Thailand is een populaire toeristische bestemming en daar wil iedereen een graantje van meepikken. Steeds meer online spelers richten de pijlen op Thailand. Deze online travel agencies (OTA’s) uit het buitenland (zoals Airbnb) zijn een doorn in het oog van lokale hoteliers. Thaise reisorganisaties willen dan ook dat de overheid maatregelen neemt tegen de OTA’s.

Sommige lokale touroperators vinden dat OTA’s de markt verpesten, omdat ze gebruik maken van illegale hotels, niet geregistreerde reisbureaus en extreem lage prijzen rekenen. Daarmee is ook de veiligheid van toeristen in het geding want illegale hotels worden niet gecontroleerd op bijvoorbeeld brandveiligheid.

Maar de kritiek gaat verder. De OTA’s veroorzaken problemen, zorgen voor prijsoorlogen, lichten klanten op en bieden toeristen geen veiligheid. Daarnaast werken er veel buitenlanders, bijvoorbeeld als tourgids, maar ze beschikken niet over een werkvergunning.

Woordvoerder Nipon vindt dat bedrijven zoals Airbnb, die in Thailand illegaal zijn, aangepakt moeten worden of anders ook over de juiste vergunningen moeten beschikken.

Minister Weerasak van toerisme heeft de Tourism Authority of Thailand (TAT) opdracht gegeven een bijeenkomst met de OTA’s te beleggen om oplossingen te zoeken. De minister erkent dat er sprake is van oneerlijke concurrentie.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website