Een moslimgroep met de naam Sheikhul Islam Office (SIO), uit het Zuiden van Thailand ontkent dat zij de terreurorganisatie IS financieel te steunen.

Daarmee reageert het SIO op berichten dat de Thaise politie door Australië is geïnformeerd over groepen in Zuid-Thailand die zouden sympathiseren met IS. Adjunct-hoofdcommissaris Srivara liet eerder al weten dat er geen bewijs is van actieve en/of financiële steun aan IS in Syrië

Er wordt wel financiële steun gegeven maar die gaat naar vluchtelingen en hulpverleners, aldus directeur Zakee van de Council for Humanitarian Networking van het SIO. Hij zegt dat de raad de Thaise veiligheidsdiensten altijd informeert over geldzaken die betrekking hebben op moslims in Syrië. Het gaat dan om het sturen van o.a. voedsel, kleding, medicijnen en andere levensbehoeften. Om er voor te zorgen dat deze op de juiste plaats terecht komen werkt men samen met bijvoorbeeld ‘Artsen zonder grenzen’. Volgens Zakee werken Thaise moslims nauw samen met anti-IS organisaties. Het is daarom niet aannemelijk dat zij IS steunen.

Een vertegenwoordiger van de raad in Pattani bevestigd dat er geen geld gaat naar terroristische groepen omdat geweld niet past binnen het islamitische geloof. De geldinzamelingsacties en liefdadigheidsevenementen zijn er om andere moslims in de wereld te helpen.

Srawut Aree, betrokken bij het Muslim Studies Centre van de Chulalongkorn universiteit, wijst er op dat zelfs de opstandelingen in het diepe Zuiden niets met het extremisme van IS te maken willen hebben. Moslim Thais die naar Syrië reizen, doen dat volgens hem om humanitaire steun te verlenen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Moslimgroep uit Zuid Thailand ontkent IS te steunen”

 1. Eric zegt op

  Moderator: Niet generaliseren svp dat is tegen onze huisregels.

 2. Daniël M. zegt op

  IS financieel steunen en symphatie hebben voor IS zijn 2 los van elkaar staande zaken.

  IS heeft misschien geen financiële steun nodig, maar deze groep zoekt wel slachtoffers om hun doelen om te zetten in daden. Blijkbaar zou er wel veel belangstelling zijn via Facebook (volgens eerdere berichten die ik hier gelezen heb) en dat zou al meer dan voldoende zijn om kandidaten te rekruteren.

  Alle misdaadorganisaties ontkennen voordat de daden gepleegd zijn.

  Die uitspraken over (financiële) hulpverlening, waarvan sprake in het artikel, is voor mij toch vatbaar voor interpretatie… De toekomst zal het wel uitmaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website