Vanaf 1 februari kunnen treintickets van de Thaise spoorwegen ook online worden gekocht. De Spoorwegen denken dat door deze uitbreiding 50 procent meer forenzen met de trein gaan reizen.

De State Railway of Thailand (SRT) zal de treintickets aanbieden op de website www.railway.co.th en www.thairailwayticket.com

De service geldt alleen voor de normale dienstregeling en niet voor speciale treinen op toeristische routes of gratis ritten. De kaartjes kunnen tot twee uur voor vertrek worden gekocht. Er moet wel een toeslag worden betaald van 20 (derde klas), 30 baht (tweede klas) tot 40 baht (eersteklas).

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Treintickets Thaise spoorwegen nu ook online te koop”

 1. Daniël M. zegt op

  Die toeslag van 20, 30 of 40 baht blijkt niks. Maar we weten ook dat reiezen per trein goedkoop is (althans, dat denk ik toch).

  Vraag is dan hoeveel percent een ticket dan duurder wordt?

  Ik maak mij dan ook de bedenking dat het te doen is om extra inkomsten te verwerven.

  Gaan de Thai de moeite toen om eerst te internetten voordat ze naar het station gaan?

 2. lung zegt op

  Je hebt toch altijd mensen die klagen over alles en nog wat. Een treinticket mag voor mij 10 procent duurder worden. Je komt nog niet aan de prijs die men betaald in Europa. Het is al goedkoop in Thailand voor de buitenlanders en toch zijn ze niet tevreden. Welke mensen zijn jullie eigenlijk.

  • Ger zegt op

   De prijzen van de trein zijn gebaseerd op de gewone thaise reizigers. Die incidentele buitenlander wordt niet geteld. En het reizen per trein is
   langzaam en wordt alleen gedaan door mensen die geen geld voor de bus hebben, het reguliere vervoermiddel als men geen auto heeft. En degene die dus met de trein reist, want goedkoper dan (mini)bus, zal denk ik geen extra geld betalen voor een reservering. Want de treinen zitten toch vaak niet vol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website