere markten. Daarnaast produceert het bedrijf uiteenlopende melkzuurtoepassingen voor de voedings-, chemische en farmaceutische industrie. In juli 2013 werden de bakkerij-activiteiten verkocht.

De onderneming richt zich nu volledig richten op de bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan en gaat verder onder de nieuwe naam Corbion.

Corbion is marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten zoals ingrediënten en supplementen voor houdbaarheidsverlenging van voedsel, cosmetische producten, oplosmiddelen, biologisch afbreekbare plastics, farmaceutische en medische toepassingen. De vraag naar melkzuurproducten (een product gemaakt van gefermenteerde suiker) neemt per jaar ongeveer met 10% toe.

De melkzuurdivisie heeft in Rayong een lactidefabriek gebouwd die eind 2011 operationeel is geworden. Het betrof een investering van 45 miljoen euro. Het uit melkzuur gemaakte lactide is een grondstof voor polymelkzuur, afbreekbare bioplastics. De fabriek heeft een capaciteit van 75.000 ton op jaarbasis.

Corbion heeft wereldwijd een personeelsbestand van 1885 medewerkers, waarvan 210 mensen werken in Thailand.

Zie ook: www.amchamthailand.com en www.corbion.com

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse Ambassade, Bangkok

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website