Op een aantal trajecten in Thailand gaat het enkelspoor verdwijnen en wordt deze vervangen voor dubbelspoor. De eerste dubbelspoorlijn Chira – Khon Kaen wordt in oktober in gebruik genomen. Het is een onderdeel van het traject Nakhon Ratchasima – Khon Kaen, deze lijn is 187 km lang en heeft 19 stations.

De volledige route gaat naar verwachting in februari open. In Khon Kaen wordt het station en de spoorlijn over een afstand van 5,4 km verhoogd aangelegd. Bewoners hadden hebben daarom verzocht omdat anders vijf wegen werden gescheiden door de spoorlijn.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Dubbelspoor route Chira – Khon Kaen in oktober operationeel”

  1. Ko zegt op

    Zo zijn ook de werkzaamheden aan het enkelspoor van Bangkok naar Hua Hin begonnen. Hier gaat het van 1 naar 4 sporen. 2 voor normaal en 2 voor snel, deze worden dan ook verhoogd aangelegd. Het zal nog wel even duren voor dat klaar is! Er komt een snelle halte bij het vliegveld van Hua Hin, dat men weer wil opwaarderen naar een volledig operationeel vliegveld. In ieder geval starten volgende maand de vluchten naar Kuala Lumpur. Andere bestemmingen volgen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website