Volgend jaar zal er in Thailand op grond en onroerend goed belasting worden geheven. Voor golfbanen, dierentuinen en luchthavens wordt er een speciale regeling van kracht: zij krijgen korting op de OZB.

Dat heeft het ministerie van Financiën bekend gemaakt. De golfbanen hebben zelf om een speciale behandeling gevraagd omdat zij vinden dat golf een sporten is waar Thailand om bekend staat en veel toeristen trekt. Een commissie die zich buigt over de invoering van de OZB meent dat de banen zelf vrijgesteld kunnen worden van de belasting. Maar de golfclubhuizen zouden normaal aangeslagen moeten worden. Ook dierentuinen die een grote oppervlakte bestrijken, zouden in aanmerking moeten komen voor belastingverlaging omdat het recreatieve voorzieningen zijn.

De omgeving van luchthavens die om veiligheidsredenen niet toegankelijk is, kan vrijgesteld worden omdat ze geen commercieel doel dient. Ook rangeerterreinen moeten kortingen te krijgen.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Golfbanen, dierentuinen en luchthavens krijgen korting op OZB”

 1. tooske zegt op

  Zou toch denken dat zo een golfclub best wel wat belasting kon betalen, zie deze echt niet als publiek belang.
  Het is tenslotte geen sport voor jan met de pet, meer voor de jetset en die kunnen best wat meer dokken.
  Vraag me af wie er de eigenaren van zijn, ze hebben in ieder geval goed gelobbyd als dit doorgaat.

  • Fred zegt op

   Beste Tooske,

   Graag wil ik even opmerken dat al sinds jaar en dag de golfbanen, hier in Thailand maar ook in Spanje het hoofd maar net boven water kunnen houden.
   Door de week zijn er niet zoveel mensen als je denkt en de kosten gaan gewoon door.
   Ik voel mij erg gevleid dat ik volgens jou tot de jetset mag behoren. Waarvoor mijn dankt.

   M.v.g. Fred en Denny, twee enthousiaste golfers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website