Het Office of National Water Resources verwacht zware regenval in 14 provincies met een verhoogd overstromingsrisico in zuidelijke provincies vanaf 15 oktober. Vooral Nakhon Si Thammarat, Phang Nga, Phuket, Krabi en Songkhla krijgen het te verduren.

De lokale autoriteiten hebben de opdracht gekregen alert te zijn, maatregelen te treffen en dorpsbewoners op de hoogte te stellen.

Vanaf 15 oktober wordt veel neerslag verwacht in Chonburi, Chantaburi en Trat in de oostelijke regio; Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan in de westelijke regio; Surat Thani, Chumphon, Ranong en Trang in de zuidelijke regio; en in Nakhon Si Thammarat, Phang Nga, Phuket, Krabi en Songkhla.

Vooral aan de zuidwestkust Thailand zal naar verwachting de situatie ernstiger zijn.

Bron: Pattaya Mail

5 reacties op “Vanaf 15 oktober zware regenval en overstromingen verwacht in 14 provincies”

 1. l.lagemaat zegt op

  De Pattaya Mail kan net zo goed berichten dat vanaf de lijn Chantaburi – Chonburi – Ratchaburi het gehele zuiden tot Trang / Songkhla vanaf 15 oktober veel regen kan verwachten. Dus al over een week!
  Hopelijk hebben ze het mis.

 2. Bertus zegt op

  Ben ik lekker mee. Elke keer dat het regent hier valt de electrische stroom uit. Elke keer!!! Gisteren tot 3x toe en dat in 2019.

  • l.lagemaat zegt op

   Schrale troost.

   Bij meerdere mensen valt de stroom uit of geen internet! ( T.I.T.)

 3. Ser zegt op

  Een week vooruit voorspellen? Ik geloof er geen moer van. Dat kan het KNMI zelfs niet echt goed. Ik volg het weer hier elke dag, met de ervaring dat de voorspelling nooit klopt. Dus ik wacht wel af.

 4. Joost M zegt op

  Om het zelf een beetje in de gaten te houden en een beetje zijn gezonde verstand gebruikt kan op de volgende link klikken. Hierop zie je ten Oosten van de Fillipijnen een zware orkaan naderen welke zeer langzaam naar het westen beweegt en een groot regenveld gaat laten ontstaan waar we nu al last van hebben..Een paar duizend kilometer is in deze materie niets. Dat de regenvelden zuidelijker gaan komen heeft te maken met het fijt dat de zon nu steeds Zuidelijker komt

  http://www.sattmet.tmd.go.th/satmet/mergesat.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website