Een stelletje uit Servië  zorgde weer eens voor ophef. De bovenstaande foto ging rond op social media en Thai vinden het ongepast. 

Gisteren kregen Nardica Curcin (31) en haar reisgenoot Vladimir Veizovic (31), elk een boete van 5.000 baht voor een onfatsoenlijke foto genomen op de muur van de ubosothal in Wat Phra Si Rattana Satsadaram, beter bekend als de tempel van de Emerald Boeddha.

Het stel zei gisteren op het bureau van de toeristenpolitie op luchthaven Suvarnabhumi zich niet gerealiseerd te hebben dat hun gedrag aanstootgevend dan wel in strijd met de wet was. Onfatsoenlijk en onzedig gedrag in het openbaar is verboden op grond van artikel 388 van het Thaise wetboek van strafrecht.

De toeristenpolitie heeft toegezegd nog meer voorlichting te geven aan toeristen over ongewenst gedrag tijdens bezoeken aan tempels en historische plaatsen.

Bron: Bangkok Post – Foto: Social Media

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Weer ophef om foto van toeristen bij tempel”

 1. Pat zegt op

  In dit geval kan ik dit koppeltje wel begrijpen hoor.

  Als je van de wereld bent of je kent de gevoeligheden van een land, zoals wij op Thailand Blog allemaal, dan is het vanzelfsprekend, maar als je wat wereldvreemder of verstrooid bent, dan is de foto bovenaan nu toch niet zo aanstootgevend.

  Die mensen zijn op vakantie en voeren toch geen bewuste verwerpelijke handelingen uit…

  • Ulrich Bartsch zegt op

   als je naar een vreemd land met een totaal andere cultuur en geloof gaat, heb je je eerst te informeeren naar de gebruiken van het land, toeristen denken dat ze alles kunnen doen, voor me mag de boete hoger

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Ulrich, juist deze gebruiken en verboden,die overigens bij veel van deze media gekken bestens bekend zijn,geven de kick om juist daar een foto te maken.
    In vergelijk tot de normaal denkende,zijn deze mensen vaak de gehele dag bezig om foto’s te maken op plaatsen waar het niet deugd of zelfs gevaarlijk is.
    Met de gemaakte foto’s,die hun op ziekelijke wijze als cool beschouwen, proberen ze bewust een contrast te vormen,tussen dat wat hoort,en eigenlijk absurd is.
    Een nieuwe gekke mode waarbij ze ook nog denken moedig te zijn.

 2. Fernand zegt op

  Ik woon 14 j in Thailand en pas mij aan.
  Heb hier al vele dingen zien gebeuren die niet door de beugel kunnen.
  Onbeschofte touristen met blote voeten op de tafel.Als ge naar Thailand komt moet je eigenlijk meer weten dan waar de bars zijn.Ik ken Belgen die dronken met de bromfiets rijden.Sigarettenpeuken ook op de grond gooien.Zie in restaurants russen die volle borden met eten laten staan..
  Mannen die op straat vrouwen betasten en kussen.
  Weinig respect hebben ze.

 3. VMKW zegt op

  Om de drie meter staan er bordjes waarop duidelijk wordt gemaakt dat je daar niet mag zitten……

 4. Luc Van Win zegt op

  Weten nooit van niks. 24 uur per dag met hun smartphone online, maar even 2 minuutjes de plaatselijke do en donts googelen is te veel gevraagd blijkbaar.

 5. Maurice zegt op

  Velen denken dat ze in Disneyland zijn…

 6. janbeute zegt op

  Zou de politie zich niet beter drukker kunnen maken om de dealer te vinden die de Yaba verkocht aan de bestuurder van die dubbeldeks bus die eergisteren verongelukte met 18 doden tot gevolg .
  De bus bestuurder was onder invloed van drugs .

  Jan Beute .

  • Marc zegt op

   Beste JanBeute,

   Ik ben het natuurlijk helemaal met je eens betreffende de verkeersmaatregelen en het vinden van de drugverkoper (hoewel de chauffeur het natuurlijk wel zelf genuttigd heeft), maar deze zaken staan toch los van elkaar. De Thai zijn gekwetst als ze dit soort foto’s zien en het is bovendien geregeld in de wet dat het niet mag, hoewel mij een boete van THB 5000 ook wel wat absurd lijkt om een “naïeve” toerist te straffen.

 7. Christina zegt op

  Wat mij het meest verbaasd is dat zij met een topje naar binnen mocht.
  Zelf had ik al een blouse in de aanslag om over het topje te doen en voordat ik hem aan had waren er al tientallen mensen die mij erop wezen dat ik zo niet naar binnen kon was ik ook niet van plan.
  Zelfs slippers werden niet geaccepteerd. Dus die gingen in de tas om te wisselen.
  Leef je even in en respecteer de gebruiken van een land. We waren op alles voorbereid maar ja dat wisten die mensen natuurlijk niet.

 8. T zegt op

  Ik vind de foto nogal meevallen behalve de split is zelfs een groot deel van de benen bedekt.
  Ook is het natuurlijk allemaal een beetje dubbel voor een toerist in de avonden Thaise dames half naakt in b.v. Pattaya,Phuket, soi nana etc. voorbij zien lopen alsof het normaal is in Thailand.
  En op andere plaatsen zijn er dan ineens enorme voorschriften qua kleding, ik denk dat de Thai zelf ook beter moeten gaan voorlichten over welk kledingstuk op welke locatie gebruikelijk is.

 9. Tino Kuis zegt op

  Netjes gekleed de tempels ingaan om daarbinnen muurschilderingen te bekijken van vrouwen met ontblote borsten, feestvierend en dronken volk en zelfs vrijende stelletjes.

  In de Isaan zelfs naakte vrouwen, hangend aan de Nariphon boom en naakte vrouwen in het paleis waar de Boeddha afscheid neemt van zijn vrouw en zoon om de waarheid te gaan zoeken.

  Hier een afbeelding van de Boeddha die zijn concubines vaarwel zegt: het laat niets aan de verbeelding over,

  https://www.thailandblog.nl/cultuur/bijzondere-muurschilderingen-op-isaanse-tempelgebouwen-deel-2/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website