De baas van een van de grootste bouwbedrijven in Thailand, Premchai Karnasuta, is gearresteerd met een groep anderen wegens het jagen op beschermde dieren in de Thungyai Naresuan Wildlife Sanctuary, in de provincie Kanchanaburi. Hij werd aangetroffen met de huid van een zwarte panter en van andere dieren.

Premchai Karnasuta werd zondag met drie anderen gearresteerd nadat parkambtenaren geïnformeerd waren dat ze hun kamp hadden opgezet in een beschermd natuurreservaat aan de westelijke grens van Thailand. Het Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de diversiteit aan flora en fauna.

Premchai (63 jaar) is president van de Italian-Thai Development groep en een van de meest prominente zakenmensen in het land. De rangers hebben hem aangeklaagd voor het jagen op beschermde dieren en het overtreden van de vuurwapenwet. Hij wordt vastgehouden in Kanchanaburi, maar ontkent de beschuldigingen.

“De nationale parken in Thailand hebben vaker te maken met stropers. Rangers patrouilleren in de beschermde gebieden om ze te betrappen en te arresteren”, aldus Sasin Chalermlarp van de Sueb Nakhasathien Foundation, een natuurbeschermingsorganisatie. De opgepakte groep van Premchai Karnasuta beweerde dat ze toeristen waren en maken gebruik van hun connecties om toegang te krijgen tot het beschermde gebied om te kunnen jagen. Het is prijzenswaardig dat de rangers het aandurfden om deze machtige man te arresteren.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thaise zakenman opgepakt wegens Illegaal jagen in beschermd natuurgebied”

 1. Adri zegt op

  En nu maar hopen dat ie een flinke douw krijgt.

 2. Harrybr zegt op

  Weer een schatrijke Thai, die denkt, dat hij maar doet kan wat hem belieft…

  • johannes zegt op

   Dit soort personen is zo rijk…………
   Ze zullen altijd de dans ontspringen !!

 3. Henk zegt op

  Een weekje tempel en klaar is Kees, eh…….Premchai.

 4. Rob V. zegt op

  Op the Nation staan 2 cartoons. In de ene vraagt deze man zich af “maar de rijken worden toch nooit gearresteerd als ze de wet overtreden?” Waarop vice premier Prawit (de horloge man) zegt “Normaal gesproken niet, maar dit komt op een voor mij gelegen momement”.

  In de andere cartoon zien we de man zeggen dat “Ik.ven onschuldig. Het geweer niet van mij is, maar van mijn Birmese chauffeur” , “dit karkas van die panter is eigendom van een overleden vriend” en “Het jagen op beschermde dieren is lang niet zo erg als stiekem paddestoelen plukken”. Daarmee verwijzend naar het echtpaar dat vorig jaar tot een gereduceerde gevangenisstraf kreeg van 5 jaar wegens illegaal championen plukken in een nationaal park.

  http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/courts/2017/05/02/mushroom-picking-couples-prison-term-reduced-5-years/

  De cartoons:
  http://www.nationmultimedia.com/cartoon/20250

 5. teun zegt op

  wat een ongelooflijke eikel!!

 6. l.lagemaat zegt op

  De crash van een helicopter in 1973 in dit beschermde natuurgebied onthulde de clandestiene jachtpartijen van hooggeplaatste personen.
  Dit was mede de oorzaak van de val van de dictators in 1973

  Voor veel Thaise mensen heeft dit gebied dan ook een byzondere betekenis!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website